Szépség

Szemöldököt elő!

3318

Kétféle szemöldök van: az, amelyik láthatatlanul illeszkedik az arcodra és az, amelyik feltűnik. Szakértők szerint a jó szemöldök láthatatlan, és keretbe foglalja a szemet. A szem fölötti szőr divatja azonban ugyanúgy változik, mint az öltözködésé vagy éppen a hajaké. A középkorban a semmi szemöldök volt a divat, tehát kiszedték, majd egyre vékonyabb lett - bár legalább már volt. A 80-as években jött aztán a természetesen, dzsungeles, majd a 90-es években a szépen ívelt, szedett, később a tetovált és ma már megint lehet bozontosodni. A kör ismétlődik.

Extrém esetek

A tetovált szemöldök egyáltalán nem szép. Soha nem is volt az, és soha nem is lesz. Pornóban elmegy, egyébként feletjtsd el, mégpedig azért, mert természetellenes, nincs harmóniában semmilyen pofin. Ha mégis erre vetemedsz, szembe kell nézned azzal, hogy a használt festék, ahogy kopik, évről évre halványabb lesz. Először kékes, majd zöldes árnyalatot vesz fel, hogy így alakíthasd a színpalettát az arcodon. Vannak olyan tetkók, amik felvitele nem úgy történik, hogy lecsupaszítják a homloktövedet, hanem a szemöldök szálai alá viszik be a festékanyagot, így az dúsabbnak, vagy épp tömörebbnek hat - de mi lesz, ha két év múlva megint a hajszálvékony szemöldök lesz a divat? Te majd műbozonttal jársz-kelsz? Persze lehet ezt is, csak vicces, vagy épp kínos, mint azok a szemöldökök, amelyek a valódi szemöldök fölé vannak tetoválva és alatta ott a sörte és a világosabb bőrszín. Jesszusom, hány, de hány ilyen van a négyes-hatoson?! És jó ha tudod, mindenki ezt nézi. Mi biztosan.

Mi a szép?

Kant szerint, szép az... No, jó, a szép szemöldök általában természetes, rendezett, nem üt el a színe a séró színétől, de árnyalatnyi különbségek azért vannak. Nekem mindig is természetes volt a szemöldököm, aztán egy meggondolatlan pillanatban elkezdtem kihúzgálni a kósza szálakat, és persze azóta kötelezővé vált a kellemesnek egyáltalán nem nevezhető tevékenység. Csak óvatosan a szemöldök szálak öldöklésével, mert az a fajta szőrzet hajlamos nem visszanőni ezért, ha belecsámpázunk a szemöldökünk természetes ívébe, bizony meglehet, hogy tartós ferdeséget szerzünk a szemöldökünk ívére. Van egy forma, ami mindenkinek jól áll - a szemet nyitottá teszi és gondozott szemöldököt mutat, ez pedig a már-már évtizedes hagyományokkal bíró befelé vastagabb, a halánték felé vékonyodó, szépen ívelt darab. Ezzel nehéz mellé nyúlni. Nagyítja a szemet, a tekintet nyitottá válik és természetes hatású.

Fesd, fésüld, fixáld!

A legegyszerűbb karbantartani egy kifuserált fogkefével és könnyű zselével. Persze van szemöldökfésűm, de a kiszuperált fogkefe többször van kéznél, mint az. Mivel az eredeti hajszínem szőke - így a szőreim is világosak -, a hajam feketére van pingálva, így a szemöldökömet is minden hajfestésnél bemázolom. Tudom, tudom! Minden hajfestéken ott van, hogy szemöldökfestésre nem alkalmas, aztán mégis. Reggelente felfelé fésülöm, nyomok az ujjbegyemre egy kis zselét, szétmorzsolom, és lazán felkenem. Így még akkor sem mutat szörnyen, ha van egy-két kósza szál. Havonta egyszer-egyszer érdemes a kozmetikusoddal kiigazíttatni a szemed feletti szőrzetet, ő biztosan nem szed bele, és nekem valahogy nem is fáj annyira, ha ő szedi. Ha ritka, hiányos a szemöldököd, vagy nem elég hosszú, esetleg, nem elég vastag, akkor szemöldök ceruzával, esetleg por állagú festékkel lehet rajta korrigálni, de szigorúan azonos színű festékkel! 

Használnád ezt a szettet?

Szerinted miért van szemöldökünk? És fanszőrzetünk?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások