Divat

Magazin humorral

3315

A Vanity Fair mindig is különleges címlapjairól volt híres. A magazin borítóján szerepelt többek között már Amerika jelenlegi elnöke, Barack Obama, a francia elnök ex modell felesége, Carla Bruni, de Kate Moss-t is láthattuk mindössze egy pár kesztyűben, csizmában és egy kucsmában az újság címlapján.

A 2006-os márciusi fedőn még a Gucci egykori kreatív igazgatója, Tom Ford szerepelt Keira Knightley és Scarlett Johansson társaságában. Míg Tom Ford szexi inget és fekete zakót viselt az Annie Leibovitz által lencsevégre kapott címlapfotón, addig a két színésznő fedetlen testtel pózolt a kamerának. Most, három évvel később négy amerikai humorista feleleveníti azt a címlapot, bár nem a szóban forgó szám fedőn pózolnak Tomékhoz hasonlóan módon. A 2009-es áprilisi Vanity Fair borítóján név szerint Jonah Hillben, Seth Rogenben, Jason Segelben és Paul Rudd humoristák láthatók. A srácok címlapi öltözete eléggé hiányos, csak néhány hordót, inget, atlétát és csokornyakkendőt viselnek. Az a fotó, amely a három évvel korábbi címlap mintájára készült, a magazin belsejében található. Érdekesség, hogy ezt a mostani képet is Anna Leibovitz készítette.

A két címlap milyen jól jellemzi társadalmunkat: míg teljesen elfogadott két meztelen, esztétikus és gyönyörű női test látványa egy címlapon, addig egy magazin belsejében senki nem akar pucér férfiakat látni. Valószínűleg ezért döntöttek a humoristák is úgy, hogy testszínű dresszt viselnek a fotózáson.

Nekünk nagyon tetszik a 2006-os címlap újragondolása, a Vanity Fairnek van humorérzéke, míg más magazinok egymást másolják, addig ők önmagukat figurázzák ki.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások