Divat

Luxusviselet lesz a gécsé

3320

Még az ősszel, a latyakos idő beköszöntekor írtunk a szerkesztőségben csak gécséként emlegetett gumicsizmáról, amely sikkes városi viseletté vált az utóbbi években. A következő őszi-téli szezonban úgy néz ki, ha lehet még divatosabb lesz!

A 2009/2010-es őszi-téli szezonra a Prada is eljutott oda, hogy becsempészte a kollekciójába a gumicsizmát, és még sikkesebb luxusviseletet varázsol ebből az egyébként ezelőtt sokak által kkétkedve szemlélt lábbeliből. A nemrég bemutatott Prada kollekcióban a modellek a szőrös szoknyákhoz, filcből készült rövidnadrágokhoz (?), de még a kis feketéhez is gumicsizmát húztak a divatszakma talán legnagyobb megdöbbenésére.

Klikk a gécsékért!

more

Két féle gécsé modell került felvonultatásra a show alatt, voltak térd alá érő, kötött anyaggal díszített magas sarkú gumicsizmák, és voltak combközépig érő darabok is. Utóbbiak leginkább a Zsuzsa női köpeny című cikkünk galériájában látható rettenethez hasonlatosak. Vicces, hogy mindegyik csizmához tartozik egy-egy övszerű tartó, amelyet a térd alá érő csizmák esetében a térd alá, a combközépig érő gumicsizmáknál pedig a derékra helyezett övhöz kell rögzíteni. Ez a megoldás szerintem a régi harisnya és férfiaknál "divatos" zoknitartókat idézi. A legfeltűnőbb és a legfurcsább az egészben talán az, hogy a szőrmék, bőrök, kötött anyagok és csizmák mellé a modellek nem viseltek harisnyát, hiszen ez nem túl télies outfit.

Persze nem csak Miuccia Prada őrült meg a 2009/2010-es kollekció esetében, hiszen a Rodarte márka is combközépig érő vízhatlan anyagból készült csizmákat adott a modellek lábára. Tény, hogy míg a Prada darabok egy az egyben a hagyományos gumicsizmákat idézik, addig a Rodarte lábbelik lényegesen nőiesebbek és stílusosabbak.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások