Szépség

Illatfelhőben

3302

Minden évszakban évről évre új illatok jelennek meg a polcokon, szép üvegcsékben. Ma már a divatházak legújabb illatkreációi is elérhető árakon mozognak, így aztán nem csoda, ha sokan minden télen és minden tavasszal más-más parfümfelhőbe burkolóznak.

Limara és a 8x4

Gyerekkorunkban a piacon kapható dezodorok közül körülbelül három márkából választhattunk, így lett mindenki kedvence a lila Limara, vagy a fehér Limara dezodor. Az Impulse is óriási rajongásnak örvendett, a tesi órák után az öltözőkben emlékszem elképesztő bűz áradt, ahogy ezek keveredtek a siheder testből áradó izzadság szagával. Sikerét feltehetően az akkori La Bouche popslágernek is köszönhette, a Be my lovernek, hiszen a dezodor reklámfilmjéhez ezt a dalt választották a kreatívok. Később aztán a spray-k helyett az üvegcsékre váltottunk, de azokból is szinte mindenki ugyanazokkal fújta magát. 

NafNaf és Gabriela Sabatini

A szép üvegcséjű illatok minden nőt és serdülő lányt elkápráztattak, mifelénk szinte mindenki ebben a két illatban úszott, télen-nyáron. Nem volt más választásunk, hisz a kapható parfümökből még ezek voltak a legjobb illatok. A NafNaf olyan erős volt, hogy csípte a szememet, a Sabatinit pedig a tanári kar összes nőtagja magán viselte, így aztán oltári illatok keringtek a suli folyosókon.

Pasik se maradtak ki

A Guns 'N Roses tizenegy perces November rainjére rengeteg lassúztunk a fiúkkal, akik aztán mindig frissen, illatozva jöttek a klubdélutánokra. Általában Fahrenheitet fújtak magukra, sokan még a Malizia Uomóval is bepróbálkoztak, egészen addig, míg be nem robbant az Axe és az Old Spice, melyre aztán hirtelen minden csávó váltott.

És ami ma van..

Figyeljük a trendeket, szaglásszuk a több ezer parfümöt kínáló áruházak illatait és kiválasztjuk, mi passzol hozzánk a legjobban. Sokan követik az aktuális ajánlatot, de annál többen maradnak hűségesen a rég bevált márkáknál. A Chanel mademoiselle, a No5 szintén a Chaneltől, a Bulgari Omnia Chrystal, a Thierry Mugler Angel, mind-mind máig fellelhető parfümök, amikkel mindenhol találkozhatunk, mert annyira nagyon népszerűek. Személy szerint általában ugyanazt az illatot viselem tavasszal és ősszel, ám ahogy izzadóssá válik az idő semmit nem kenek magamra, pusztán a naptejtől illatozom egész nap. Ám egy évnél tovább nem szeretem a parfümjeimet, s ráadásul mindig van nappali és éjszakai illatom is. Én így használom, és te?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások