Divat

Sohasem kapható semmi?

3272

Bár számtalan márka jelen van már az országban, és a főváros, a vidéki nagyvárosok utcáin, plázáiban sorra nyílnak az üzletek, mégis néha hiány lép fel, már ami bizonyos termékek kínálatát illeti. Most nem arra gondolunk, amikor ücsörgünk otthon, és elképzeljük, hogy ilyen fekete csizmát, ilyen sarokkal, ilyen díszítéssel, ilyen anyagból és áron szeretnénk, és aztán felkerekedünk, és persze egy üzletben sem kapható még csak egy kicsit hasonló darab sem, jellemző módon, mi most az alapvető ruhadarabok hiányáról beszélünk. Miért nem kapható mindig minden?

Már január, februárban megvolt a 2008/2009-es őszi-téli szezon kollekcióinak a kiárusítása, ami után nem maradt semmi más, csak kifosztott üzletek, az érintetlen polcokon pedig a legújabb tavasz-nyári kollekciók méregdrága darabjai. Elfogytak, kiárusították a meleg téli darabokat, pedig még csak február vége van, ráadásul szakad a hó is, tehát az időjárásból kiindulva még bőven szükségünk lehet téli darabokra. Mi van ha valaki eddig nem szerzett be meleg kötött pulóvert, vastag cicanadrágot..., az most már fagyjon meg, vagy bírja ki az eddigi ruháiban a tél hátralévő heteit? A tél előző heteire nem volt jellemző ez a most tapasztalható zimankó, mégis akkor roskadoztak az üzletek polcai a kötött pulóverektől, sálaktól és sapkáktól, most meg amikor tényleg igény lenne rá, már nem találunk semmit, csak tavaszi kis szoknyákat blúzok társaságában.

A nagy fogyasztói társadalomban élve továbbá azt is röhejesnek tartjuk, hogy télen nem lehet fürdőruhát vásárolni, vagyis lehet, választhatunk két modell közül, melyek ára húszezer fölé rúg... Persze gazdasági világválság van, és bizonyára jóval visszaesett azoknak a száma, akik a Bahamákon töltik a januárt vagy a februárt, de mi van, ha mi január közepén határozzuk el, hogy veszünk uszodabérletet, de nincs megfelelő fürdőruhánk ehhez, akkor meg kell várnunk a tavaszt vagy inkább a nyarat, amikor már lesz fürdőruha kínálat minden üzletben?! Januárban megkíséreltem fürdőruhát venni, de teljesen halott próbálkozás volt, így maradt a régi darab. Titeket nem idegesít az üzletek kínálata? Mindig kaptok mindent, amit akartok? Vásárolt már valaki az új tavasz-nyári kollekciókból egyetlen darabot is, vagy még a leárazásokkor verte el mindenki a spórolt pénzét?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások