Test

Egy falatot sem!

3259

A helyzet a következő. Két éve valahogy megállt a testem. Nem emészt rendesen, az anyagcserém stagnál, néha van egy-két kilengés és ennyi. Kezdtem igen rosszul érezni már magam, amikor az energetikus, azt javasolta húzzak el egy hétre léböjtre. Méregtelenít, energetizál, kipucol és megnyugtat, állítólag.

Előkészületek

Nyilván sejtitek, hogy csak úgy egyik-napról a másikra, minden fájdalom nélkül képtelen leállni az étkezésről. A testet is éppúgy elő kell készíteni, mint a szellemet. Mivel agyban dőlnek el a dolgok, ezért nekem nem sok melóm volt ezzel, hiszen tudtam, hogy valamit tennem kell, mert, ha nem akkor lehet, hogy feldobom a tappancsom.
Persze még közel sem volt ilyen durva a helyzet, gondolom még jó sokat szenvedhettem volna előtte. Tehát a testem felkészítése volt a feladat. A léböjt előtt, már egy héttel elkezdtem csökkenteni a bevitelt, átálltam halra, rizsre, zöldségre, keveset, rengeteg folyadékkal megspékelve. Bevallom a legutolsó napokban, kis falánkság rámtört és megettem tizenhat maki tekercset.

Bevonulás

Már egy hónappal a bevonulás előtt hihetetlen izgalomban voltam, hogy vajon milyen lesz tíz teljes nap, amikor semmi mással nem kell foglalkozni, mint a saját testemmel, lelkemmel. Persze ott volt bennem a félsz, hogy: "Atyaég! A pasim nélkül tíz napig!?" Na, igen ez okozta a legnagyobb fejtörést, nem pedig az, hogy nem ehetek szilárd
táplálékot, ugyanennyi ideig. Egy egészségközpontba jelentkeztem be, Visegrádra, a hegyek közé. Nincs túl messze, szép a környezet, csupa jót olvastam róla. Tizenhárom másik nővel osztoztam az élményben. Amikor az első este leültünk vacsorázni, senki nem tudott másról beszélni, minthogy miként fogják kibírni ezt a tíz napot, hogy lesznek túl az éhezésen. Holott éhezésről szó sincs! A lényeg rajtam kívül mindenki az étellel volt elfoglalva, míg én azon vergődtem, hogy fogok a Gabi heverő méretű ágyon aludni, ráadásul úgy, hogy van még valaki a szobában, és az a valaki nem a pasim. További témák: receptek, a legjobb piacok, biocuccok. Felemelő.

Napi rutin

A reggel hatkor kezdődik, két deci langyos vízben feloldott keserűsóval, ami aztán egész nap hajtja ki a salakanyagot a bélrendszerből. Nincsenek hasgörcsök, egyszer csak jön és mész. Igen, hasmenés, de nem az a darabos fajta, a fenéket, kinyitják a csapot és ömlik. Elég meglepő volt, amikor a négy (!!!) nappal korábban megevett pattogatott kukorica maradványokat véltem felfedezni a WC csészében. Bebizonyosodott, az anyagcserém tényleg stagnál. A reggeli nyolc órakor jön, három nagy bögre - fél literes - gyógy- illetve zöld tea, néhány karika citrommal és egy két és fél grammos méz felével. Érdekesen kevés, de szerencsére délelőtt amúgy is nagyon ritkán eszem, így
ezzel nem volt baj.

Egy kicsi mozgás

A napi rutin szerves része a délelőtti torna. Tíztől pilátesz, tizenegytől táncikálós aerobic, mesés, főleg, amikor közben - a mozgás hatására is - beindul az ürítési kényszer és ki kell rohanni, öt percenként. Mindegy túlélhető és nem ciki, hiszen nem csak az én beleim működnek, végre! Ebédig el is tart a testmozgás, majd ebéd után a csendes pihenő. Mint az oviban, annyi különbséggel, hogy egy meleg vizes palackot helyezek a májamra és úgy szundítok, csodás. Ebédre zöldségekből készült leves van, jó alaposan passzírozva, átszűrve, hogy még véletlenül se kelljen a fogainkat használni. Fél háromkor jön a túra, hegynek fel, aztán le, majd megint fel és hosszan-hosszan, egészen két teljes órán keresztül. Épp hó van, bakancsot okosan otthon felejtettem, így én nordic walkingra járok, ami nem fárasztó, viszont szórakoztató és nem kíván hegymenetet.

Ki-ki nyugalomban

Fél öt körül van egy órányi szabadság - persze eddig sem volt kötelező semmi -, ilyenkor infraszaunázni, vagy szolizni a legjobb, kicsit elvonulni, mert épp el lehet unni a kúratársakat. Fél hatkor vacsi van, ami ebédre, plusz a mennyei manna, amit én természetesen kiöklendeztem magamból: zabnyák. Állagát tekintve, mint az orrváladék,
íze a semmihez hasonlít a leginkább, de mégis olyan, hogy kikívánkozik, ha már sikerült lenyelni. Állítólag ezt fontos lenne megenni, mert a gyomrot védi.

Éjszaka

A legtöbben az esti finn szauna után elájulnak, de persze én még éjfélkor is verem a billentyűzetet, képtelen vagyok pihenni, és fáradt sem vagyokm szellemileg is a topon, talán fejthetnék rejtvényt. Persze egész nap magammal vagyok elfoglalva, kicsit más gondolatokra is szükségem van. Ja, tévé van, senki nem nézi, én sem. "A tévétől
elrohad az agyad!"
(Mrs. Sturak - Kipurcant a bébicsősz, anyának egy szót sem)

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások