Közösség

Rajzoljuk mi a bringautat!

3275

Ha már a városvezetőség nem különíti el a bringasávokat, fessük fel magunknak! Zseniális dologra bukkantunk: Contrail néven született meg a bringa vázára szerelhető szerkezet, ami a hátsó kerékre adagolja szépen egyenletesen a benne található kréta-szerű festékanyagot. Bármerre haladsz, kedves színes csíkot húzol magad után. Minél többen jártok arra, és minél többeteknek van ilyen ketyeréje, annál látványosabb, hogy márpedig itt bringások is közlekednek.

Logikus, hogy ha egy autós menet közben csak egy bringást lát, azt gondolja, minek ide bringasáv, annak az egy embernek? Ha azonban egy színes csíkokból álló sávot lát maga előtt az úttest szélén, talán leesik neki, hogy nincs egyedül. Tök jó, mert még azt is követni tudod, ki merre ment. és a hátsó kerekek is szép színekben pompáznak.

A szerkezet 200 gramm krétát tartalmaz, ami körülbelül 32 kilométer lebringázása után fogy csak el. A tervezők a tartályt környezetbarát anyagokból alkották meg, s azért választották a krétát, mert az a legkímélőbb anyag, nem szennyez, ráadásul lekopik, az eső lemossa, így a tartós városképrombolás vádja sem illetheti a csíkhúzókat.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások