Közösség

Nyáladzás közterületen

3274

Csóktilalmat vezettek be egy angliai város állomásán, az intézkedés oka, hogy a csókolózó párok feltartják az utazóközönséget, csókolózásukkal torlódást okoznak. A probléma gyors megoldásaképpen tehát betiltották a csókot, aki csókolózni akar, az ezentúl tegye meg az állomás területén kívül, ahol van csókolózni szabad zóna, például a parkolóban. A hír felröppenése óta ezen rágódik a világ: illik-e közterületen csókolózni? Úgy gondoljuk illik, persze bizonyos keretek között.

Most komolyan a csókolózást ugyanúgy be lehet tiltani, mint a dohányzást bizonyos közterületeken? A dohányzás oké, tényleg ne füstöljön senki a játszóterek közelében, de azért a csókolózás nem olyan egészségkárosító, mint a dohányzás, nem károsítja ön és környezete egészségét! Nem, hogy nem károsítja, hanem még a csókolózásnak jótékony hatásai is vannak. A csók például csökkenti az étvágyat a felszabaduló anyagoknak köszönhetően, és fogyaszt is: tizenkét kalória elégetésével jár egy röpke smaci. Csókolózás közben megemelkedik a pulzus, szaporábbá válik a légzés, csökken az alvásigény, valamint az endorfin kiválasztásának köszönhetően olyan boldogságérzetet okoz, mint a csokoládé, és még kalóriabevitellel sem jár. Tehát egészséges, mégis betiltották a szóban forgó állomáson.

És miért pont egy vasútállomáson tiltják be a csókot? Szerintem a vasútállomások romantikus helyek, hiszen sok pár ott válik el, és ott találkoznak bizonyos idő után újra, jó hogy csókolózni akarnak, utoljára, vagy éppen hosszú idő után újra... Persze félreértés ne essék, amikor a villamoson mellettem egy pár már majdnem szexel, csak a rajtuk lévő ruha akadályozza meg őket az aktus tényleges lebonyolításában, attól én is kiakadok, és nem szeretem az egymást féktelenül nyaló-faló párokat, hiszen feszélyezik az ember. De egy-egy kulturáltan váltott csókkal még közterületen sincs semmi bajom, hiszen szeretik egymást, boldogok, jó hogy egymás és mások tudtára akarják adni.

Nemrég folytattam heves vitát az egyik barátommal, aki semmilyen körülmények között, semmilyen esetben nem vív csókcsatát közterületen a barátnőjével, sőt még egy csókot sem hajlandó nyilvános helyen váltani a lánnyal, max. egy puszi, az még talán neki is belefér... Ez a véglet azért szörnyű lehet, persze nem kell megbotránkozást okozni egy párnak a heves csókcsatákkal, de abban semmi rossz sincsen, ha közterületen váltanak egy csókot, még talán jól is esik, hiszen ez is bizonyítéka lehet, hogy felvállalják mindketten a kapcsolatot. Nem a szabályoktól leszünk boldogok, hanema  csókoktól, vagy nem?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások