Test

Pamela vagy Amanda?

3254

A kedvenc undorító pletykaoldalamon Pamela Anderson testéről találtam pár fotót, ahogy bugyiban illegeti magát Richie Rich-csel, a nyolcvanas és kilencvenes évek egyik Club Kidsével. Először kiakadtam Pamre, miért kellett ezt a testet kitennie, majd meg voltam arról győződve, hogy ez nem ő, hanem valójában Amanda Lepore, de aztán kiderült, hogy tényleg az ex-Baywatch sztár az, aki ennyire levetkőzve villogtatja a testét. Felmerült bennem a kérdés, hogy ugyan mi értelme van a plasztikai sebészetnek, ha az öregséggel járó tipikus bőrproblémákat nem tudja eltüntetni? A nagy mell sem tudja a szemet elterelni egy ötvenéves nő fenekéről, a Vénusz dombja körüli bőrredőkről és a narancsbőrről. A megdöbbentő az, hogy a partin, ahol Mrs. Kidrock arany színű bodyban villogott, fellépett Amanda Lepore is, a transzszexuális, agyonplasztikázott modell, aki sokkal jobban nézett ki, mint Pamela, tehát valami mégiscsak lehet a plasztikai sebészetben. Arra is rájöttem Amandát látván, hogy a mi Maria Geronazzónk bizony őt koppintja, bár elég haloványan.

Amanda Lepore és a Club Kids

A tranny művésznő a nyolcvanas és kilencvenes évek Amerikájában az egyik legnagyobb partiarc volt, Rupaul, Kabuki és Richie Rich mellett. Az úgynevezett Club Kids bandát Michael Alig és James St. James vezette a korai kilencvenes évek elején. Felháborító viselkedésük és droghasználatuk messze híressé tette őket, saját neveket és személyiségeket találtak ki maguknak és élvezték az önfeledt New York-i éjszakai életet. Hírnevük elvitte őket Joan River talk show-jába is, így botrányos külsőjükkel és viselkedésükkel hamar a köztudatba kerültek és felvirágoztatták éjszakai klubjukat. Mindezt a Party Monsters című filmben végig is nézhetjük. 

Egyik éjjel Amanda, aki akkor már férjes asszonyként menekült el otthonról, belépett a klubba, és a jelenlévők minden figyelme rá irányult. Innentől kezdve datálhatjuk karrierjét, hisz az éjszakai életben később megismerkedett David LaChapelle-el, aki akkor még fotósként élte életét, és hamar a múzsája lett. (LaChapelle első munkáját Warholtól kapta, később pedig ő készítette Moby Natural Blues videoklipjét.)

A fotósorozatoknak köszönhetően Amanda számtalan cég reklámarcává nőtte ki magát, dolgozott a MAC Cosmeticsnek, a Swatchnak, Armaninak, és akárcsak RuPaul, ő is próbálkozott azzal, hogy énekesi tehetségét megvillogtassa. A Swatch cég nem pusztán reklámaihoz használta fel a tranny előadóművész arcát, hanem Time Tranny órájának számlapjára is rátette - bevallom én ma is szívesen hordanám azokat - melyek rekordidő alatt fogytak el. Amanda számtalan szépészeti műtéten esett már át tizenöt éves kora óta, talán ez is vezethette oda, hogy saját sminkmárkát dobjon a kozmetikai piacra. Mindezt kiegészítve aranyáron került a polcokra saját parfümje, az Armand, melyet ezer darab Swarovski kristállyal díszítettek, és majdnem ezer dollárért árulták.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások