Lélek

Nős férfival soha!

3245

Emlékszem, amikor bimbózott női mivoltom, anyám rengeteg jó tanáccsal ellátott: gumi nélkül soha, inkább elmegyek moziba, minthogy az árokparton szexelj, nős férfival soha. Ezt a három aranyszabályt úgy raktároztam el az agyamba, mint jó keresztény a Biblia tanításait, vagy még annál is jobban. Tényleg soha, de soha nem estem bele olyan pasiba, akinek családja, felesége, ne adj' isten gyermekei lettek volna. Mégis gondolok egy-két sarkos dolgot erről a témáról.

Szeretőnek lenni

Mit jelent az, ha a státuszod szerető? Eleinte talán vonzónak tűnhet egy felelősség nélküli, csupán szenvedélyen alapuló kapcsolat. Nincsenek kötelezettségek, nincs kötelék,  csak annyi, hogy találkozunk, szenvedélyesen együtt vagyunk és mindenki megy a maga útján tovább. Igen ám, de mi van, ha megfázol, ha hisztis vagy, ha magányos, ha este tízkor csak úgy felhívnád, hogy beszélgess vele, csak két percet? Nem teheted meg, mert a másiknak ott a hátországa, és ő most ott van otthon, ezt tiszteletben kell tartanod. Máris megvan a hiányérzet, amely minden szeretősdiben előbb-utóbb megszületik.

Vesztes?

A közvélemény úgy ítéli meg, hogy aki szeretői viszonyba keveredett, az örök vesztes marad. Ha egy csöpp empátia szorult belénk, akkor könnyen beláthatjuk, hogy a háromszög egyik csúcsán sem jó állni. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy soha nem voltam még tagja szerelmi háromszögnek. Iszonyú sok önmegtartóztatással, diszkrécióval, fegyelemmel és odafigyeléssel járt. Anyám mindig rávilágított arra, hogy a másik - állandó - nő helyében sem érezném jól magam, sőt inkább örüljek neki, hogy én vagyok a szeretett harmadik, mint a megcsalt második. Igen. Első az csak a pasi lehet. És tény, megőrülnék, ha csak a gyanúja is felmerülne bennem, hogy a társam, akit tényleg én választottam, akibe halálosan szerelmes vagyok, akivel családot akarok alapítani, titokban egy szexi lánytársammal hempereg, amíg én a barátnőmmel kávézom. Mert ilyen lopott órák vannak a szeretősdi nevű játékban. nincsenek nagy közös kirándulások, nincsenek városban való kóborlások, közös vásárlások, közös mozizások, legfeljebb otthon a DVD előtt. Titok az van, semmi más. És a titkok hamarosan frusztrálttá tesznek minket.

Nyertes?

Nem lehet kategorikusan kijelenteni, hogy a szeretőnek jobb, mint az állandó társnak. Bár a mindennapok monotóniája nem veszélyezteti a kapcsolatukat, de azok a mindennapi apró események sem kovácsolják úgy össze őket, mint a hivatalos párokat. A szerető minden randevúnál tiptop, szép, illatos, soha nem kócos - legfeljebb a szex után -, abban a pár órában nem is hisztis, nincs PMS-e, ha van is, nem a randi alatt. A szeretőt tartó sem fog belefulladni a számlák megbeszélésébe, a gyereknevelés kínjaiba és a szemetes kuka állandó hurcibálásának terhébe. Szóval kényelmes, mégis kínlódós. A szeretett és szerető végtelen harmóniában bír élni, abban a néhány lopott órában egészen addig amíg az érzelmek nem burjánzanak el. Most őszintén! Ismertek olyan történetet, hogy a házasságban élő ember a szeretője kedvéért felrúgja a több éves, esetleg évtizedes biztost a bizonytalan lángra? Ha ismertek, akkor biztos ti is elhiszitek, hogy márpedig ilyen van, holott NINCS. Igen, ilyen kategorikusan ki lehet jelenteni, és a kivétel tudjátok mit csinál? Csak erősíti a szabályt. Miért is válna el a szeretett fél? Megkapja a dupla összkomfortot. A szeretője vadul és szenvedélyesen kielégíti, a társa meg biztonságot, stabilitást nyújt neki.

Elítélni?

Semmiképpen. A "betolakodó", a "harmadik", az a "büdös ribanc", ilyen és ezekhez hasonlatos kedves jelzőkkel illetik azokat a nőket, akik beleesnek a hibába, hisz szívüknek nem tudnak parancsolni, és engednek a csábításnak, bármilyen következményekkel is járjon az. Mit tehetsz, ha benne vagy a slamasztikában? Diszkrét maradsz, nem kérdezel, csak élvezel!

A cikk írója nem tart szeretőt és nincs szeretői státuszban.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások