Étel+Ital

Hála a botmixerért!

3252

Dédanyáink a süteményeket kézzel vert habokból készítették, kézzel dagasztottak, és fogalmuk sem volt arról, hogy épp hány fokos a kemencéjük. Egyértelmű, hogy a mikrohullámú sütőt sem ismerték, sőt ha jobban elkalandozok, akkor látom magam előtt Laczkó dédimet, ahogy belép a mostani konyhámba és egy mákos gubát nem tud elkészíteni, mert semmit nem ért. Mi már teljesen hozzászoktunk a konyhai eszközök adta kényelemhez, amiknek hálát adhatunk, hiszen időt spórolunk meg használatukkal. Összeszedtük a leggyakoribbakat. Ti használjátok/kihasználjátok ezeket?

Speciális sütő

Ma már egy sütővel grillezhetünk, süthetünk, ha akarjuk csak alulról tesszük, de beállíthatjuk úgy is, hogy felülről és alulról egyaránt süljön ételünk. Mindemellett különböző hőfokokra tehetjük, beprogramozhatjuk mennyi ideig süssön, sőt, akár úgy is főzhetünk, hogy nem vagyunk otthon. 

Szeletelők

Míg régen egyedül a kés volt, ma már különböző szeletelőkkel könnyíthetjük meg konyhai munkáinkat. Ilyen a főtt tojás szeletelő, a krumplihámozó, de ma már kapható olyan szeletelő gép is, mellyel akár almát is pucolhatunk

Gőzölő- és pároló edények

Számtalan edényben párolhatjuk a zöldségeket úgy, hogy értékes tápanyagaik, ásványi anyag tartalmuk megmaradnak, és nem főnek el egyáltalán. Jóval egészségesebb étrendet alakíthatunk ki az edényeknek köszönhetően, mint addig volt.

Mikrohullámú sütők

A jó mikro a mélyhűtött húsokat kiolvasztja, ehhez pusztán az étel súlyát kell saccra megadnunk. Melegíthetünk benne levest, akár süthetünk benne kolbászt is, a grill funkciót használva, és a fejlesztéseknek köszönhetően ma már egyes mikrohullámú sütők kiváltják a közismert sütőket. 

Digitális idő- és hőmérők

Nemcsak a sütési időt tudjuk mérni, hanem az ételek hőfokát is, mely az éttermeken túl a kisgyerekes családokban nagyon hasznos lehet. Csak az ételbe kell lógatni a kütyüt és már csekkolhatjuk is, ehető-e vagy sem.

Mixerek

A botmixerek világával új dimenziók nyíltak meg, sok esetben kiderült, hogy az addig ismert turmixgépek feleslegesek a háztartásban. Egy hibája volt csak a botmixereknek, az, hogy a zsinór és a konnektor hosszúsága meghatározta hogyan tudjuk használni. Ezt elég hamar felismerték, és a hála a vezeték nélküli technológiának, ma már ott használjuk a botmixerünket, ahol akarjuk. 

Szilikon sütőformák

A legjobb dolog, amit kitaláltak az a szilikon sütőforma, hiszen nem kell kikapargatni, beáztatni a maradékokat, mert nem is tapadnak le. Kiküszöböli a vajas-lisztes módszert, a főzőspray-t és a sütőpapírt is, ellenáll a szagoknak és foltoknak, plusz olcsó. Még elpakolni sem okoz problémát.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások