Közösség

Zsuzsa női köpeny

3240

A munkaruha még ma is számtalan női munkahelyen kötelező. Ha belegondolunk, gyerekkorunkban sem volt ez másképp, hiszen a suliban a tanárok köpenyekben okítottak, a háziorvos köpenyben gyógyított, és még a takarítónők is köpenyben és speckó lábbeliben takarítottak. Nincs ez másképp ma sem.

Asszonyok a pult mögött

Soha nem felejtem el azt a bolti párbeszédet, amikor a parizeres pultnál sorban álltam, és a két eladónő a megszokott köpenyeikben arról beszélgetett, kinek mi a horoszkópja és illenek-e férjeikhez. Aztán egyikük a növekvő sorra nézett, majd felsikoltott: na, dolgozzunk, ezért jöttünk Pestre! A bolti dolgozók még ma is munkaruhában végzik a dolgukat.

Csini munkaruhákért klikk ide!

Otthonka

Fogalmam sincs, vajon mikor és ki volt az, aki anno a szép jelentésű otthon szóra rárakott egy kicsinyítő képzőt és így nevezte el a nejlon, ocsmány mintás, idős nénik által viselt otthonkát. Azt sem értem a mai napig, hogy miért abban voltak otthon az asszonyok.

Takarítónők

Azt pontosan nem tudom, ma mennyire elterjedt az a takarítónő szett, amit gyerekkori emlékként hordozok magammal. Az biztos, hogy a néniknek általában kilógott a nejlon harisnyás lábuk a térdig érő, fűzős, kék v agy rózsaszínű cipőből, ráadásul feljebb nézve a harisnya sem tüntette el a makacs lábszőröket. Mindezt felül egy rózsaszín köpeny egészítette ki.


Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások