Közösség

Hét csaj egy pasira?

3206

A Föld lakossága 6,760,935,014, persze ez már növekedett azóta is, hogy elolvastad ezt a pár szót. Amennyiben az indiai népességmérő óráját nézed, akkor azon a számadat másodpercenként növekszik. Néhány éve, amikor egy okosnak nem nevezhető körben beszélgettünk a párválasztás nehézségeiről, valaki azzal jött - megjegyzem nagyon hitelesen -, hogy a Földön x számú csaj és y számú pasi él, tehát egy férfire legalább hét nő jut, ergo nincs könnyű dolgunk. Na, azóta már nem dőlök be ezeknek a fals információknak, anélkül, hogy én magam ne néznék utána, de a napokban megint előjött ez a téma, hogy többen vannak a csajok. Hol? Mikor? A mennyi idős csajok vannak többen? Muszáj volt utánanéznem a dolgoknak, mert nem hagyott nyugodni. És egyáltalán, mitől függ, hogy valaki fiúnak vagy leánynak születik?

Akkor most többen vagyunk?

A nemek közti megoszlás közel fifty-fifty. Bár a csecsemőkori halál a fiúknál gyakoribb, viszont ez kiegyenlítődik negyven éves kor körül, ettől kezdve nőtöbblet alakul ki, a fejlett országokban legalábbis, ugyanis a fejlődő korosztályban a pasik vannak többen. 10 000 045 fő Magyarország becsült lakossága, de a KSH előrejelzései szerint, ez 2050-re kilenc millió alá csökken, és néhány százezerrel kevesebb férfi lesz, mint nő, ami nem meglepő, hiszen születéskor sem egyenlő a fiúk és lányok aránya - százöt kislányra száz kisfiú jut. A két nem körülbelül egyensúlyban van mindenhol, minimális ingadozás jellemzi csak. A világban ezer férfira, megközelítőleg kilencszáz, ezeregyszázötven nő jut, ez az arány csak rendkívüli társadalmi beavatkozás hatására borulhat fel, ilyen a születésszabályozás vagy a háborúk. Érdemes elolvasni Szendi Gábor könyvét - A NŐ felemelkedése és tündöklése -, amelyben egy teljes fejezet foglalkozik azzal, hogy miért születik a nő és miért a férfi. Ebben a tanulmányban is megjelenik, hogy az anyaméhben még száz lánymagzatra százhetven fiúmagzat jut, de már csak százhat születik meg ebből, és mire elérik a hetvenöt éves kort, száz nénire hetven bácsi jut. 

Sokan vagyunk

A föld eltartóképessége kezd maximálisan kihasználttá válni, míg tavaly 6.602.224.175-en voltunk, mára már 6.761.086.948-en, és ez a szám másodpercenként növekszik. Itt tudjátok megnézni, hogy milyen mértékű a változás (frissítsetek), de ha még megdöbbentőbb népességmérő órát akartok figyelni, akkor nézzétek meg India óráját, brutális! Mindettől függetlenül szaporodni szeretnénk, és a genetikusokat minden ötödik család azzal keresi meg, hogy fiút szeretne vagy éppen lányt. Sokan tudatosan igyekeznek befolyásolni születendő gyermekeik nemét. Felfoghatatlan, hogy miért született olyan szigorú szabályozás, ami tiltja az efféle befolyásolást, hiszen az abortusz megengedett a terhesség tizenkettedik hetéig, egy tizennyolc éves szabadon dönthet arról, hogy a művi meddőséget választja, vajon miért nem lehet egy olyan beavatkozást engedélyezni, amely pozitívan befolyásolná a szülési kedvet? Mert ugyan két fiú mellé ki nem vágyna egy kislányra? És lehet, hogy csak ezért nem vállalnak harmadik gyereket, mert nem biztos, hogy lány lesz.

Így legyen fiad, lányod

Van néhány, genetikusok által is elismert házi praktika, melyek bevethetőek, amennyiben befolyásolni szeretnénk a születendő gyermekünk nemét. Mivel a y-kromoszómával rendelkező ivarsejtek fürgébbek, ezért állítólag ha pontosan tüszőrepedéskor végzünk szaporodási gyakorlatokat, akkor nagy eséllyel ők fognak célba érni, viszont mivel a lányok lassabbak, de strapabíróbbak is, ezért, ha lányt szeretnénk szexeljünk a tüszőrepedés előtti napokban - maximum negyvennyolc órával a tüszőrepedést megelőzően. Mivel a hímivarsejtek nem bírják a savas kémhatást, ezért aszerint kell lúgosítani vagy savasítani a hüvelyflórát, amilyen nemű gyereket szeretnénk. Ha kiscsajt, akkor savasítsunk, egy liter vízhez keverjünk egy evőkanál ecetet, ezzel irrigáljunk és harminc percen belül legyen lövés. Amennyiben fiút akarunk a világra hozni, akkor lúgosítani kell, egy liter vízhez keverjünk hozzá egy evőkanál szódabikarbónát, ezzel öblögessünk, és fél órán belül fejezzük be a szexes aktust.

Vigyázat!

Csak úgy passzióból tilos elvetetni/abortálni a magzatot, csak mert fiú/lány. Az ilyen beavatkozást elvégző orvos akár öt év börtönbüntetést is kaphat. Magyarország 2002-ben csatlakozott az oviedói egyezményhez, amely kimondja, hogy hiába lehet kimutatni a terhesség korai szakaszában a magzat nemét, azt emiatt nem lehet elvetetni. Amivel azt hiszem sokan maximálisan egyet tudunk érteni. Természetesen amennyiben a családban egy bizonyos nemen keresztül örökölhető genetikai rendellenesség veszélye áll fent, akkor abortálható a magzat. Viszont vannak már olyan módszerek, amelyek során eleve úgy történik a fogamzás, hogy nagy valószínűséggel meghatározható a gyermek neme. Az eljárás segítségével szétválasztják a férfi és a női ivarsejteket, és csak a kívánt nemű utód fogantatásához kellő sejtállományt juttatják a szervezetbe, mesterséges úton.

Egyéb módszerek

A bebilap.hu-n találtam egy érdekes táblázatot, amely azt mutatja meg, hogy már a régi kínai "professzorok" is tudták, mikor kell szerelmeskedni ahhoz, hogy bizonyos nemű gyermekünk szülessen. Pontosabban azt mutatja meg, hogy ha egy bizonyos napon szerelmeskedünk gyermeknemzés céljából, akkor milyen nemű bébink lehet. Sajnos ez sem tuti, de az egyezési arány hatvanhét százalék feletti. Nyilván csak és kizárólag megfigyeléseken alapulhat ez a "tudomány", hiszen a XIII. században hozták létre, az elméletet.

A Proceedings of the Royal Society című folyóiratban megjelent tanulmány szerint amennyiben a fogantatás időszakában magas kalóriatartalmú táplálékot eszünk, akkor nagyobb valószínűséggel lesz fiú gyermekünk. Akik magas kalóriabevitelt folytattak, azon nők ötvenhat százalékának született fia, míg a kevés kalóriát fogyasztó csoportban csak negyvenöt százalék volt a fiúcsecsemők aránya. Azzal, hogy mit eszünk, befolyásolhatjuk a petesejt túlélési esélyét, attól függően, hogy az milyen kromoszómákat hordoz. Evolúciós történelmünk során, az ínséges időszakokban több lány gyermek született.

Vajon... 

Miközben a különböző tanulmányokat, felméréseket, lehetőségeket olvasgattam, felmerült bennem is a kérdés, hogy vajon befolyásolnám-e a születendő gyermekem nemét, ha arra lehetőségem lenne így-úgy? Vajon milyen jogon avatkozhatok bele a természet rendjébe? Mi van, ha kislányt gyártunk - mert ez már célirányos gyártás -, életem végéig azon fogok agyalni, hogy mi lett volna, ha fiam születik? Mert biztos más. A természetes folyamatokba való manipulatív beavatkozás beláthatatlan következményekkel járhat. Mindazonltal érthető, ha valaki kislányra vágyik, vagy épp fiúra. De mégis megkérdőjelezem ennek létjogosultságát, mert ugyan ha akaratunk szerint alakul a magzatunk neme, akkor másként szeretjük majd, kevésbé, esetleg jobban? Mi van a régi közkeletű válasszal: "Mindegy, csak egészséges legyen"?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások