Közösség

A világ legszörnyűbb zenéje

3210

A hasznos elfoglaltságok asztala ez ismét, három pasas ugyanis megalkotta a világ legrosszabb zenéjét, amit saját számításaik szerint a világon kevesebb mint kétszáz ember hallgat majd örömmel. Az alkotás folyamata a következőképpen nézett ki. Embereket felkértek arra, hogy válaszoljanak meg kérdéseket kedvenc zenéiket illetően. Meg kellett jelölniük azon hangszerek csoportját, amik hangját kellemesnek találták - ez három-hét különböző hangszert jelentett minden esetben, jellemzően a hegedű, a basszusgitár, zongora, szaxofon, dob, cselló, szintetizátor, kellemes férfi és női hangok, rock és r&b stílus. A kedvenc téma a szerelem, és a legideálisabb hallgatási környezet az otthon lett a válaszadók szerint. Szinte kivétel nélkül mindenki az intellektuális stimulációt keresi a zenében, és körülbelül öt perces hosszúságban szeretik hallgatni a számokat.

Ezzel párhuzamosan begyűjtötték a legirritálóbb, legzavaróbb, legjobban gyűlölt zenékre vonatkozó információkat is. Ezek szerint nem szeretjük a huszonöt percnél tovább tartó darabokat, nem szeretjük a váltásokat a gyors és lassú tempó között, gyűlöljük a dudát, a magas hangon való rappelést, a reklámszerű csilingelést, az úgynevezett liftzenéket, a gyerekkórusokat, mik karácsonyi dalokat énekelnek. Témában nem kérjük a cowboyokat és a nyaralást, hallgatási környezetnek pedig nem kérjük a liftet és a reklámokat.

Innen már csak egy lépés volt mindezen információk birtokában összedobni egy olyan, laza húsz perces dalocskát, amit az emberiség 99,9 százaléka pár percen belül kikapcsol. Tessék, itt lehet meghallgatni.

Ugyanez a csapat a zenei kísérlet előtt hasonló előkészületekkel megalkotta nemzetekre lebontva a legkellemesebbnek és a legkellemetlenebbnek talált festményeket. Szinte mindenhol a tájképek győztek, kivéve a szétcuccozott Hollandiát, ahol a szétfdolyt tintapacát kéri a nép. Tessék nézelődni.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások