Közösség

A kultúra nem halott

3208

Február 15-én vasárnap megható élményben volt részünk: a Merlinben megtartottuk az első DVD/könyv cserebere bazárt. Sok-sok könyvet hoztatok, filmeket is szép számmal. Amikor telepakoltuk a Merlin asztalait a könyvekkel, kicsit aggódtunk, hogy teherautót kell hívnunk, hogy valaki elvigye a raktárba, de két doboznyi maradt csak a végére, DVD-ből talán három darab. 

Nézd meg, milyen volt a bazár!

Mivel egy könyv/DVD egy egységet ért, így az értékelések sem okoztak konfliktusokat, ugyanannyit ért egy Dürrenmatt kötet, mint a Kis herceg. Vitát egyetlen dolog szült csak - egy esetben -, hogy a ruhabazárról megmaradt kavicsokat ugyan beszámítottuk, de csak felesben. Valaki sérelmezte, hogy ő több mint tízezer forintnyi rucikat hozott, maradt kavicsa, de azt mondtuk, hogy egy két kavicsért vihet csak könyvet. Elsőre nem biztos, hogy érthető, de a következő volt a koncepciónk: könyvből sokkal kevesebbet hoztatok, így mindenki szeretett volna annyit elvinni, mint amennyivel érkezett, ráadásul a könyv nagyobb érték, mint a ruha (a hozott mennyiségből is ez deült ki, jobban ragaszkodunk hozzájuk, mint ruháinkhoz). Sajnos volt, aki nem hozott semmit csak a régi kavicsait - azaz nem dobott be plusz anyagot-, viszont rengeteg mindent elvitt, így aki hozott, könnyen hoppon maradhatott volna. Ezt nem hagyhattuk, tehát két ruhabazárról megmaradt kavics ért egy könyvet, de tovább is lehetett őket örökíteni a következő ruhabazárra, ahol már egy az egyben számítjuk. Szerintünk így volt igazságos s ennyi volt az összes konfliktus, amit meg tudunk említeni. Mivel a Merlin világos, nem füstös, így mindenki elégedett volt, legközelebb is ott találkozunk - már ruhabazáron  a tavasz során.

Mulatságos élményünk is volt. Egy Helyesírási szótárban találtunk egy remek fotót, amit egykor minden bizonnyal könyvjelzőként használt valaki. Csuda csinos kebelcsoda pózol a Balaton térdig érő vizében - monokiniben. A legviccesebb, hogy a modell jelen volt... Tanulság: legközelebb pergessétek át a lapokat. És ne hozzatok könyvátri könyvet, valamint eredeti tokban másolt DVD-t, kiváltképp térítő jellegűt ne....

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások