Lélek

Terror a melóban

3200

A munka elvégzéséhez szakmai tudásra és rátermettségre van szükség, persze hiába vannak meg ezek valakiben, ha a körülmények nem megfelelőek. A munkahelyi légkör, a velünk dolgozó emberek, a helyiség komfortossága nagyban befolyásolják a munkavégzés minőségét. Leginkább talán a kollégákkal és a főnökökkel kell kiegyensúlyozott és jó viszonyt kialakítani és fenntartani. Persze normális, ha olykor-olykor vitába, konfliktusba keveredünk valamelyik munkatársunkkal, hiszen az elkerülhetetlen velejárója a közösen végzett tevékenységeknek. De tudni kell mértéket tartani, és minden dolgozónak érdeke, hogy a közös munkahely ne váljon olyan hellyé, ahol folyamatosan komoly stresszhatásnak vannak kitéve egyesek vagy éppen mindenki. El kell kerülni, hogy a konfliktusok olyan méretet öltsenek, hogy negatívan befolyásolják a teljesítményt. Amennyiben a munkahelyi összetűzések, viták ilyen komollyá válnak, akkor már nem természetes és hétköznapi jelenségről beszélünk, hanem pszichoterrorról vagy más néven mobbingról. A mobbing angol kifejezés, magyarul körülbelül annyit tesz, hogy valakit a tömegben lerohanni, kiközösíteni.

Munkahelyi pszichoterrorról akkor beszélünk, ha egyes alkalmazottakat a munkatársaik és/vagy a főnökeik hosszabb időn át (hetente minimum egyszer, és minimum fél éven keresztül) zaklatnak, molesztálnak, kritizálnak, piszkálnak, veszekednek velük. Vertikális pszichoterrorról beszélünk, ha egy főnök bánt egy alatta álló munkatársat, és horizontális mobbingról beszélünk, ha a ranglétra azonos helyén található munkatársak között történik a folytonos piszkálás. A pszichoterror súlyos következménnyel járhat, kezdetben csak a teljesítmény csökken és a munkakedv, később akár betegséggé is súlyosbodhat. 

Tipikus munkahelyi pszichoterror áldozatai azok, akik teljesítményét, szakmai képességét folyton megkérdőjelezik munkatársaik és/vagy főnökeik. A folyamatos gúnyolódás, az illető megjelenésekor elnémuló iroda, az esetleges tulajdonságaik - nemi vagy éppen faji hovatartozás, családi állapot, vallás, politikai nézet - miatti rendszeres bírálatok kis időn belül kikészítik az illetőt, aki később már munkáját sem lesz képes elvégezni. A munkavégző képességének csökkenése mellett komoly lelki defekteket szerezhet a folyton terrorizált munkatárs. Az ilyen emberek gyakran kerülik a társaságot, bizalmatlanok lesznek, könnyen megsértődnek akármin, nem bírják a kritikát és arra vagy túl érzékenyen vagy agresszívan válaszolnak. Az ilyen helyzetekben nem csak a pszichoterror áldozatának csökken a munkaképessége, hanem magának a csoportnak, az egységnek, a cégnek is, ami nem elhanyagolható gazdasági szempontból sem, így a vezetőnek mindenképpen kell tennie valamit az ügy érdekében. Sok esetben a kollégák nagy része nem ért egyet az adott munkatárs bántásával, de mégsem tesznek ellene semmit - ebben az esetben jó külső segítséget kérniük. A vezetőnek tényleg tennie kell valamit az ügy érdekében, ám sokszor a mobbing elharapózásának hátterében éppen az áll, hogy a vezető nem ért a feladatához, vagy nem is érdekli az adott probléma, mert nem gondol bele, hogy ez hatással lehet a profitra is, de a legtöbb esetben a vezető nem is érzékeli, nem is tud az elharapózott pszichoterrorról.

A mobbing kezelhető, méghozzá úgy, hogy az áldozatnak először is félre kell tennie azt, hogy saját magát hibáztatja a helyzetért. A második lépés pedig az önbizalom növelése: aki a munkahelyi pszichoterror célpontja, az végezzen olyan szabadidős tevékenységet, hobbit, amiben igazán kiváló, és töltsön minél több időt családjával és olyan emberekkel, akik szeretik és elfogadják. Az önbizalom növelése után a legjobb, ha az adott személy gyakorolja a magabiztos fellépést, és kerüli a behódoló magatartásformát. A magbiztosság után meg kell tanulni nemet mondani bizonyos kérdésekre, meg kell tanulni az érzelmek kifejezését, valamint meg kell tanulni elviselni a kritikát.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások