Mi ez?

Mi ez? Harmadik szem

3178

A harmadik szem, más néven a homlokcsakra rendkívül fontos, mivel már a magas rezgésű csakrákhoz érkeztünk, a feladatok, szerepek is egyre magasztosabbakká válnak, s egyre kevésbé kézzel foghatóak. A csakra a két szemöldök között található, pontosan ott, ahol az indiai nők egy ponttal jelölik helyét. Érzékelése a látás és az intuíció, színe az indigókék, azaz az egészen sötét, ragyogó kék. Elemet nehezen tudunk hozzá rendelni, a torokcsakráé volt az éter, de a harmadik szem már túl van az anyagi síkon, így leginkább a szellemet rendelhetjük hozzá, ha ezt elfogadjuk egyfajta elemként. Szimbóluma a szárnyas kör, benne ibolyakék piramis. Polaritása női, bolygója az Uránusz, féme az ezüst.

Természetesen ez esetben is rendelhetünk hozzá szerveket, mirigyeket, ezek szerint az arc, az arcüreg, a homlok, agy, kisagy, orr és szemek tartoznak ide, s az agyalapi mirigy. Ennél azonban most sokkal fontosabb a testen kívüli szerep, amit betölt, azaz a lelki sík, a spirituális vonatkozás. Harmadik szem - már a neve is árulkodó, valami olyan dolgot rejt, ami túlmutat e világi látásunkon, amit sokszor hatodik érzék vagy telepátia néven emlegetünk, s valóban ez az a csakránk, ami kapcsolatot teremt köztünk és valami magasabb rendű fölött. Egyfajta isteni működéssel bír. Olyan, mint a lélek - vagy hallgatsz rá és gondozod vagy nem törődsz vele és nem használod ki mindazon képességeket és áldásokat, amikhez hozzásegíthet.

Hozzá kapcsolunk mindent, ami koncentráció, ami életfeladatunk valódi értelmének meglátása és elfogadása, mindent, a logikus gondolkodást, a belső hangot, a megérzést, a tudatosság megélését, ami nem akaratunkat jelenti, hanem az energiákkal, sorsunkkal, képességeinkkel és jó szándékunkkal összhangban való teljességet jelent. A harmadik szem segít tisztán látni, ha figyeljük működését, ha fejlesztjük, egyre biztosabban hagyatkozhatunk megérzéseinkre döntéseink során, hisz kapcsolatba lépünk felettes énünkkel, ami csalhatatlan vezetőnk.

Ha harmadik szemünk jól működik, ha nyitott, akkor kiegyensúlyozottak vagyunk, bízunk magunkban, képesek vagyunk az anyagi világ racionális döntéseit felülbírálva más irányba lépni, mert érezzük, az a helyes út. Fejlett önismerettel rendelkezünk, helyén van ítélőképességünk, nem ragaszkodunk tárgyakhoz, anyagi javakhoz, nem félünk a haláltól, egységben, békében és szeretetben vagyunk önmagunkkal. Boldogok vagyunk és mosolygunk a csukott szemű emberek szenvedésén.

Ha a csakra alulműködik, meglehetősen unalmasak és önzők lehetünk. Saját javainkat keressük, kreativitásunk a nullával egyenlő, de félünk is a sikertől, önmagunk megítélésétől. Jellemzően nem vagyunk együttműködők, és túl érzékenyen reagálunk mások érzéseire. Ha túlműködés áll fenn, ego-bajnokokká, egoistákká válunk, túlságosan büszkék és manipulatívak leszünk és dogmatikusak.

Természetesen fizikai és mentális síkon is megnyilvánulhatnak a működési zavarok, így mentális betegségek, depresszió, levertség, fáradtság, migrén, gyakori fejfájások mutatkozhatnak, erős szorongás, rémálmok, félelmek gyűrhetik le az embert. Durvább esetben megjelenhet az agydaganat, az agyvérzés, a vakság, süketség, idegösszeroppanás, epilepszia. Többnyire logikus tünetek ezek, hisz ha valamit nem akarunk meglátni, meghallani, belátni, az a szerven csapódik le, mint ahogy az is, ha félünk nyitni, ha félünk szárnyalni, ha nem halljuk saját hangunkat vagy ha nem merünk annak megfelelően cselekedni. Ezek az elfojtások visszaütnek.

Aktivizálás

Természetesen meditációs gyakorlatok léteznek a csakra felpörgetésére, de használhatjuk mantráit is, az om-ot, aum-ot vagy a ksham - ot (ejtsd: kshang). Hordjunk indigókék ruhákat, használjuk illóolajait, azaz a borsmentát, citromfüvet, jázmint, ibolyát, és fogyasszuk gyógynövényeit. (Borsmenta, citromfű, orbáncfű.) Minden energetizáló testmozgás hasznos, azaz a jóga, a tai-chi, a chi-kung, s minden, ami önismeretünket fejleszti, legyen az egy pszichodráma tanfolyam, családállítás, pszichoterápia. Hallgassunk meditációs zenéket, járjunk el tradicionális masszázsokra, és amennyire lehet, figyeljünk magunkra, lássunk. Láss mindent, ami te vagy, ami benned van és ami rajtad túlmutat. Törekedj a jó gondolatokra, másról rosszat ne mondj, ne gondolj, csak pozitív gondolatok és energiák hagyjanak el téged, hogy azok is érkezzenek vissza. Bocsáss meg és engedd el haragod, dühöd, különben sosem leszel egy önmagaddal. Ne feledd, gondolatoddal teremtesz! Minden megoldás és minden válasz benned van, csak lásd és halld meg!


szólj hozzá: THIRD EYE CHAKRA CHANT

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások