Divat

Dora Abodi Design

3175

A Dora Abodi egy egészen friss, mégis stílusos és minőségi márka, melynek nemrég készült el a honlapja. A honlapon bemutatott 2009/2010-es őszi-téli kollekció fiatalossága és stílusossága annyira megfogott minket, hogy muszáj veletek is megismertetnünk a márka és a kollekció mögött álló tervezőt. (Persze régi és szemfüles olvasóink már rájöhettek, hogy az ifjú tervező egykor nálunk is publikált cikkeket, így duplán örömmel mutatjuk be nektek.)

Bár még a 2009-es nyári szezon is távolinak tűnik, azért ne felejtsük el, hogy a nagy divatházak a hetekben zajló fashion weekeken mutatják be a következő őszi-téli darabokat, tehát ilyen szempontból a magyar designerek 2009/2010-es kollekciói is aktuálisak.

A kollekció

A szóban forgó 2009/2010-es őszi-téli kollekció a tervező Abodi Dóra első kollekciója, amely elmondása szerint eddigi munkáihoz képest szokatlanul letisztultra és visszafogottra sikeredett. A kollekció minden szettje a luxust képviseli, a darabok pedig és teljes mértékben hordhatóak, ami persze egyáltalán nem szokatlan egy ready-to-wear kollekciótól.

A kollekció kampányképei itt!

Dóra a ruhákat olyan embereknek szánja, akik szeretik a kifinomult részleteket és a különleges szabásokat, de nem vágynak jelmez-szerű ruhákra. A szettekhez az inspirációt az elmúlt másfél év utazásai adták a tervezőnőnek, aki próbálta ellesni, hogy a világ trendi nagyvárosaiban vajon mitől is olyan sikkesek az emberek. Olyan ruhák születtek a másfél év töltekezéséből, mik kiemelik és nem elnyomják viselője természetes szépségét, amik letisztultak, mégis különlegesek.

Válogatás a kollekció szettjeiből itt!

A ruhákat feldobják a kiegészítők - táskák, övek, kalapok, sapkák -, amelyek kissé szokatlanok, viccesek és feltűnőek. Dóra arra szeretne buzdítani minket, nőket, hogy merjünk önmagunk lenni, merjünk különleges kiegészítőket hordani, hisz ezek képesek teljesen megváltoztatni egy egy összeállítást.

A kollekció kiegészítői itt!

A divattervezés mellett Abodi Dóra előszeretettel készít divatképregényeket is, így első hivatalos kollekciójának lookbookja is ilyen formában készült el, amely az Orsi fura találkozásai címet viseli. A divatképregény lényege, hogy az éppen aktuális kollekció történetét meséli el, a szereplő az adott gyűjtemény ruháit viselik, ezekben történnek velük furcsa és vicces dolgok.

Abodi Dóra

Abodi Dóra Kolozsváron született egy multikulturális művész családban. Még általános iskolás volt, mikor a család Magyarországra, Győrbe költözött, így ő már itt fejezte be az általános iskolát, és itt folytatta tanulmányait egy gimnázium magyar szakján. A divat iránt fogékony lány jelenleg is a Mod'Art nevű Budapesten található francia divatiskolában folytatja tanulmányait, ahol éppen diplomájára készül, és tanulmányait külföldön, mesterképzőn szeretné folytatni.

Az első 2009/2010-es őszi-téli kollekciót várhatóan egy 2010-es tavasz-nyári gyűjtemény követi majd. Az eddig elérhető táskakollekció 2009. február végén újabb nyolc darabbal bővül, később a márka profilját szeretné kiterjeszteni napszemüvegekre, cipőkre és férfiruhákra is.

Gratulálunk, nekünk igazán tetszik az első kollekció!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások