Divat

Élet a backstage-ben

3161

A divatvilág talán legérdekesebb helye a backstage, hiszen ott, a kulisszák mögött olyan munkálatok, események zajlanak, amelybe keveseknek nyílik lehetősége betekinteni. Összeválogattunk a 2008-as fashion weekek backstage fotóiból egy galériányit, amely betekintést nyújt ebbe a különös világba, ahol mindenfelé ruhák lógnak, polaroidképek vannak szétszórva, állandóan zúg a hajszárító és száll az alapozó…

A backstage-ben születnek a modellek frizurái, a sminkjei és ott végzik az utolsó simításokat a ruhákon. A bemutató a tervező életében szezonról szezonra a legfontosabb esemény, hiszen a féléves munka itt nyerheti el megérdemelt jutalámát. Nem csoda tehát, ha hatalmas csapat dolgozik azon, hogy egy-egy bemutatón minden tökéletesen menjen. Külső szemlélőnek talán úgy tűnhet, hogy a bemutató előtt mindenki csak fejvesztve rohangál, pedig általában egy jól szervezett csapatmunkáról van szó.

A tervező a kollekció létrejötte, de még a bemutató előtt egyeztet a profi fodrász és sminkes stábbal, együtt megalkotják a ruhák hangulatához leginkább passzoló make upot és frizurát. Általában egy-egy vezető sminkes és fodrász van, a többiek aztán az ő elképzeléseik alapján dolgoznak.

Persze nemcsak a tervezővel és a kollekcióval kapcsolatos kulisszatitkok miatt érdekes a backstage, a több órát igénylő próbák, sminkelés és frizura készítés miatt a Fahion Week-ek alatt ez a hely lesz a modellek otthona, hiszen rengeteg időt töltenek a színfalak mögött. A backstage-ben esznek, telefonálnak, és ha kész a smink és a haj, van egy kis idejük, akkor olvasgatnak - jobb híján a földön ülve -, és itt élnek társadalmi életet barátaikkal is.

Backstage itt!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások