Divat

Tavaszi zsongás

3096

Már megnéztük, hogy mit is kínál a Dior, a Chanel és például a Prada 2009-es forró szezonra, de valljuk be ez csak ihletmerítésnek jó, konkrét beszerzőlistát nehéz lenne belőle készíteni, éppen ezért megnéztük, mit kínál sokak kedvenc üzlete, a H&M az előttünk álló évszakokra! A H&M három téma köré csoportosította az általuk megálmodott szetteket, mindegyikhez készítettünk egy galériát, amelyben az árakat is megtaláljátok, így már könnyebben elkészíthetitek a vágyaitokat tartalmazó listát!

Mindhárom kategóriát a kényelmes szabású sziluettek jellemzik, amelyek szívesen kísérleteznek a formákkal és az arányokkal, a hangsúlyt pedig minden esetben a csípőre helyezik, amely az ötvenes éveket idézi vissza. A színek terén is harmónia mutatkozik, mindegyik stílust a bézs és pasztell színek jellemzik, amikbe keveredik helyenként egy kis kék, rózsaszín, zöld és sárga is. A kollekcióban számos minta megtalálható a tavaszi virágmotívumoktól kezdve, a pöttyökön és csíkokon át egészen a kockásig és a növényi mintákig minden. Az anyagok igazodnak a szezon évszakjainak időjárásához, így sok csipkét, átlátszó, könnyed anyagú textilt, lenge selymet és persze lent, pamutot, farmert, pamutvászont használtak a kollekcióban.

Retró-romantika

A tavasz-nyári szezon egyik fontos stílusirányzata a kissé retrós, múltat idéző romantikus hangulatú stílus. A retró-romantika jellemző darabjai a virágmintás, pasztell színű bőven fodrozott ruhácskák, a bő szabású szoknyák, nőies, könnyed anyagú blúzok, klasszikus vonalvezetésű blézerek és könnyed kabátok, amelyeket egy hűvösebb nyáresti séta során szívesen magunkra kapunk.

Romantikáért klikk ide!

Művészet és építészet

A művészetek és az építészet mindig is hatottak az öltözködésre, a divatra, a következő szezonban sem lesz ez másképp. A H&M kollekciójában ennek szellemében megtalálhatóak az építészet különböző jegyei a szabásvonalakban és a mintákban.

Művészetért klikk ide!

Örökzöld szabásvonalak

Mindig vannak olyan szabások, olyan ruhatípusok, amelyek ötven és tíz éve is divatosak voltak, és most újra azok. Ilyenek például a most divatos jumpsuitok, vagy a bőszárú nadrág(szoknyák). A szabást sokszor az unisex és az egyenruha-stílus inspirálja, az örökzöld vonalakba pedig modernséget hoztak az újfajta anyagok és az új eldolgozási eljárások.

Klasszikusért pedig ide kell klikkelni!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások