Divat

Orosz folklór a Chanelnél

3087

A Chanel minden évben egy kollekcióval túlszárnyalja a luxus- és a divat világát, védve a különböző kézműves hagyományokat, mint például a kalaposokat, a cipészeket és az aranyműveseket. Ezeknek a kollekcióknak mindig valamelyik olyan város adja az alaphangulatot, mint London, New York vagy éppen Monte Carlo, a lényeg, hogy olyan városról legyen szó, amely szorosan összefonódik így vagy úgy a márkával. A 2008/2009-es Metiers d’Art Collection  Moszkvát járja körül, hiszen a város gazdagsága és hagyományai mindig is érdekelték a divatház alapítóját Coco Chanelt, valamint Karl Lagerfeldet a ház mai vezetőtervezőjét is elvarázsolta a kultúra, így kerülhettek az orosz folklór darabjai a kollekcióba.

A hetedik alkalommal megalkotott kollekciót 2008. decemberében mutatták be Párizsban, ahol többek között például Caroline, a monacói hercegnő is részt vett. A gyűjtemény bevezetőjeként levetítettek egy némafilmet, amelyet maga Karl Lagerfeld írt és rendezett, és Coco Chanel Dmitrij orosz nagyherceghez fűződő viszonyát dolgozza fel.

Klikk ide az oroszos sikkért!

A kollekciót teljes egészében átjárja az orosz stílus, csipkék, fodros ujjak, muffok, gallérok, fényűző hímzések, blúzok, vagy az uralkodói család viseletére hasonlító császárkabátok, sőt a tradicionális orosz építészeti stílus is megjelenik épületes mintákban egy-egy ruhán.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások