Divat

Nemcsak üzletembereknek

3098

A tech sorozatban végre egy olyan terméket ajánlhatunk nektek, amely nem elképzelés, hanem már kézzel fogható valóság, és ráadásul már hazánkban is kapható.

A BlackBerry telefonok külföldön - főleg Amerikában és Angliában - nagy népszerűségnek örvendenek kifinomult levelezőrendszerüknek és kezelhetőségüknek köszönhetően. A BlackBerry Bold 9000 új készüléke hazánkban a Pannonnál vásárolható meg százhúszezer forintos áron. Az ár kicsit drágának tűnhet, hiszen ennél már olcsóbban is vehetünk nagyszerű, mindent tudó okostelefonokat, de BalckBerry nem véletlenül örvend más országokban akkora népszerűségnek. Speciális BalckBerry programok segítségével, amennyiben korlátlan internet hozzáférést is vásárlunk a telefonunkhoz - ez már nem olyan drágán elérhető - az internet díján és a minimális adatforgalmi díjon felül ingyen léphetünk kapcsolatba más BlackBerry tulajdonosokkal, akik szintén ezt a programot használják, de számítógép előtt ülő barátunkkal, ismerősünkkel is könnyedén kommunikálhatunk, ha a program telepítve van a gépére. Persze ez csak akkor éri meg, ha a készülék nagyon széles körben elterjedt, mint például Amerikában.

A készülék segítségével tényleg nem maradunk le semmiről, még ha a munkahelyünktől, az iskolánktól és a számítógépünktől távol is vagyunk. A menürendszerét úgy alakították ki, hogy a lehető legegyszerűbb legyen, a gyorsaságról pedig a legnagyobb sebességű HSDPA adatátvitel gondoskodik a Blod 9000-es esetében, ez egyébként jelentős újítás az eddigi modellekhez képest. Van a telefonban wifi, továbbá hivatalos java alapú google maps és gtalk kliens is megtalálható a menüben, tehát a gtalk partnereinkkel is könnyen kommunikálhatunk bárhol.

A készülék tudása minden üzletember igényét kielégíti, de egy átlagfelhasználó is rengeteg funkciót képes kihasználni a mindennapokban az adott lehetőségek közül. Nagyon hasznos például a beépített navigáció, amelynek segítségével könnyen eljuthatunk egyik pontból a másikba. De a nagy felbontású kijelző nemcsak a navigálásnál hasznos, film is nézhető rajta.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások