Lélek

Kicsit kell kibírni

3091

Alig várom, hogy jöjjön a tavasz, már február van, ami remélhetőleg gyorsan eltelik, és jön a reménnyel teli március, amikor már kisebb kabátot vehetünk fel és a harisnyanadrágot is elfelejthetjük a farmer alól. A rossz hangulatnak azonban nincs még vége, a napsütés nélküliség, a szürke hétköznapok, az eső, és a sötétség még mindig nyomott hangulatokat idéznek bennünk. Ezt pedig jobb elkerülni, vagy tenni ellene, hiszen nincs sok hátra és itt a tavasz. Így amikor észleljük a rossz hangulatra utaló jeleket, tegyünk a nyomottság ellen.

Helyváltoztatás

Ha azt érezzük, hogy belesüppedünk a székbe vagy a fotelba, és onnan semmi kedvünk kimozdulni, álljunk fel, és sétáljunk egyet. Mindegy, milyen az idő, hiszen a levegőváltozás és helyváltoztatás jót fog tenni a lelkünknek. Ha a sétához egyáltalán nincs kedvünk, akkor segíthet egy fürdő vagy némi játék, ami talán bizarrnak hangzik, ám nagyon jól leköti az embert, és jókedvet is hoz a sikerélmény.

A csacsogás is segít

Ha azt érezzük, valami nagyon lehúzza a hangulatunkat, beszélgessünk valakivel, lehetőleg olyannal, aki jó dolgokat mesél, sikertörténetet oszt meg velünk, amitől feldobódunk -persze ha nem vagyunk irigy természetűek. A barátnői csevegés, pletykálkodás is lehet vicces, és máris van az élethez kedvünk.

Másokon segíteni jó

Lehet, hogy hülyén hangzik, de a lélekre jótékony hatással van, ha segítünk valakin. Az is segítség, ha egy néninek megfogjuk a szatyrát amíg felszáll a buszra, vagy átadjuk a helyünket másoknak, akár át is kísérhetünk valakit a járdán, legyen az gyerek, idős ember vagy fogyatékossággal élő embertársunk.

A pakolás mindig hasznos

A rossz gondolatokat és érzéseket tökéletesen el lehet űzni azzal, ha nekiesünk egy fióknak, konyhaszekrénynek, ruhásszekrénynek, vagy a CD-knek, DVD-knek, esetleg a könyveknek, és végre rendet teszünk. Minden háztartásban akad olyan szekrény ami elnyeli a kupit, így biztosan van mit csinálnunk a lakásban, csak nem bírjuk magunkat rávenni már hónapok óta. Ettől a pakolástól általában annyira elfáradunk, hogy alszunk, és eszünkbe sem jut belesüppedni a téli depresszióba.

Édességek, teák, gyertyák

Ha minden kötél szakad, és semmihez sincs kedvünk, akkor jöhet az édességes doboz, a citromfű tea vagy az orbáncfű, mécsesekkel, hangulatvilágítással együtt. Ezek valóban megnyugtatják a lelket és ellazítanak. Azt azért ne feledjük, hogy a cukor sok mennyiségben nem egészséges, és helyettesíthető a jóval egészségesebb mézzel. 

Mindegyiket kombinálhatjuk a másikkal, és túlélhetjük a még hátralévő telet. Mindjárt itt a tavasz!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások