Divat

Felejtsd el a lófarkat!

3089

Az idei év hajtendenciái a tavalyihoz képest némileg szélsőségesebb lesz. A rendkívül rövid, a rendkívül csajos, és a rendkívül szexis hajformák lesznek divatban. Eddig is a bobos frizura uralta a trendet, ám idén elképzelhető, hogy egy jófajta hajvágással az egész frizura bal oldalra csúszik. 

Bob kicsit vagányabban

A bob idén extrémebb fazonban fog aratni, nem baj, ha kicsit jobban megnő a tavalyihoz képest, tökéletes lesz tavaszra és nyárra. A vágott bob és a frufru mindenkinek ajánlott, így viseli haját Agyness Deyn modell és Katie Holmes is. Variálható úgy is, hogy oldalra lenyaljuk, mint egy angol iskolásfiú hajat, és ez még a legszőkébb szőke hajszínben is tökéletesen trendi frizura. Ezt a bevállalósabb fodrászok egész biztosan elkészítik. Annyi a hátulütője, hogyha nincs jól formázva, jóval öregebbnek nézhetünk ki a korunknál.

Frufruval mindent

Legyen szó hosszú, félhosszú vagy bob frizuráról, akinek jól áll a frufru, mindenképp vágasson magának. Ha igazán hosszú és alapvetően egyenes a hajunk, akkor dús, magasról vágott frufrut is bepróbálhatunk, és ebben az a jó, hogy akár oldalra is le tudjuk csatolni, ha unjuk. Ha hullámos a hajunk vagy göndör, akkor gondoljuk át, mennyit akarunk naponta bénázni azzal, hogy beállítjuk a hajunkat. Akár a szögegyenes, platina szőke, tincsekben lógó frufrut is kipróbálhatjuk, olyat, amit Kate Moss a 2007-es i-D magazin címlapján visel.

40-es évek

Aki nem akar frufrut, az divatos lehet hullámos, oldalra fésült hajjal, vagy középen elválasztott, kiengedett hajjal is. Egyes magazinokban láthatjuk, hogy homlokpántot is tesznek a hajra, ez aztán igazi hippis külsőt ad, az biztos. Pont így viseltek hajukat a Hair musical hippijei is. Ehhez a hajhoz nem kell fodrász, elég ha befonjuk nagy fonatokba a hajunkat és reggel kibontjuk, majd oldalra fésüljük. Egész nap jól fog állni. Érdemes már úgy fonni, hogy figyelembe vesszük, hol legyen a elválasztva a hajunk.

Ha unjuk kiengedve, akkor a fejünk tetejére fonhatjuk, mint a tehénfejő asszonyok hordták régen, vagy éppen hajráffal esetleg hajpánttal segíthetünk a frizurán. A kontyok is jöhetnek, akár egész magasan is, méhkas szerűen, mint ahogy most Drew Barrymore hordja. Egy biztos, a lófarkakat elfelejthetjük.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások