Test

A pénisz törése

3083

A Grey's Anatomy (magyarul Grace Klinika) című tévésorozat soron következő, Amerikában vetített epizódjában Mark dokinak eltörik a pénisze, miután lefekszik Lexi Grey-jel. Az ABC-n közzétett szinopszis szerint a kollégákat az foglalkoztatja majd, ki a felelős ezért a balesetért. A sorozatban megtörtént baj minden férfi rémálma, mely ráadásul heves szexuális izgalom következtében fordulhat elő akkor, ha a pénisz kicsúszik a hüvelyből, és a szeméremcsontnak vagy a gátnak ütközik. A katasztrófa megállíthatatlan, hiszen olyan erővel ütközik a két testfelület, hogy valóban törést okozhat, még úgy is, hogy a péniszben nincsen csont.

Az eset bármilyen szexuális pózban bekövetkezhet, akkor a leggyakoribb, ha a nő lovagol a férfin, hisz így egész testsúlya ránehezedik a férfi testére, így az érzékeny testrészre is. Amikor a baj megtörténik, reccsenés is hallatszik, amit nagyon éles fájdalom követ, és természetesen megszűnik az erekció. Nem ritka az sem, hogy a pénisz átformálódik, ezért feltétlenül műtéti beavatkozásra van szükség, melyet utólagos kezelések követnek. A szégyenérzet miatt sok férfi kihagyja az utókezeléseket, holott ez nagyon fontos lenne a szöveti sérülések elkerülése miatt. Így muszáj azonnal orvoshoz menni, még akkor is ha kínos.

A törés nem igazi csonttörés, hiszen nincs csont a péniszben, ám az üreges vérrel telítődő kamra rugalmassága hajlamos a súlyos szöveti károsodásra. Minél nagyobb a merevedés, annál nagyobb lehet a szövetekben fellépő károsodás, hiszen a vér kitörhet az üregből, és elöntheti az egész pénisz belsejét. Ez okozza a fájdalmat és az eldeformálódást. A törés következtében a húgycső is komolyan károsodhat, így nemcsak merevedési zavarok, de vizelési problémák is felléphetnek.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások