Divat

Rock'n'Rollos nyár

3062

A Levi's 2009-es tavasz-nyári kollekciójához különleges kampányarcot választott, az amerikai dalszerző-énekesnőt Chan Marshallt, művésznevén Cat Powert. A márka olyan alkotót keresett, aki megtestesíti a márkára jellemző időtlenséget, de a rock and roll életérzéshez is igazodik. A felkérés után az énekesnő nem sokat gondolkodott, hogy elvállalja-e a felkérést: Nagyon természetes volt számomra, hiszen világ életemben Levi's farmert hordtam." A kampányt egyébként olyan sajátos laza, erőltetettségtől mentes stílussal rendelkező rockénekesnők inspirálták, mint Patti Smith, Suzy Quatro és Chrissie Hynde.

A Levi’s Red Tab Farmereit a hetvenes évek felszabadult világa ihlette, a gyönyörű fakó farmerek klasszikus, nyári hangulatot idéznek. A másik vonal, a Levi’s Red Tab Girls’ legújabb kollekciójában mindenféle szabásvonal megtalálható az imádnivalóan bő szabásvonaltól kezdve a trapézvonalakon át, a párhuzamos szárúakig, most aztán minden divatos.

Ki is Cat Power?

Chan Marshall, azaz Cat Power karrierje 1995-ben indult be, és kis időn belül az indie zene ikonjává vált, hiszen olyan művészekkel dolgozott együtt, mint Dave Grohl, Yoko Ono és a Faithless. Zenéjére főleg szüleinek lemezei hatottak, hallgatta a Led Zeppelin, Buddy Holly, Otis Redding és Billie Holiday zenéjét is.

Az énekesnőtől a divat világa sem áll távol, hiszen még 2006-ban énekelt duettet Karen Elson modellel. Szintén 2006-ban történt, hogy Karl Lagerfeld a Chanel tervezője megpillantotta az énekesnőt a New York-i Mercer Hotel előtt, és felkérte, legyen a márka ékszereinek arca abban az évben. Zenéit számos filmes alkotáshoz felhasználták, hallhattuk például a kultikus filmnek számító Junóban és a V mint vérbosszúban is. 2007-ban zenéi után ő is debütált a filmvásznon, Wong Kar Wai első angol nyelvű filmjében, a My Blueberry Nights-ban (A távolság íze) játszott Jude Law és Norah Jones mellett. Legutóbbi lemeze 2008-ban jelent meg Jukeboxon címmel, és feldolgozásokat tartalmaz.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások