Lélek

Mesteri megoldások

3081

Mindenhonnan azt halljuk, válság van, holott nem érezzük ezt. A híradóban mondják, hogy mennyit esett az euro vagy a forint, de ezt sem igazán érezzük meg, tele a hűtő, fizetés van, tehát minden rendben, mégis valami nyomasztó dolog ül bennünk, ami nem múlik. A televíziót kapcsolgatva ez csak erősödik, a természetről szóló adások helyett repülőgép-szerencsétlenségeket nézünk, amelyik csatornán pedig filmekkel szórakoznánk, ott épp a társadalom perifériájára szorult, szomorú sorsú, génhibás emberek történeteit nézzük. Mindenhonnan a negatív élményeket kapjuk, pedig ha ki tudnánk ezeket zárni, talán könnyebben vehetnénk az élet területein fellépő problémákat is. Ezek megoldásában egyébként most már társadalmilag is elég rosszul állunk, hiszen sokkal egyszerűbb valamit hisztivel kiharcolni, bepánikolni, bűnbakokat keresni, mint magunkba fordulva megtalálni a megoldást. 

A legtöbb esetben a megszokott módszereinkkel igyekszünk nem is megoldani, hanem inkább túlélni a mindennapokat, és itt rontjuk el az egészet, hiszen ezzel nem konstruktívan állunk hozzá életünkhöz, hanem csak tovább bonyolítjuk azt. Ha képesek lennénk erre, akkor alapjaiban tudnánk változtatni az életünkön, lelki és spirituális síkon egyaránt. Nem az események áldozatai lennénk, hanem azok irányítói. Ezt kialakítani segítség nélkül lehetetlen, így érdemes szakértőkhöz fordulni azért, hogy fejlettebb pszichés egyensúlyi állapotot alakítsunk mi magunkban. A jövőbeli nehézségek megoldása a Mesterkurzus segítségével könnyebbé válhat, olyan kérdésekre is válaszokat kaphatunk, amik mindig bennünk voltak, de igazán megfogalmazni nem mertük, vagy nem tudtuk őket.

A február 8-ai Mesterkurzus előadáson a hatékony és kreatív problémakezelésről lesz szó, amit Popper Péter, Müller Péter, Dr. Mérő László és Dr. Lukács Béla irányítása alatt hallgathatunk. Mottójuk Einstein híres mondása: "Azokat a problémákat, amelyeket bizonyos szintű gondolkodásmód okozott, nem lehet megoldani ugyanolyan szintű gondolkodással." A négy előadó mindegyike kiváló és közkedvelt gondolkodó, akik sajátos összefüggésekben szemlélik a világot, így számos olyan módszert mutatnak meg, amiket nem ismerünk. Az előadások szüneteiben Horváth Zoltán tart lazító, feltöltő meditációt, a szünetekben még frissítő yumeiho masszázs is lesz! 

Aki már járt valaha Mesterkurzuson, tudja jól, mire számíthat, milyen hangulatban lesz része, és milyen jó érzéssel, tapasztalatokkal, tudással megrakodva, szárnyaló gondolkkodással távozik a nap végén. Ez alkalommal olyan problémaelemző- és kezelő módszereket ismerhetünk meg, amik segítségével az élet két fontos területén, a munkahelyen és a magánéletben fellépő nehézségeket sokkal jobban és gyorsabban megoldhatjuk.

Mi ott leszünk, gyertek!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
jan
29
hedvig írta:
Jöhetnének Debrecenbe is :(
10:47
2
jan
29
zsofi válaszahedvig írására:
mennek majd oda is :)
10:51
3
jan
29
Betuka írta:
csak kár, hogy ilyen drága, 8000 Ft...

Müller egyébként a kedvenceim között van, imádom a könyveit :)
11:28
4
jan
29
Csillagszem válaszaBetuka írására:
Elmennék én is szívesen, nagyon érdekelnek az ilyen dolgok, de 8000 ft-ért nekem is drága, ráadásul még 100 km-t is utaznom kellene a helyszínre...
11:49
5
jan
29
ismeretlen írta:
"de ezt sem igazán érezzük meg, tele a hűtő, fizetés van" - amíg ki nem rúgnak a válságra hivatkozva, mint jó pár embert a környezetemben...
A Mesterkurzus könyveit, ami az előadások vázlatát tartalmazza, ezer forintért meg lehet kapni a nagyobb könyvesboltokban. Tényleg tanulságos.
12:15
6
jan
29
Gemini írta:
Van Mesterkurzus könyvsorozat is. A legtöbbje 8-900 Ft csupán!! :)

Itt megvásárolható mind: http://bookline.hu/sortlist/sortlist!page.action?id=1647&PageStart=0&pageLength=50

Illetve nyereményjáték is van:
"Valamennyi vásárlónk, aki január 26. és február 2. között megvásárolja A párkapcsolatok iskolája című könyvet, egy nyereményjátékban vesz részt, amelyben három darab kétszemélyes belépőt sorsolunk ki a Mesterkurzus idei első, február 8-i előadására."
12:17
7
jan
29
csiberopi írta:
Engem is érdekelne, majd meglátjuk. Volt már valamelyikőtök? Mondjuk 8000 ft.. hááát. Plusz az út. Majd meglátjuk :)

Ezzel viszont nem értek egyet: Mindenhonnan azt halljuk, válság van, holott nem érezzük ezt.
De én érzem. De ebbe nem megyek most bele.
12:17
8
jan
29
lelki, morális, erkölcsi, természeti, társadalmi, válság van. a gazdasági az csak egy manipulált, műanyag lufi.
12:59
9
jan
29
Devalyn írta:
Jó annak, aki nem érzi... Lassan a csirkefarhát is luxuscikk lesz, ha így megy ez tovább. Márpedig fog.
13:20
10
jan
29
whitetulip írta:
"Mindenhonnan azt halljuk, válság van, holott nem érezzük ezt."-barátomat ma rúgták ki..köszi!
ez előadás érdekes lehet, de nem engedhetem meg maganak, úgyhogy marad a könyv!

13:35
11
jan
29
cortina írta:
Igazuk van a hozzászólóknak, nektek a szerkesztőségben tuti helyetek van nem érzitek a válságot. Én is a szerencsésebbek közül való vagyok, hiszen még van munkám. De a válságra megkezdtem a felkészülést tartalékokkal, ha ne adj isten nekem is beütne a krach. Részvétem azoknak akik már saját bőrükön érzik. Nem szabad rá legyinteni, hogy még tele a hűtő addig nincsen baj. Jobban a mélyére kell látni a dolgoknak, és nem csak addig amíg nem romlik meg a hús, hanem sokkal tovább.
15:34
12
jan
29
NoraG írta:
Jo nektek hogy nem erzitek a valsagot....vallalkozokent elegge erzekelheto var ki mondta legyen az ember vallalkozo!? Komolyra forditva a szot erdekelne de jelenleg nincs hozza "kedvem".
16:12
13
jan
29
zsofi válaszacortina írására:
tuti helye senkinek nincs
16:21
14
jan
29
tein válaszawhitetulip írására:
jaj, szegény! sajnálom!
16:36
15
jan
29
whitetulip válaszatein írására:
jólesik, hogy ezt mondod!:)
hát csak lesz valahogy, majd segítek neki új állást keresni...csak most kicsit el vagyunk kenődve..:(
16:43
16
jan
29
Szép lenne, ha a gondolkodásmódon való változtatás elég lenne megoldani ezt az egészet.
17:46
17
jan
29
Neraya írta:
"Mindenhonnan azt halljuk, válság van, holott nem érezzük ezt." Január 1. óta munkanélküli vagyok, a válságra hivatkozva tettek ki. Azóta nyomom orrba-szájba mindenhova az önéletrajzomat, és még arra sem méltatnak, hogy visszahívjanak, hogy "Bocs, de nem kellesz."
Ennyit erről.
És 8000 Ft egy ilyen előadásra... Perpill rengeteg.
Gondolkodásmódváltáshoz meg nem kellenek ismert emberek, elég pár jó, pozitív gondolkodású barát.
18:30
18
jan
29
midnightpoison válaszaNeraya írására:
"Gondolkodásmódváltáshoz meg nem kellenek ismert emberek, elég pár jó, pozitív gondolkodású barát. "

Bölcsen szóltál, lányom :)))
18:33
19
jan
29
cyzarine válaszaNeraya írására:
Neraya, én két vagy három éve járok a Mesterkurzusra, igazi hardcore fan vagyok. :) A nyolcezer forint tényleg sok, de kigazdálkodom, mert nekem megéri, ndig fantasztikusan érzem magam ott, amit a cikk végén írnak a hangulatról az igaz. Egyébként az utsó két alkalommal már nem is kellett fizetnem érte, mert elfogadnak üdülési csekket és Sodexho jegyet is, nekem meg mindkettő jár a munkahelyemen. :)))
És bár vidéki Mesterkurzuson nem voltam még, úgy tudom, azok sokkal olcsóbbak. Most meg is néztem, Szfváron 1500-2500 forint egy jegy! Ha nem lenne olyan messze, oda is mennék! :)
20:49
20
jan
29
Malkale válasza írására:
Egyetértek! Pont ezt akartam írni, hogy vannak, akik bizony érzik a válság hatásait, akiknek se fizetés, se tele hűtő. És egyébként is még csak most jönnek majd a "megszorító intézkedések", melynek egyik ékes bizonyítéka hogy hozzányúlnak a családi pótlékhoz. Először persze csak a "gazdagabbaktól" veszik el, de ki tudja hogy itt megállnak-e... Én sem azt mondom hogy mindig erre kell gondolni hogy válság, de azért... Plusz ha az embernek problémái vannak, ennyi pénzből pszichológushoz megy...inkább.
20:54
21
jan
29
cyzarine írta:
Pszichológusnál egyetlen óra kerül ennyibe...
21:10
22
jan
30
angim válaszacyzarine írására:
naja....
01:26
23
jan
30
angim írta:
"Mindenhonnan azt halljuk, válság van, holott nem érezzük ezt."

ugye ezt nem gondoltad komolyan?? már amikor belekezdtem eme cikk olvasásába, tudtam, hogy a nagytöbbség ugrani fog erre... talán ezt sem érezted?... :/

egyszerűen nevetséges, ami a világban folyik...

én igenis érzem, mennyire lesúlytó, hogy lassan mindenki munkanélkülivé válik...hogy manapság már szinte természetes, hogy erről beszélgetünk. "téged is elküldtek? engem is." aztán meg törhetjük a fejünket, hogy hogyan tovább....persze a csekkbefizetésnél senkit nem érdekel, hogy miért nem tudsz fizetni.

most már ott tartunk, hogy dolgozni tényleg luxusnak számít.... :( nemhogy dolgozni, enni is!!! úgyhogy, akinek van munkája, az nagyon becsülje meg!
01:34
24
jan
30
heidi235 írta:
Kétféle ember létezik Mo-on,aki(már) érzi a válság hatásait a bőrén és aki(még) nem...De valószínű,ez utóbbi embertípus is tájékozott ez ügyben,ettől még egy leheletnyit sem kellene fikázni.Vagy utálni,irigykedni,hogy másnak miért nem szarabb,mint nekem.
Aki meg sokallja a Mesterkurzusra a 8-10ezret,gondolkodjon el rajta,hogy ugyanennyi pénzt mennyi haszontalan(abb) dologra költ el...Müllertől,Poppertől ennyiért olyan útravalókat kap,amit egy életen át hasznosíthat,megőrizhet..(és le is tölthetők az előadások a neten)
02:21
25
jan
30
Csillagszem válaszaNeraya írására:
Sajnálom. Remélem hamarosan találsz magadnak állást.
Válság: a tudatom teli van már ezzel....még hogy nem érezzük meg....max a cikk írója gondolkodik erről így. Én szerencsés helyzetben vagyok, mivel jelen pillanatban törvényileg nem rúghatnak ki, viszont a párom kerülhet ilyen helyzetbe. Ez az egész rossz közérzetet, bizonytalanságot, konfliktusokat szül, utálom nagyon. Az ember fél már dolgozni is menni, mert ki tudja, hátha aznap pont ő kerül sorra....
07:38
26
jan
30
Csillagszem válaszaangim írására:
Még a válság előtt is fél évig kerestem magamnak munkahelyet.....most akkor mi lehet?????
07:40
27
jan
30
Neraya válaszaCsillagszem írására:
Kösz. :) Én is remélem. :P

És megjegyzem, azon szerencsések közé tartozom, akiknek nem kell 8ezres előadásokra járni, mert olyan barátaim vannak, akik mellett feltöltődöm és jól érzem magam. Munkát nem adnak nekem, de nem is leszek depressziós a gondolattól.

Egyébként ha ajánlhatok egy nagyon jó könyvet, akkor szerintem érdemes elolvasni
Florence Littauer - Személyiségünk rejtett tartalékai című írását. Nagyon tanulságos, feltárja a négy fő személyiségtípust, mindezt nem tudományos hangvételben, hanem nagyon olvasmányos, emberi hangon, saját (gyakran vicces) tapasztalatokon keresztül. Nem kapcsolódik szorosan a válság témájához, de szerintem ez is alapmű, és sokat segít az emberek kiismerésében és a köztük zajló kommunikáció könnyebbé tételében. És van benne egy kis személyiségteszt, ami alapján kiderül, kiben melyik típus a domináns, és milyen arányokban. Sajna megvásárolni már nem sok helyen lehet (akkor is 1500 Ft-ba kerül, ha jól emlékszem), de ha van ismerősötök, akinek megvan, mindenképpen kérjétek kölcsön (én is kölcsönbe kaptam), érdemes elolvasni. :)
11:27
28
jan
30
afrikai írta:
Mesteri megoldások?
Mesterien kell megoldani az életet?
Lássuk :
Hogyan lehet mesteri az ember, ha odajön a főnöke, és azt mondja, hogy "Holnaptól nincs rád szükség!" ??? Ugye munka nélkül marad, és elkezd új munkahely után kajtatni- persze addig is kihúzza valahogy magát a rezsifizetés, meg a kaja beszerzés alól, mondjuk "mesterien".
Persze ahogy a munkaerőpiacra ér, rögtön szembesülnie kell azzal, hogy több, mint 20 %-kal több munkanélküli van, mint néhány éve, akik szintén most keresnek állást, még ha nem is mind "mesterien".
Nagyon szeretem a Popper Pétert, a Müller Pétert, és a Dr. Mérő Lászlót is, de ha a gazdaság valós helyzete nincs rendbe rakva, akkor mit ér, hogy mi virtuálisan jól érezzük magunkat? 8 ezerért :)
A volt barátnőm 4 diplomával, jutalékos módban 1/4 -ét keresi januárban, mint tavaly ilyenkor. Nincs megrendelője. Ő igazán profi a szakterületén, fogalmazhatnánk úgy hogy "mesteri".
Biztos az a baj, hogy ő nem hallhatta a "Mesteri megoldások" című mesterkurzust :)))
Itt nem azzal kellene foglalkozni, hogy hogyan csapjuk be önmagunkat "mesterien", hanem hogy kellene még több munkahelyet teremteni abból az euro milliárdokból, amit most kell szétosztania a vezetőinknek. Remélem sikerül nekik!!!
Itt mindegy, hogy melyik jelenlegi parlamenti párt van hatalmon - sajnos!
Csak a valóságra kell odafigyelni.
Ha 350 forint lesz egy euro, akkor sokkal olcsóbban tudja megvenni egy külföldi a magyar ingatlant, mint tavaly, ill. mi magyar országról drágábban tudunk mindent megvenni, ami külföldről származik (olaj, gáz, elektromos áram, és mindenfajta alapanyag, kereskedelmi cikk...) A leromlott értékű fizetésem sokkal kevesebbet fog érni, mint tavaly. Nem harmadát keresem az átlag európainál, hanem negyedét.
Hááát nem egyszerű :)
Nem lennék politikus az biztos, hogy halljam anyám állandó csuklását :)))
20:29
29
jan
31
EveDuncan válaszaNeraya írására:
Egyetértek!!!!!!!
14:45
30
jan
31
EveDuncan válaszaafrikai írására:
Jajjj, mintha én írtam volna! Szívemből szólt az írásod!!! :))))
14:46
31
jan
31
EveDuncan írta:
Több hozzászólóval egyetértek, a válságot én is érzem a mindennapokban, és a családomban is érint több embert. Fizetéscsökkentés, álláselvesztés, stb. Árak emelkedése! Jó, ha valakinek tele van a hűtője, de azért ne általánosítsunk, hogy "tele a hűtő, fizetés van, tehát minden rendben", hát nem, nincs tele, és nincs minden rendben, sőt, semmi sincs rendben.
Nem vagyok pesszimista ember, inkább realista, és ha valaki, akkor én tudok lelket önteni másokba, hogy vegye észre a pozitívabb dolgokat. Nem kell nekem ehhez sem könyv, sem kurzus. Na és mint Neraya írta, a baráti támogatás ezerszer többet ér! afrikai hozzászólása pedig önmagáért beszél, úgyhogy többet nem is írok...
14:51
32
jan
31
EveDuncan válaszaheidi235 írására:
Egyetértek, hogy ez a kétféle létezik, aztán a többivel- legalábbis rám vonatkozóan - nem! Biztos vannak, találkozom is irigy emberekkel, hogy hú de szar, hogy a másiknak jó, érdekes világ életemben nem voltam irigy senkire, pedig aztán nem volt egy könnyű életem eddig sem! 8 ezer pedig igenis sok, főleg akinek nincs, és ha keveset kapok/nincs állásom/kajára is alig jut azért meg kell gondolni hogy most akkor mégis... Főleg ha szükségem sincs rá. Felesleges dolgokra költés? Nincs káros szenvedélyem, az albérletre, számlákra és a LÉTFONTOSSÁGÚ élelmiszerekre költök, immáron jó ideje... ennyit erről! És ezzel szerintem nem csak én vagyok így. Hogy az általánosítás ne!
14:55
33
jan
31
heidi235 válaszaEveDuncan írására:
Jó,hogy te így születtél,hogy a véredben van a pozitív hozzáállás,szerencsés vagy,nagyon sok mindenkinek viszont szüksége van/lenne segítségre a lelki bajaihoz.És itt erről van szó,elsősorban nem a pozitív gondolkodásról tanítanak a Mesterek.Nekem sincs munkám,épp most rúgtak ki egy hete,nem is tudom,mikor találok újat,mert a válság miatt pont érintve van az én szakmám is...Ráadásul influenzás is lettem,most még interjúra se tudnék menni..Nincs tele a hűtőm,sőt,most fizetésem sincs.De én is ismerek olyan embereket,akiknek ugyanúgy tele a hűtő,fizetés,stb.,mint ezelőtt,olyan a a munkahelye,ahol-ismét hangsúlyozom!- egyelőre nem érzik a válságot.Ettől még nem fogok rájuk köpködni,bár nekem is sírhatnékom van a magyar gazdasági helyzettől(és a sajátomtól is).De nem hiszem,hogy a nap 24 órája erről kell,hogy szóljon...lehet még a siralmas időkben is olvasni,szórakozni(kinek,hogy áll módjában),szellemileg-lelkileg építkezni(az Élet pedig erről szól elsősorban)és azt is még 1X hangsúlyoznám,hogy a Mesterkurzusok ingyenesen letölthetők a netről...
21:06
34
jan
31
heidi235 válaszaneohippiszittya írására:
Igaz és ezek azért aggasztóbbak!
21:40
35
febr
01
afrikai válaszaEveDuncan írására:
Próbálták néhányan (társadalom kutató, meg közgazdász, meg..,), tréfásan definiálni egy Tv műsorban az optimista, és a pesszimista fogalmakat.
Egy idő után azt mondta az egyikük, hogy "A pesszimista, a jól értesült optimista." - és ebben mindannyian meg is egyeztek.
:)))
02:48
36
febr
03
bobita24 írta:
Hm...én is sajnálom azokat akiket a gazd.válság hatása oly mértékben érintette,hogy ki is rúgták..és sajnos egyre többen vannak.Én nekem még itt az utolsó félév a suliban,de emellett persze már az elejétől kezdve dolgoztam..mert muszáj.Csak a tandíjak annyiba kerülnek,hogy sokunknak ez komoly kihívás.Hosszú hónapokig küldözgettem az önéletrajzom...ide-oda,mindenhova...és nagyon keserű tapasztalataim vannak.Botrányos állásinterjúkon is voltam...Hála az égnek megvan az a hely ahol a befeketettett munkám fizetik meg,nem az időm.Ahol végre el is ismerik a munkám...nem érint a gaz.válság,a cég sem magyar.Hála az égnek,ezért nem is magyar szemmel gondolkozik:)
11:12
37
febr
03
bobita24 írta:
Végre találtam egy pozitívumot ebben a borús,vacak napban...ott vannak a kedves kollégák:D
11:13
38
febr
04
dmx írta:
Tényleg lehet mindenre megoldast találni, például én nem kurzusokra járok, hanem megprobálok segíteni kevésbé szerencsés embertarsaimnak. Szeretettel ajánlom cikk írojának figyelmébe. Máris eltörpülnek a lelki problémaid.
07:56
39
febr
06
Csillagszem válaszabobita24 írására:
Már akinek még vannak.....:)
08:27