Lélek

Mesteri megoldások

3081

Mindenhonnan azt halljuk, válság van, holott nem érezzük ezt. A híradóban mondják, hogy mennyit esett az euro vagy a forint, de ezt sem igazán érezzük meg, tele a hűtő, fizetés van, tehát minden rendben, mégis valami nyomasztó dolog ül bennünk, ami nem múlik. A televíziót kapcsolgatva ez csak erősödik, a természetről szóló adások helyett repülőgép-szerencsétlenségeket nézünk, amelyik csatornán pedig filmekkel szórakoznánk, ott épp a társadalom perifériájára szorult, szomorú sorsú, génhibás emberek történeteit nézzük. Mindenhonnan a negatív élményeket kapjuk, pedig ha ki tudnánk ezeket zárni, talán könnyebben vehetnénk az élet területein fellépő problémákat is. Ezek megoldásában egyébként most már társadalmilag is elég rosszul állunk, hiszen sokkal egyszerűbb valamit hisztivel kiharcolni, bepánikolni, bűnbakokat keresni, mint magunkba fordulva megtalálni a megoldást. 

A legtöbb esetben a megszokott módszereinkkel igyekszünk nem is megoldani, hanem inkább túlélni a mindennapokat, és itt rontjuk el az egészet, hiszen ezzel nem konstruktívan állunk hozzá életünkhöz, hanem csak tovább bonyolítjuk azt. Ha képesek lennénk erre, akkor alapjaiban tudnánk változtatni az életünkön, lelki és spirituális síkon egyaránt. Nem az események áldozatai lennénk, hanem azok irányítói. Ezt kialakítani segítség nélkül lehetetlen, így érdemes szakértőkhöz fordulni azért, hogy fejlettebb pszichés egyensúlyi állapotot alakítsunk mi magunkban. A jövőbeli nehézségek megoldása a Mesterkurzus segítségével könnyebbé válhat, olyan kérdésekre is válaszokat kaphatunk, amik mindig bennünk voltak, de igazán megfogalmazni nem mertük, vagy nem tudtuk őket.

A február 8-ai Mesterkurzus előadáson a hatékony és kreatív problémakezelésről lesz szó, amit Popper Péter, Müller Péter, Dr. Mérő László és Dr. Lukács Béla irányítása alatt hallgathatunk. Mottójuk Einstein híres mondása: "Azokat a problémákat, amelyeket bizonyos szintű gondolkodásmód okozott, nem lehet megoldani ugyanolyan szintű gondolkodással." A négy előadó mindegyike kiváló és közkedvelt gondolkodó, akik sajátos összefüggésekben szemlélik a világot, így számos olyan módszert mutatnak meg, amiket nem ismerünk. Az előadások szüneteiben Horváth Zoltán tart lazító, feltöltő meditációt, a szünetekben még frissítő yumeiho masszázs is lesz! 

Aki már járt valaha Mesterkurzuson, tudja jól, mire számíthat, milyen hangulatban lesz része, és milyen jó érzéssel, tapasztalatokkal, tudással megrakodva, szárnyaló gondolkkodással távozik a nap végén. Ez alkalommal olyan problémaelemző- és kezelő módszereket ismerhetünk meg, amik segítségével az élet két fontos területén, a munkahelyen és a magánéletben fellépő nehézségeket sokkal jobban és gyorsabban megoldhatjuk.

Mi ott leszünk, gyertek!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások