Szépség

Tapad a hajad?

3071

A haj fontos részét képezi mindenki megjelenésének, stílusának, mindegy, hogy hosszú vagy rövid, a lényeg, hogy ápolt és egészséges legyen. A Head&Shoulders megkérdezte Ben Skervin nemzetközi mesterfodrászt, hogyan is ápolhatjuk a legmegfelelőbben és legpraktikusabban vékony szálú hajunkat. Számos hasznos tippeket tudhattok meg Ben Skervintől a vékony szálú hajunk ápolásával kapcsolatban!

Frizurák és formázók

Az első és legfontosabb lépés a megfelelő frizura kiválasztása. A frizura kiválasztásánál nemcsak stílusunkat, hanem a hajunk adottságait is figyelembe kell venni. A vékony szálú hajat például nem érdemes megnöveszteni, mert nem nyújt esztétikus látványt, viszont egy profi vágással kitűnő és mutatós frizurák készíthetők az ilyen fajta hajból is. A vágás titka ebben az esetben az, hogy az alul lévő tincsek rövidebbek legyenek, mint a felettük lévőek, így azokat nem húzza le a súlyuk, felfele nyomják a felettük elhelyezkedő tincseket, így dúsabb lesz a hatás. Ennek a vágásnak előnye az is, hogy nem igényel rengeteg hajformázó készítményt és technikás hajformázást. A vékony szálú haj esetében kerüljük a nehéz waxok és olyan hajformázók használatát, amelyek lehúzzák, elnehezítik és laposabbá teszik a frizurát. A hajhab kitűnő választás a vékony szálú haj esetében, a többi formázót hagyjuk meg a dús és vastag szálú frizuráknak. A vágás persze nem minden, fontos, hogy a frizurád passzoljon hozzád, a stílusodhoz és a személyiségedhez, kérd ki profi szakember segítségét.

Fújd szárazra!

Az ápolásra is nagy hangsúlyt kell fektetni, óvni kell a hajat a időjárás és egyéb igénybevételektől, el kell kerülni, meg kell szüntetni a hajhullást és a korpásodást. A hajszárítással is vigyázni kell, mert vizes állapotban a haj sokkal sérülékenyebb, nem szabad erősen dörzsölni a törölközővel, inkább csak óvatosan a kezünkkel nyomkodjuk ki belőle a vizet. Mindig használjunk hajszárítót, hiszen még egy egyszerű szárítással is dúsabbnak fog hatni a hajunk, mintha egyszerűen hagytuk volna megszáradni. A hajszárító hőfokát is pontosan be kell lőni, hiszen a magas hőfok károsodást okozhat a hajban. Válasszunk alacsony fokozatot, és a szárítást körülbelül tíz-tizenöt centiméteres távolságból végezzük.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások