Lélek

Jesszusom, hisz a fia lehetne!

3063

Itt van rögtön Vivienne Westwood és hozzá képest szemtelenül fiatal pasija, de gondolhatunk Mary Zsuzsira is, akinek jelentős korkülönbséggel bíró kapcsolatán csámocsogott pár röpke pillanatig a bulvársajtó. Természetesen mi is belegondoltunk ebbe az egészbe, és érdekes kérdés fogalmazódott meg bennünk. Vajon az idős férfi-fiatal nő kapcsolatot fogadjuk el könnyebben vagy ennek fordítottját?

Először rávágtam, hogy az idős nő-fiatal pasit jobban beveszi a gyomrom, ami rám tényleg igaz is, teljesen ki tudok borulni egy-egy nagypapakorú pasit látva huszonéves kedvesével az oldalán, de ez egyrészt igen szubjektív megközelítés, másrészt feltételezésem szerint nemfüggő is, hisz minden szentnek maga felé hajlik a keze. Aztán ahogy körbekérdeztem, kiderült, a vélemények teljesen megoszlanak még a csajok között is.

Nálam ez úgy néz ki, hogy látom a korosodó, kapuzárási pánikban reszkető vagy azon már túljutott családapákat, kik egy fiatal pipi kedvéért dobnak mindent, asszonyt, gyereket, kutyát, és még mindig ifjú kanosságuk élő bizonyítékaként annak rendje s módja szerint lekoccolnak egy lányuk korú nővel. És persze ettől bevadulok, mert azt gondoljom, rám is ez vár, testem lassan elfonnyad, nem leszek se kívánatos, se izgalmas, nem tudok versenyre kelni és valószínűleg nem is akarok akkor már egy nálam harminc évvel fiatalabb női testtel. Saját frusztrációmat vetítem hát ki ezekre az öregedő férfiakra, és bőszen pfújolok, ha épp olyan hangulatomban vagyok. Kiváltképp azért, mert nem egy ilyen forgatókönyv szerint magára maradt nőt ismerek, aki soha többet nem talált magának férfit, mert korosztályuk férfitagjai vagy házasok vagy fiatalabbakkal futnak, s az ifjú legények sem őket választják jellemzően,

Pont ezárt hálásan gondolok azokra a fiatal srácokra, akik hamvas koruk ellenére az érettebb nők kegyeit keresik, akiknek szebb az az ötven, hatvan, hetven éves női test és elme, mint korosztálya lányainak termete és jelleme. De mint kiderült, ezzel kevesebben vagyunk így, a másik oldal népszerűbb, azaz többen vannak, akik szerint a fordított az elfogadhatóbb, egyrészt mert megszokottabb látvány az idősebb pasi, másrészt azért, mert biológiai szemmel nézve ezekből a kapcsolatokból még lehet gyerek, nem úgy az ötvenes nők esetében. (Ehhez azért tegyük hozzá, hogy sok idősödő pasi pontosan akkor lép ki az új kapcsolatból, mikor a fiatal nő órája hangosan csilingelni kezd, hogy gyerek, gyerek, gyerek kell.)

Furcsa módon sok fiatal nő azt is hozzátette, egy öregedő nő nem gusztusos, és bizarr hatást kelt egy ifjú titán mellett. Volt, aki azt fejtegette, egy érett nőnek lehetetlen, hogy szellemileg bármit is nyújtson egy fiatal srác, ezért neki ez nem normális, míg az idős hapsiknak pont elég az, ha mutatós fiatal nő van mellette, mégha csak a pénz miatt is. Szerintetek?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások