Divat

Viktória titka

3009

Nemrég jelent meg egy ötvenes lista a mindenkori legjobb Victoria's Secret Show angyalairól, azokról a modellekről, akik  hosszú válogatás után bekerülnek a fehérneműcég modelljei közé.

A lista utolsó helyén Veronika Varekova cseh modell áll, s bár ő a sereghajtó, azért tegyük hozzá, hogy már a listára való felkerülés is szép teljesítmény. A negyvenötödik helyen Nichole Robinson modell és színésznő domborít, aki többek között szerepelt az Aerosmith Girls of Summer című videoklipjében is. Érdekes, hogy a szupermodell Naomi Campbell csak a huszadik helyen áll ezen a listán, még a kisebb karriert befutott modell-szépségkirálynő Helena Christensen is megelőzte két hellyel. A mindenkori Top modell leszek műsorvezetője, Tyra Banks a tizenötödik, a kilencvenes évek nagy modellgenerációjának az oszlopos tagja, Claudia Schiffer pedig a kilencedik helyet tudhatja magáénak. És, hogy kik állnak a dobogón? A bronz érmes a brazil topmodell Gisele Bündchen, őt előzte meg a második helyen álló francia modell és színésznő Laetitia Casta, az első helyen természetesen pedig Heidi Klum figyel.

Klikkelj a fehérneműkért!

Történelem

A Victoria's Secret fehérneműcéget egy bizonyos Roy Raymond alapította 1977-ben Kaliforniában. A vállalkozás ötlete a legenda szerint onnan ered, hogy Roy igen-igen zavarban volt, mikor egy üzletben feleségének szeretett volna fehérneműt venni. Majd nyitott egy üzletet, katalógust készíttetett, és az abból rendelt csipkecsodákat postai úton juttatta el a megrendelőkhöz. 1982-ben aztán a céget felvásárolta egy másik vállalat, és a nyolcvanas években gyors fejlődésnek indult, a kínálat cipőkkel, estélyikkel és parfümökkel bővült, a kilencvenes évekre pedig az egyik legnagyobb fehérneműkereskedő céggé vált. 2004-ben a Victoria's Secret mellékvonallal állt elő, amelyet a Pink névre kereszteltek, és főleg a gimnazista korosztályt célozzák meg vele.

Az első divatbemutatóra egészen 1995-ig kellett várni, persze utána megállíthatatlan volt a show népszerűsége. Az ördög, angyal vagy éppen pillangó jelmezbe bújt fehérneműs Victoria's Secret angyalok minden évben elbűvölik a nézőket. A jelmezek, vagyis inkább kiegészítők, az angyal - és pillangószárnyak, az uszályok, a kalapok és egyéb kellékek sokszínűsége különleges hangulatot kölcsönöz a show-nak.

1999-ben többen nézték a fehérneműcég bemutatóját, mint a vele párhuzamosan futó amerikai futballmeccs közvetítését. 2001-ben már az ABC nevű csatorna adta a nagy eseményt, ahol több sztár mellett Mary J. is fellépett. 2004-ben a szokásostól eltérően nem egy bemutatóval rukkolt elő a cég, az Angels Across American Tour nevű bemutatósorozattal bejárták Amerikát, szerveztek bemutatót New Yorkban, Miami-ban, Las Vegasban és Los Angelesben is. Az ötvenes lista tizenötödik helyén álló Tyra Banks 2005-ben lépett utoljára angyalként a kifutóra, ekkor láthattuk Heidi Klum férjét, Seal-t és Ricky Martint is a showban. A sztárok a következő években sem maradtak el, 2006-ban Justin Timberlake került reflektorfénybe, 2007-ben a Spice Girls, 2008-ban pedig Usher.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások