Szépség

Hú, de baba

3011

A tavasz beköszöntével és ruhatárunk átalakulásával a sminktrendek is megújulnak, igazodnak az időjáráshoz, a természet színeihez, az évszak hangulatához és persze a divatirányzatokhoz is. Utánanéztünk, hogy a 2009-es tavasz-nyári szezonban milyen színek és milyen festési technikák hódítanak majd a sminkelés és a dekorkozmetikumok világában. Persze akárcsak a divatban, ahol egyszerre több irányzat van jelen, a sminktrendek terén is több eltérő színvilág fut egyszerre.

A 2009-es tavasz-nyári szezon színei a rokokó világát idézik, hiszen többnyire a babarózsaszín, a halvány rózsaszín, a barackvirágszín, a halványlila és az enyhe narancs uralja a sminkkollekciókat, de ha egy szóval szeretnénk összefoglalni mmindezt, azt mondhatjuk, a 2009-es tavasz-nyári időszak a natúr smink uralma alá kerül.

Klikkelj a sminkekért!

Arc

Fontos, hogy sminkünk frissességet sugározzon, akárcsak egy virágos, harmatos mező hajnalban. A legfontosabb az arc, 2009-ben tilos bronzosítani, inkább halványabbá tegyünk arcbőrünket, mint sötétebbé, továbbá a túlzott pirosítást is kerülni kell, a legjobb, ha hétköznapi hatást érünk el a pirosítóval, és szép természetesnek ható, enyhén kipirult arcot varázsolunk magunknak. A bőrt alaposan hidratáljuk, hogy szép egészséges legyen, és ne kelljen tonnányi alapozót felvinnünk az arcunkra. A megfelelő ápolás után egy leheletenyi rózsaszín vagy narancsos pírt vigyünk fel az arccsontra.

Szem

A visszafogott babarózsaszínes trendek mellett egy másik irányvonal is jelen van, a füstös és hangsúlyos sötét szemek még a nyáron is divatosak lesznek, persze inkább esténként pingáljuk magunkat ilyenre. Enyhébben fessük feketére a szemünket, mint az előző szezonban, de nyugodtan használjunk tust vagy szemceruzát szemünk hangsúlyozására. Persze ebben az esetben visszafogottabb narancsos, cseresznyés árnyalatra fessük a szánkat, és a pirosítót se vigyük túlzásba, egyszerre csak egy valamit emeljünk ki. Ha ezt az irányvonalat akarjuk követni, akkor fontos, hogy a szempilláink nagyon hangsúlyosak legyenek, használjunk sötét, hosszabbítós szempillaspirált, de akár műszempillákat is. A MAC honlapján számos eltúlzott méretű műszempilla közül válogathatunk. A Chanel és a Givenchy kozmetikai termékeinek a fotóján jól látszik, hogy a feketés-szürkés füstös szemeket egy kis csillogó arannyal párosították. Persze a rúzs enyhe narancsos-pirosas pírje teljesen passzol az évszakhoz, az arccsontra ebben az esetben is egészségesnek ható rózsás szín kerül.

A Clinique és a Dior sminkkollekciója a szemek terén is igazodik a halovány rózsaszínes színvilághoz, bár a Dior kissé erőteljesebb. A szemeket is festhetjük a rózsaszín bármelyik visszafogottabb árnyalatára, de narancsosra és halványlilára is. A szemöldököt nem kell sötétre festenünk, de nem is kell túlságosan vékonyra szednünk, legyen formázva, de az is inkább természetesnek látsszon, végre végre teljesen magunk mögött hagytuk a szemöldöknélküliséget.

Száj

A pasztelles vonal esetében a szájat sem szabad harsányra festenünk. Egy kis szájfény, halvány rózsaszín rúzs, vagy narancsos, cseresznye színű természetesnek ható száj - és kész. Nem kell megijedni, nem fontos berohanni az első dekorkozmetikumokat árusító boltba, és súlyos összegekért lecserélni az egész készletünket, hogy biztosan divatosak legyünk. Elég ha téli rúzsainkhoz egy kis színtelen ajakápolót keverünk, így máris egy visszafogottabb színt kapunk, amellyel trendik lehetünk a tavasz-nyári szezonban is.

Körmök

A körmeink is illeszkedjenek a sminkünkhöz, kerüljük a bordó és efféle sötét vagy éppen bronzos árnyalatokat, használjunk gyöngyházszínű, halvány rózsaszín vagy éppen színtelen körömlakkot, a lényeg, hogy ez is természetesnek hasson, és ne legyen kirívó.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások