Divat

Mindenki lehet gyönyörű

2977

Ma már mindenki lehet szép, és még csak kés alá sem kell feküdnünk, elég egy számítógép. Mindenki gyönyörű lehet egy-egy fotón, a különbség csak, annyi, hogy valakihez kevesebb, valakihez pedig több photoshopos utómunkára van szükség.

Nem is olyan régen a berlini metrómegállókat elárasztották olyan plakátok, amelyeken Christina Aguilera, Leona Lewis, Britney Spears látható. Ebben még semmi különös nem lenne, ha a képek nem olyanok lennének, mintha a photoshopban megnyitva készítettünk volna egy print screent az énekesnőkről, hiszen a képek mellett ott vannak a program kis ablakai is, így könnyen nyomon követhetjük, hogy milyen korrekciókat is hajtottak végre a sztárok képein.

Nem is olyan régen robbant ki a botrány, hogy az egyik kozmetikai márka valódi szépséget hirdető, valódi hús vér nőkkel készült kampányában is alkalmazták a képek utólagos korrektúrázását. Tehát a valódi szépség sem túl valódi, még annak is kell a segítség, de miért???

Már a Top modell leszekben is felturbózzák a lányokról készült képeket, kisimítják a ráncokat, eltüntetik azt a kis heget vagy anyajegyet, és persze néhány kattintással szexi dekoltázst varázsolnak még a leglaposabb modellnek is. Ugyanezt megcsinálják akármelyik címlaplánnyal, és nem csak azokkal akik a Playboy-ban feszítenek, hanem a női magazinoknál is. És mi az eredmény? Csodálatos, sima arcú, dús hajú és keblű, narancsbőrmentes nők mosolyognak ránk az újságos standoknál. Ezek a címlapok csak növelik azt a kényszert, hogy tökéletes nők legyünk, akárcsak ők, hiába vagyunk tisztában a technika vívmányaival, és azzal, hogy a színésznőket és énekesnőket sem születtek tökéletesnek, sokkal inkább a szakemberek érdeme a látvány...

Találtunk egy honlapot, amely portfóliójában számos sztárt mutat be előtte és utána, mármint photoshop mentesen, és photoshoposan. A látvány megdöbbentő, azt hiszem a húsvér átlag nők az életben, sokkal szebbek, mint a sztárok.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások