Közösség

A média nem koedukált

2979

Lehet, hogy csak engem idegesítenek azok a kategóriák, hogy női magazin és férfi magazin, de olyan, mintha mesterséges szakadékot húznának ezzel az emberek közé több okból is. A nők egy része szégyelli bevallani, ha belenéz valamelyik neki szánt magazinba, mert kínosnak tartja, hiszen ő utálja a női magazinokat. A férfiak egy része szeret néha belenézni a női magazinokba, ám kötelezően kínosnak tartja ezt, hisz amivel a lányok játszanak, az mindenképpen ciki. A nők, akik felvállaltan szeretik a női magazinokat, megbotránkoznak a férfi magazinokon, mivel azok lealacsonyítóan mutatják be a nőket. A férfiak lealacsonyítónak tartják a női lapokat, hisz csak ostoba lehet az, aki arról olvas, milyen diétát követ Jennifer Aniston, stb stb.

De ez csak az egyik vonatkozás, a másik probléma, hogy onnantól kezdve, hogy kimondjuk egy lapról hogy az női illetve férfi, a tartalom nagy részét azonnal be is határoltuk, hisz kötelező elemekkel dolgozunk. Minden férfi magazinban ezek szerint kellenek nők meztelenül, aztán nők félmeztelenül, no meg autók, technikai kütyük, némi könyv, hogy kultúrférfiakról beszélhessünk, természetesen a 21. század sikeres férfiának még bőrápolás is. Ezzel párhuzamosan a csajoknak diéta és fogyókúra és fitnesz és tornagyakorlatok, bőrápolás és divat és pletyka és kész. Nem béna ez egy kicsit? Szükségünk van erre a nemek szerinti osztásra vagy elegendő lenne, ha tematikusan vásárolnánk magazinokat?

Van ennek valami összefüggése vajon azzal, hogy gyerekkorunkban is a fiúknak kellettek a fiús játékok, amit csak a fiúk tudtak jól játszani együtt, és hasonlóképpen kellettek a lányoknak a csajos dolgok, amik többnyire butaságok voltak, a fiúk mégis majd meghaltak kíváncsiságukban, hogy kiderítsék, miről is van szó? Persze nyilván semmi, hisz az egész mögött a hirdetési piac áll, hogy a különböző termékek a célcsoporthoz jussanak el, de nekem ehhez semmi kedvem. Én szeretnék egy olyan magazint, amiben van cicis néni is, meg hírek a világból, meg gasztronómia, meg divatanyag, tehát amiben van minden, ami egy embert érdekelhet, tekintet nélkül annak nemére.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások