Divat

Tavaszi megújulás

2951

Megjelent a Je Suis Belle új 2009-es tavasz-nyári lookbookja, akárcsak az előzőek ez is a speciális, a Je Suis Bellere jellemző grafikus-fotós technikával készült. Az előző kollekció fekete, lila és türkizkék színárnyalatait egy frissebb tavaszi-nyári színvilág váltotta fel. Az ötletes szabásvonal, és a kreatív anyag használta természetesen ugyanúgy megmaradt ennél a kollekciónál is, mint a Dévényi Dalma és Kiss Tibi előző szezonokra megálmodott szettjeinél.

Klikk ide a kollekcióért!

Színek és minták

A színpaletta nem túl széles, de mégis mindenki megtalálhatja a neki tetsző tónusokat, a neon sárgától egészen a sötétbarnáig lehet válogatni. A kék, a kékes lila, az erőtlen vajszín, a neon sárga, a barna és a sötétbarna alkotják a kollekció színvilágát, amely kellően visszafogott mégis illeszkedik az előttünk álló két évszak hangulatához.

A minták is a tavaszt idézik, hiszen az erőtlen vajszínű anyagra a kontrasztos neon sárgával nyomott apróbb és nagyobb virágmotívumok és indaminták kerültek, a sötétebb kék textil pedig anyagában virágmintás. Ezek a mintás kelmék kerültek párosításra az egyszínű anyagokkal, de készült egyszínű barna ruha néha-néha kivillanó kék belsővel is.

Klikk ide még több szettért!

Jellegzetességek

A kollekcióban rengeteg apró érdekesség, visszatérő motívum, szabásvonal található, amely az eltérő színű és anyagú szetteket mégis összekapcsolja, egységessé egésszé formálva ezzel az egyes darabokat.

A legszembetűnőbb jellegzetessége a kollekciónak, a csomók. A csomók felfedezhetőek térdnadrágok és szoknyák alján és/vagy oldalán, zsebeknél, felsők pántjánál, sőt még az övek is egyszerű textilből készült csíkok, amelyeket görccsel rögzítettek a modell derekára, de láthatunk deréknál görcsre kötött inget is. A szabásra a görcsök kialakítása mellett a húzások, redőzések is jellemzőek, akárcsak a tervezőpáros előző kollekciójában. A tavasz-nyári szezonra kreált szettek egyik fő jellegzetessége még a halványlila és a neon sárga térd alá érő nejlon zoknik, amelyeket szandálokhoz adtak a modellre.

A kollekcióban számos ingruha kapott helyet, pontosabban inkább számos újraértelmezett ingruha. A tervezőpáros új színt tudott vinni a már-már unalmassá váló ingruhába az aszimmetrikus szabással, a földig érő fazonnal, a réteges szoknyákkal és a ballonkabátokat idéző formákkal. Mély ülepű ráncolt térdnadrágok, redőzött ingruhák, bő nadrágok, szűkebb szabású bokavillantós nadrágok, húszas éveket idéző egyenes, csípőnél szabott bokáig érő ruha, húzott térd fölé érő szoknyák, bő nadrágszoknyák és szexi aszimmetrikus és trükkös ruhácskák is megtalálhatóak a szettek között.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások