Szépség

Szőr a száj körül

2915

Bajusz, szakáll, borosta. Nyírva, vágva, trimmelve, borotválva. Formára vagy szabadon. Csupaszon vagy szőrösen. Kinek-kinek ízlése szerint. Engem romantikus szálak fűznek a bajuszhoz, mégsem szeretem. Amikor megszülettem, édesapám megnövesztette a bajszát és onnantól kezdve bajuszos volt. Annyi idős volt a bajusza, mint én. Ezt szerettem. Aztán, amikor tizennyolc éves lettem és megszületett a kis öcsém, arra mentem haza, hogy apunak eltűnt a bajsza. Sírtam, bár nagyon tetszett és olyan fiatal lett szőr nélkül. De mégis, az a bajusz valahol én voltam, és amikor megvált tőle, kicsit háttérbe szorultnak éreztem magam. Életem egyetlen imádott bajsza volt.

Tetszik, nem tetszik?

Ez tényleg ízlés dolga, de én kifejezetten utálom a bajuszt. Egyetlen formáját tudom elfogadni, azt amilyet Dali hord, na ő egy igazi hőscincér! Persze a szolidabb, vékony vonalú változatát is imádom, de ennyi. Kedvenc kocsmárosom - zéplusszos Alex, hivatalosan Nagy Sándor - tíz évvel ezelőtti arcszőrzet formái is nagyon viccesek voltak, szépen nyírva, formára igazítva. Amit viszont képtelen vagyok elviselni az a nagy, dús bajusz és szakáll. Ha már szakáll, akkor csak egy kis hosszúkás pamacs legyen, közvetlenül az ajkak alatt. Gusztustalan, amikor étteremben a bajszosok, szakállasak szőrzetén mozog az étel, nincs annál visszataszítóbb. 

Nézegess világbajnok arcszőrzeteket!

Borbély

Mindig is vonzónak találtam, amikor filmekben láttam, hogy a borbély egy éles pengével húzza le a kuncsaftok bőréről a szőrt. Imádom. Borzasztóan szexi! Akár csak a cipőpucoló fiú. Igen, az ötvenes évek képei mindig is levettek a lábamról. Az ősszel Rómában láttam néhány borbélyt, kis üzletek, nagy ablakok, acél és műbőr. Megbabonázva, hosszú percekig csak bámultam a bentieket. Csodaszép. 

Neked tetszik a szőrzet?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások