Divat

Rocksztárok lányai

2924

  Egy rocksztár lányának lenni lefogadom, hogy pont ugyanannyi előnnyel jár mint hátránnyal. Gazdag a papa, megvan mindenük, de félő, hogy pont ezért lesznek elkényeztetett, célokkal nem rendelkező felnőttek, persze sok függ a neveltetéstől, a szülőktől is. A számos buktató ellenére sokan kitűnően kamatoztatták apjuk hírnevét, és nem lettek semmittevő rocksztárcsemeték.

Bár más-más területen - a legtöbben talán tudatosan maradnak távol a zeneipartól - sikereket értek el, persze a papa hírneve egy icurka-picurkát szükségeltetett a sikerhez. Számos Rolling Stones, Aerosmith vagy Beatles lányból lett modell, színésznő vagy éppen divattervező. Persze akadnak olyanok is, akiket a megszokott jólét lustaságra nevelt, és egyszerűen semmit, de tényleg semmit nem csinálnak, néhány botrányt és valóságshow-t leszámítva.


Csekkold a lányokat!

A Rolling Stones csajok

Mick Jagger és Keith Richards lányairól viszonylag sokat lehet a sajtóban hallani, nem kell ezen csodálkozni, hiszen fiatalok, szépek és sztárpapákkal rendelkeznek.

A minden idők száz legjobb gitárosainak listáján az előkelő tizedik helyet elfoglaló Keith Richards lányai Theodora Richards és Alexandra Richards. Theodora 1985-ben született, még csak tizenhat éves volt, amikor húgával, Alexandrával és a másik Rolling Stones tag Mick Jagger lányával, Elizabeth Jaggerrel együtt felkérték, hogy szerepeljen egy Tommy Hilfiger reklámkampányban. Theodora azóta is modellkedik, nemzetközi karriert futott be. Mostanában festeni és rajzolni tanul, jelenleg New Yorkban él.

Theodora egy évvel fiatalabb húga, Alexandra is modellkedik, olyan fotósokkal dolgozott már együtt, mint Annie Leibovitz, Craig McDean, Mario Testino, Bruce Webber, Patrick Demarchelier és nem utolsósorban Steven Meisel. Számos magazin címlapján is láthattuk Alexandrát, mint például az angol, az olasz és az amerikai Glamourban, a Vogue-ban, de a Teen Vouge-ban is, valamint a Vanity Fairben és a Harper's Bazaarban is feltűnt.

A rock and roll lányok közül szintén modell Elizabeth Jaggernek hat testvére van, édestestvére James, Georgia és Gabriel, három féltestvére pedig Karis, Jade és Lucas. Elizabeth első sikerét 1998-ban érte el modellként, majd jött a Richards lányokkal fotózott közös kampány. 2002-ben ő lett a Lancôme kozmetikumok arca, 2005-ben pedig a nálunk is kapható spanyol ruhamárka, a Mango választotta modelljének. Közben színésznői karrierje is beindult, a Minden jöhet című filmdrámában Ryan Phillippe-pel és Cynthia Nixonnal játszott együtt.

Kimberly Stewart

Az 1979-ben Rod Stewart és első felesége, Alana Stewart lányaként született Kimberly Stewart, akárcsak a többiek, modellkedéssel foglalkozik, de ennél tovább lépve a divattervezésbe is belekóstolgat. Kimberlynek is számos testvére van, anyja előző házasságából született Ashley Hamilton, egy édestestvére Sean Stewart, valamint apja részéről is van négy féltestvére (három különböző anyától): Ruby (anyja Kelly Emberg), Renee és Liam (anyjuk Rachel Hunter) valamint Alistair (anyja Penny Lancaster).

Kimberly anyját követte, amikor a divat világát választotta, de azért a zenétől sem távolodott el, hiszen hegedül és zongorázik, s ma is kacsingat a zenei pálya felé. 2005-ben Meagan Maitlanddel és Nicky Hiltonnal együtt egy ausztrál fehérneműcég, majd 2006-ban egy farmermárka arca lett. Később cipőket kezdett tervezni, saját márkája is megalakult, amelyet a Pinky Star Fish néven mi is ismerhetünk. A modellkedés mellett televíziós karrierjét is érdemes megemlíteni, szerepelt az MTV több műsorában, a Cribs-ben és az Osbournes-ban is, 2007-ben pedig Angliában saját valóságshowja indult Living with Kimberly Stewart címmel. A modell egyébként rajong Mick Jaggerért, apjától nemrégen ajándékba kapott egy Andy Warhol festményt, amely Mick Jaggert ábrázolja.

Kimberly körül zajlik az élet, még az egyetem elvégzése után nagyobbíttatta meg melleit, majd nem sokkal később kioperáltatta őket, és állítólag elküldte Jack Osbourne-nak, aki a fürdőszobája falára akasztotta az implantátumokat. Számos okot szolgáltatott már a bulvárszereplésre Kimberly az újságok pletykarovataink.

Beatles lány - Stella McCartney

Sir Paul McCartney lányáról, Stella McCartney-ról számtalanszor olvashattatok már itt a cotcoton, például itt és itt. A Beatles-es Paul McCartney és a fotós Linda McCartney (Linda Eatsman) lányaként 1971-ben született tervezőnő korán elkezdett foglalkozni a divattal. Kezdetben egyszerűbb ruhákat tervezett, és tizenöt évesen már Christian Lacroix műhelyében segédkezett. Felsőfokú divat-tanulmányait a neves St. Martins College of Art-on folytatta, ahova többek között korábban John Galliano is járt. 1995-ben tartott diplomabemutatója merőben más volt mint a többi hallgatóé, hiszen Kate Moss és Naomi Campbell vonult fel a ruháiban a kifutón (valószínűleg a papa hírneve kellett ehhez). Vizsgakollekcióját egy japán cég vásárolta meg, majd az egészen addig Karl Lagerfeld által betöltött pozícióra kérték fel, így a Chloé divatház kreatív tervezője lett, később pedig a Guccinál dolgozott.

2001-ben mutatta be első saját nevével fémjelzett kollekcióját, majd hamarosan piacra dobta a Stella névre keresztelt parfümöt. 2004-ben indult el az azóta is sikeresen ívelő projekt, az "adidas by Stella McCartney", amelyben az Adidas-szal működik együtt. 2005-ben ő is beállt a H&M tervezőinek sorába.

Érdekesség a tervezőnővel kapcsolatban, hogy ő tervezete Madonna Guy Ritchie-vel kötött esküvője során viselt ruháját is. Stelláról tudni kell még, hogy vegetáriánus és elhivatott állatvédő, aki támogatja a PETA kampányait, munkáját. Stella 2003-ban ment hozzá Alasdhair Willis-hez, esküvői ruháját, ami édesanyja 1969-es menyasszonyi ruhájának újragondolása volt, Tom Ford tervezte. Stella nővére, Mary McCartney anyjuk nyomdokaiba lépett, és fotós lett.

Aerosmith - Liv Tyler

Liv Tyler 1977-ben született, modellként és színésznőként dolgozik. Érdekesség, hogy Liv egészen tíz éves koráig azt hitte, hogy nevelőapja, Todd Rundgren a vérszerinti apja. Akkor kezdett gyanakodni, mikor egy koncerten találkozott az Aerosmith frontemberével, Steven Tylerrel és lányával, aki akár ikertestvére is lehetett volna.

Modellkarrierje 1992-ben az Interview magazinban történő megjelenéssel vette kezdetét, majd később apjával együtt pózolt a Rolling Stone magazin címlapján. A "filmes" karrier sem váratott sokáig magára, hiszen 1994-ben, mindössze tizenhat évesen szerepelt a papa bandájának Crazy című klipjében (néha tényleg jól jön a sikerhez vezető úton egy rocksztár apuka), legelső filmszerepét szintén ugyanebben az évben kapta A csend fogságában című alkotásban. Filmes szerepei közül kiemelkedik az Armageddon, a Dr. T és a nők, a Gyűrűk ura részei, az Apja lánya, amelyben Ben Affleck a partnere és A facér Jimmy.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások