Közösség

Tudom a jelszavad!

2912

Számtalan jelszavunk van, főleg mióta egy online térben éljük a mindennapjainkat. Nagyon sokat hallani internetes csalókról, bűnözőkről, jogosulatlan használatról, oldalak, magánlevelezések feltöréséről, ennek ellenére egy kutatás szerint még mindig nem vagyunk elég elővigyázatosak, és jelszavaink egy fabatkát sem érnek. Íme a tíz leggyakoribb.

123456 – Hihetetlen, ezt használják a legtöbben, tényleg megdöbbentő. Soha nem gondolnánk, hogy  létezik ember, akinek ez a jelszava, de én ismerek olyat, akinek ez a jelszava, ráadásul több helyre is! 

A jelszó: jelszó - Na ez mennyire kreatív? Sok-sok ember hatalmas szívességet tesz a csalóknak azzal, hogy a jelszó jelszó.

Fradi, fradi, fradi: Na, igen az emberek a tanulmányok szerint a kedvenc sportjuk, kedvenc csapatát vagy játékosát jelölik meg jelszóként. Akkor lehet, hogy itt valakinek a jelszava Liverpool? 

Henci: A jelszó ennyi, a keresztnév becézve, vagy még becézve sem. Szolgáltatók mindegyike figyelmeztet a jelszó megadásánál, hogy ne használjunk nevet, születési évet, lakhelyet, mert iszonyú könnyű kitalálni, hiszen ott van leírva!

A számok. A pasim/csajom száma. Benne van az ujjunkban a számsor, nincs is ennél furfangosabb ebből a top tízből.

Minek vesztegetnéd az idődet, agykapacitásodat különböző szavak kiötlésére, mikor itt van előtted egy teljes billentyűzet!? Csak szép sorban, hogy más is kitalálhassa: qwertz

Angolul nagyon megy a monkey, nyilván a hat betű miatt, és mert könnyű begépelni. „Mi lehet öt betű és a szívhez szól? Hegedű? nem mer' az hat betű.”

Ábécé: Nem logikátlan az 1,2,3,4,5,6 után az ábécé első betűit használni, nyilván ti is próbáltatok már ezzel belépni... illetéktelenül. 

19840608: Születési dátum, igen! Bármennyiszer is figyelmeztethetnek minket arra, hogy ekkora fatális dolgot ne kövessünk el, bizony nagyon sokan megteszik. 

Szerelmünk: Amennyiben van, nyilván becézzük is vagy ő minket. Ezeket a neveket is előszeretettel használja a netező társadalom. Amennyiben nem kezeljük ezeket elég diszkréten, a szemfüles hallgatók könnyen birtokba vehetik! 

Te mit használsz? Emlékszel életed első jelszavára? Hány jelszavad van?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
jan
07
Jucc írta:
tényleg nagyon egyszerű jelszavakat használnak sokan. Lakhely, saját név becézett formája, kutya neve, szerlme neve, szül. dátum, kedvenc zenekar, csapat. Rettenet egyszerűűűek. Én fatálisan hülye dolgokat találok ki jelszónak, néha még saját magam is elfelejtem. És kb. mindenhova más a jelszó nálam.
13:45
2
jan
07
mecemok írta:
én is igyekszem ugyanazt adni, mert tök hülye vagyok, és elfelejtek mindent :(
13:50
3
jan
07
SunsetGirl írta:
Hú, sok helyre vagyok regisztrálva, általában két jelszó közül válogatok, az egyik egy 7 számjegyű random szám, a másik meg egy 13 jegyű. Hasraütésre találtam ki őket, szal nem hiszem, hogy egykönnyen kitalálná őket bárki is... :) Csak a hétjegyű szám lehet 10 000 000 féle.... :)))
Egyébként a jelszó kitalálásánál sokkal egyszerűbb módszerek vannak a kódok megszerzésére.
13:55
4
jan
07
kittiorszagh írta:
olyan jelszavam van, amit szinte lehetetlen kitalálni, de mostanában valaki mégis bejelentkezik helyettem valaki a messengerbe, engem meg szépen ledob a program... kicsit ijesztő, amikor felugrik az ablak: "Ön bejelentkezett egy másik számítógépről" hozzátenném, csak otthon msn-ezem, így esélytelen, hogy valahol, valamelyik gépen megjegyezte a jelszavam. veszélyes a kibertér, na
13:59
5
jan
07
szeba írta:
Nekem mindenhol más jelszavam van, és mivel enyhe paranoiában szenvedek, így kb 2 havonta változtatom őket. Volt már úgy, hogy fél napig próbálgattam, hogy vajon milyen jelszót adhattam meg. :))) Amúgy senki ne nézzen hülyének, már nem 1x törték fel e-mailemet, így azon az elven vagyok, hogy jobb félni, mint megijedni. :)))
13:59
6
jan
07
kittiorszagh írta:
olyan jelszavam van, amit szinte lehetetlen kitalálni, de mostanában valaki mégis bejelentkezik helyettem valaki a messengerbe, engem meg szépen ledob a program... kicsit ijesztő, amikor felugrik az ablak: "Ön bejelentkezett egy másik számítógépről" hozzátenném, csak otthon msn-ezem, így esélytelen, hogy valahol, valamelyik gépen megjegyezte a jelszavam. veszélyes a kibertér, na
13:59
7
jan
07
nitaa írta:
Nekem az első jelszavam a suliban a havaseső volt, a baj csak ott kezdődött, h lecserélték a klaviatúrákat angol ábécésre, szóval ő-t írni nem lehetett... :D Azóta szigorúan ékezet nélküliek, bár a legtöbb helyen már mást nem is engednek.
Amúgy nekem is egy jelszavam volt mindenhova, mert képtelen vagyok észben tartani jelszavak millióit :p Csak amikor az exemmel szakítottam, muszáj volt vmi újat kitalálni, mert ő tudta, és gyanús volt, hogy visszaél vele :S Az elég ciki, amikor az ember menne vizsgázni, de a neptunon vki lejelenkezett a nevében :(
13:59
8
jan
07
NoraG írta:
Hmm van 2 amit hasznalok abbol az egyik csak az ETR-em jelszava a masikat hasznalom mindenhol mashol. Egyebkent meg azt is megbonyolitottam...van egy szo es 2 verziojat hasznalom. Az egyik az a bizonyos szo a masik pedig annak a numerikus kodja :D a pinkodam hogy ne hogy elfejtsem a riaszto kodjat ugyan az a negy szam....szal ott figyelnem kell ne hogy vkinek megmondjam mi a pinkodom...
14:15
9
jan
07
SunsetGirl válaszakittiorszagh írására:
Jaja, vírus... Tegyél fel Spybot-ot és ahogy már írták, változtasd meg a jelszavadat. Nekem ez bejött :)
(És az tényleg ijesztő, amikor feljön a kis ablak, hogy "Ön bejelentkezett egy másik számítógépről" Olyan rossz érzéssel tölti el az embert....)
14:16
10
jan
07
cortina válaszakittiorszagh írására:
Nem biztos, hogy valaki bejelentkezett helyetted. Lehet, hogy vírust kaptál. Igazából ezek nem is vírusok, hanem kémprogramok, nem ártanak, csak idegesítőek. A legegyszerűbben úgy lehet tőle megszabadulni, ha megváltoztatod a jelszavad. Amúgy se árt szerintem a jelszavakat időnként lecserélni.
14:16
11
jan
07
cortina válaszacortina írására:
Látom MSN vírusból már többen profik vagyunk :)
14:17
12
jan
07
NoraG válaszakittiorszagh írására:
Nekem is szokott olyant...en is csak itthon hasznalom a messangert...csak egy a bokkeno tobb gep van itthon, es amig re nem jottem hogy az egyik gep indtaskor automatikusan bejelentkezik a neveben addig nem tudtam mi van :D
14:18
13
jan
07
Tunci írta:
Legtöbb helyen a jelszavam a kedvenc F1 pilótám keresztneve! :)
A telefonomon pin-kód régi kedves neve (azért sem cserélem le, m páromnak szintúgy, bár az idegesít is...)
Ügyfélbiztonsági kódként meg a bankkártyszámomat szoktam megadni...
(Drága kedvesem, egyem meg, meg mindenhol ugyanazt a jelszót használja, hát mindent tudok, bár nem szép dolog, de volt már, hogy kipróbáltam, és be is jött)
14:22
14
jan
07
SunsetGirl válaszacortina írására:
Szerintem ez úgy működik, hogy a program (mármint a vírus programja) bejelentkezik az msn-edre, küld néhány ismerősödnek linket, amire ha rákattintanak, ők is vírusosak lesznek, és onnantól kezdve ők is küldözgetni fogják a linkeket, és ez így terjed szépen...

Én egyszer olyat kaptam, aminek az volt a szövege, hogy "Ez te vagy? :D" és mellette a link... Hát baromi idegesítő volt, mert sejtettem, hogy vírus és nem kattintottam rá, de bennem volt, hogy mi van ha mégsem, és van rólam valami durva kép a neten? :D
14:26
15
jan
07
loulee írta:
én mindenhova ugyanazt a jelszót használom, amit persze nem árulok el, de az egyik kedvenc filmemben fontos szó volt :)
régebben a macskám neve volt a jelszavam: emily vagy emilystrange, azelőtt meg már nem emlékszem.
14:37
16
jan
07
ence írta:
Nekem mindenhova ugyanaz a jelszavam, ráadásul a felsorolt banális esetek közül való, de magvariálva nagybetűvel és speciális karakterrel. Így azért nem annyira rossz. :)
14:37
17
jan
07
csipkepitty írta:
Külön pinkódok a bankkártyákhoz, a telefonhoz, a riasztóhoz; külön jelszó az e-mail címeimhez (betűvel, számmal, tokkal-vonóval); a blogjaimnál még a felhasználónév se ugyanaz, mint a blogger neve - nem csoda, hogy kezdek kissé meggárgyulni... Májusban volt egy zaklatottabb időszakom, idegességemben minden bankkártyám pinkódját elfelejtettem, bumm. Szerencsémre beértem két próbával kártyánként azelőtt, hogy inkább betámolyogtam a bankfiókba. Úgy tudom, a harmadiknál már lenyeli, aztán kezdhetem elölről.
Ja, és még ott van a telebank, a mobilbank és a hangposta-fiók is. Szóval júúúj.
15:03
18
jan
07
Mexxi írta:
nekem szinte mindenhol más.. és abszolút tőlem független dolgok, véletlenszerűen kitalált szavak:)
15:38
19
jan
07
whitetulip írta:
az én jelszavam egy szó, és egy szám mögötte...szerintem nehéz kitalálni..nem a szerelmem, háziállatom, saját nevem..:) a szám sem a születési dátumom..:)
a telefonon pedig meg szoktam hagyni azt a pin-kódot, amit a szolgáltató ad..így legalább ha elfelejtem még meg tudom nézni valahol..:)attól meg nem félek, hogy valaki átkutatná a szobámat azért a szerencsétlen számsorért..:)
15:43
20
jan
07
BJosh írta:
Én picit paranoiás vagyok, ezért nem mindenhol ugyanaz a jelszavam. Megtaláltam magamnak egy rajzfilmfigura nevét és hozzárendeltem egy számot. Illetve van 2-3 szám, amit hozzárednelek, mindegyik mást jelent az életemben :)
16:49
21
jan
07
Mirage írta:
Egyszer egy évfolyamtársam megkért, hogy vegyek fel neki egy vizsgát, mert nincs gépközelben.
A jelszavát az "antikommintern paktum" szavakból képezte valami olyan furfangos módon, hogy már maga sem tudta, így aztán nem is sikerült neki bejelentkeznem.
17:01
22
jan
07
LiDzsin írta:
Nekem összvissz két jelszavam van, illetve 3, mer az msnemét folyamatosan változtatom :) viszont jó nehezek, a barátnőmnek egy évébe telt, mire megjegyezte..és pont akkor változtattam meg :D
17:11
23
jan
07
cotcotgirl83 írta:
Nekem is más mindenhol, plusz még az anyu ügyeit is én kezelem, úgyhogy kétszer annyi jelszó és PIN kód birtokosa vagyok. De még megy.
Több millió telefonszámot tudok fejből. Csak azt nem tudom, melyik kié:D
17:19
24
jan
07
LadyPuding írta:
én igazábol 1 jelszot használok.. van benne nagy betű, szám, kisbetű.... azt hiszem lehetetlen lenne feltörni.. ^^
17:31
25
jan
07
cattyee írta:
Nem nagyon parázok ilyesmitől, és még feledékeny is vagyok, úgyhogy mindenhova ua. a jelszavam. Nincs a 10 eset között, de aki ismer az kitalálhatja, ja meg van egy ETR jelszavam, amit kb. egy évig nem tudtam megjegyezni. Meg a pin kód, ami jó bankkártyához, telefonhoz... Nem megy nekem ez a bonyolultság. :D Az első jelszavam backsb (mint Back Street Boys) volt. Mentségemre szolgáljon, hogy 14 éves koromra kinőttem! :DDDDDDD
17:36
26
jan
07
cattyee írta:
Még jó, hogy nincs fenn képem, mert ehhez a vallomáshoz nem szívesen adnám az arcomat! :D
17:38
27
jan
07
Jana írta:
nekem nem nehéz a jelszavam vannak benne számok is de engem nem zavarna ha betörne valaki a mailembe vagy akárhova...nincs titkolni valóm, meg szerintem senkit nem érdekel egy idegen ember.(legalábbis magamból kiindulva)
17:42
28
jan
07
majtika32 írta:
Nekem az első telefonom pinkódja + a kedvenc számom, a családtagjaim se tudják, egyszer talán elmondtam már nekik, de el is felejtették rögtön :)
17:47
29
jan
07
Adriana írta:
Nekem mindenhova ugyanaz a jelszavam. Sokjegyű, van benne idegen karakter, betű, szám... Egyedül a netbanknál kell állandóan változtatnom, mert 90 napig él csak. De megőrülök, mert állandóan elfelejtem, mi is volt az utolsó. Ja, persze, hogy azt már nem lehet megadni, ami valaha is volt...
18:53
30
jan
07
zzs írta:
nekemis mindenhová ugyanaz, de esélytelen kitalálni, valami ötvenezer éves számítógépes játék kis karaktere volt, a barátnőmtől hallottam még általánosban, gondolom akkor csináltam az első ímélcímemet, és azóta ez maradt :) de amúgy a pasiszáma nagyon jó ötlet lehet hogy majd azt fogom használni ha kell :)
19:00
31
jan
07
dralizs válaszaAdriana írására:
Hát igen!:-)
nekem is több jelszavam van!:-)
PL.:
itt cotcot-on is van .S msot is.Egyszerű a megoldás, betűk számok kombinációa, nekem még nem tudták feltörni!:-) Pedig már akarták, egyik mailcímemnél egisztrit kapok ha valaki megpróbál 3-szer etörni egyás után.S egy órára le is tiltja az adott heyről az elérést!:-)
Amúgy szerintem is sok embrenek ugyanaz a jelszava!:-)S ksértetisesen hasonló a felépítés!:-))
Teht ha egyet tudsz tőle akor megvan mind!:-)))
19:01
32
jan
07
defender írta:
mennyi fantáziátlan elmber :)
19:33
33
jan
07
Huhuuhu írta:
egyik barátnőm neve, de nagyon cifrán túlbecézve, egy két nagybetűvel (ahol elfogadja) és számmal.
összesen 12 betű :D és mindenhol ugyanaz
egyébbként a házikedvencek neveit is gyakran szokták adni
19:33
34
jan
07
katusbabus2 írta:
legtöbb ismerősömnek 0000 vagy 01234,vagy születési év.
nekem: **** :)
amúgy pont ma próbáltam bejelentkezni egy barátnőm hotmailjére,de nem tudtam a jelszavát.
Van az az opció,hogy elfelejtettem a jelszavam és ott elég beírni az ímélcímed, aztán változtathatod is a jelszót.Ez nem gáz?
19:53
35
jan
07
Neela írta:
életem első jelszava az volt, hogy hihi. a teveclubon használtam. :)
20:02
36
jan
07
ismeretlen írta:
nememlékszem,mi volt életem első jelszava,de nyilván valami nagyon egyszerű.a mostanit már elég nehéz feltörni,igaz,mindenhova egyet használok,a könnyű megjegyezhetőség érdekében,de az bombabiztos :)
20:15
37
jan
07
ismeretlen írta:
betű és szám is van benne,úgyhogy elég bonyolult...ez is a lényeg egyébként a jelszavaknál
20:15
38
jan
07
gnyezska írta:
en is szinte ugyanaz hasznalom, kb 4 eve. egy 14 karakteres. kis es nagybetuk, 4 betu,3 szam konbinacio. csak egyszer kellett megjegyezni..neha csak az elso 7 karaktert hasznalom, neha csak az utolsot. ja es termeszetesen ertelmetlen szavak :) persze az elozo munkahelyemen a pc belepeshez 3 havonta kellett valtoztatni. akkor ott olyan kodokat hasznalt szinte minden kollegam, mint pl a ceg neve, vagy bank 123, majd 789 stb
20:17
39
jan
07
Nexike írta:
huhh nekem nagyon sok jelszavam van... na jó nem olyan sok...5 különböző van. :D persze teljesen különbözik és én sem vagyok vm kreatív de nem a születésnapom :) és tény hogy az emberek a hozzájuk személyiségükhöz legközelebb álló dologról fognak jelszavat kitalálni.
Meg különben is, van ebben a "rohanó" világban bárkinek is ideje, h új jelszavakat alkosson, és meg is jegyezze? De lehet az is h rest... ki tudja több oka is lehet :)
20:33
40
jan
07
G007 írta:
hát én 2 jelszót használok, az egyiket igen sokszor, de szerintem az kitalálhatatlan, elve 4 mássalhangzó van benne egymás után, külföldi, szóval... de nekem már tök jól benne van az ujjaimban, szal csukott szemmel is megy, ráadásul kellemes élményem kötődik hozzá :)
20:34
41
jan
07
ismeretlen írta:
Nekem egy jelszavam van mindenhova. Kábé 20 helyre vagyok bereggelve és a jelszó mindenhol ugyanaz, gáz lenne mindhez másikat megjegyezni.
Anyukám és apukám számlaszámait és jelszavait is muszály tudnom, mert sok mindent én intézek nekik és ez csak bonyolítaná még a helyzetet.
Tudom viszont a volt párom google-os e-mail címének jelszavát, de utoljára akkor léptem be hozzá amikor még jártunk mert megkért rá, ja meg tudom a családban mindenki pinkódját (6-ot) plusz a munkahelyemen a riasztót és a páncélszekrényt meg vagy 50-60 vevő telefonszámát és e-mail címeit. Néha nem is azt hívom akit akarok :)
A saját jelszavam kábé 5 éve ugyanaz és nem is fogom még egy ideig változtatni. Csak a legfontosabb egy-kettőre van egyedi, amit csak én tudok, se a tesóm se a volt párom.
20:55
42
jan
08
harford írta:
A legnehezebben feltörhető jelszó az hat karakter felett kezdődik és tartalmaz egy nagy betűt és egy számot. Persze mindent fel lehet törni, de ez kicsit megnehezíti a helyzetet, mert az idő amit ráfordítanának nem biztos hogy megéri annak aki fel akarja törni.
00:50
43
jan
08
cattyee válaszaNeela írására:
Aranyos! :) Nekem is volt tevém, meg akkoriban valami ősemberes cucc is divat volt.
02:00
44
jan
08
wths írta:
Nekem ket technikam van jelszavakra.
Az egyik: fogok egy mondatot, vagy mondatreszt, amit konnyen megjegyzek, kedvenc dalszovegbol, vagy valami frappans dumat es abban par betut lecserelek szamra, E->3 peldaul, A->4, ami szamot jelent szo, azt szammal irom, es par szot nagybetuvel kezdek. Ezek altalaban 10-30 karakter hosszuak lesznek, kisbetu-nagybetu-szam kombinaciok, a kutya nem tori fel.
A masik: firefox-hoz letezik olyan kiegeszito, ami minden regeleshez maga ad jelszot, es azt meg is jegyzi. Neked csak egy kozponti jelszo kell. Ezzel persze az a baj, hogy csak arrol az egy geprol fogod tudni hasznalni. Vagy ahova meg felteszed es atviszed az adatokat. Nekem nem palya, de egy ideig hasznaltam es jol mukodott.
09:56
45
jan
08
Secret írta:
Én is rengeteg helyre vagyok regisztrálva,de olyan hülyeségeket találok ki jelszónak,hogy fel kell írnom,mert néha el is felejtem!

Viszont azt a kis cetlit szuper biztos helyen őrzöm.... :D
09:57
46
jan
08
ismeretlen válaszakittiorszagh írására:
Egy cipőben járunk. Pedig az én jelszavam sem evidens, max. nekem. Meg is változtattam gyorsan.
17:34
47
jan
08
lovely írta:
Nekem a bankkártya,pinkód,riasztó kód és minden 4 számjegyű kódom ugyanaz ami lol mert az a szám amit az első telómhoz kaptam alapértelmezett pin kódként:D De nem 1111 vagy ilyesmi, nem kitalálható.
Sima jelszavaknál meg régebben kábítószer neveket adtam de mindenhova mást és a végén már teljesen belekeveredtem h extasy speed kokain heroin stb.Nemvok drogos amúgy csak ezek jó nevek:)
Most szinte mindenhol ugyanaz a jelszavam és egy hires ember neve az de nem jellemző rám szal nem kedvenc szinész ilyesmi de olyan jól hangzik meg jó leirni.ennyi
19:42
48
jan
08
lovely írta:
Ja és egyébként ha kódfeltörő programot használnak pl nekemis van msnre akkor teljesen mindegy hogy mennyi szám vagy nagybetü van benne, persze tovább tart de úgyis meglesz hamar:)
19:43
49
jan
11
DeejaVu írta:
Hekker legyen a talpán, aki az én jelszavaimat feltöri. Annyi van, hogy ihaj! És semmi logika nincs benne. Még én is elszoktam felejteni. Majdnem minden oldalra más felhasználó név, más jelszó. Persze ha kódfeltörő programot használ, akkor már nem okés.
12:09
50
aug
31
Marianna1985 írta:
Leet-speech a király :D még a sajátomét se tudom néha jóül begépeli :D de tuti h szinte senki sem fogja megfejteni ;)
07:42
51
okt
12
ismeretlen írta:
Köszi a szöveget. Annyira inspiráló volt, hogy részben ez alapján írtam egy cikket arról, hogy mennyi idő alatt lehet feltörni a különböző erősségű jelszvakat: Milyen a jó jelszó? (http://www.weblap.ro/milyen-a-jo-jelszo)
15:06
Felhasználónév:
Jelszó: