Közösség

Tudom a jelszavad!

2912

Számtalan jelszavunk van, főleg mióta egy online térben éljük a mindennapjainkat. Nagyon sokat hallani internetes csalókról, bűnözőkről, jogosulatlan használatról, oldalak, magánlevelezések feltöréséről, ennek ellenére egy kutatás szerint még mindig nem vagyunk elég elővigyázatosak, és jelszavaink egy fabatkát sem érnek. Íme a tíz leggyakoribb.

123456 – Hihetetlen, ezt használják a legtöbben, tényleg megdöbbentő. Soha nem gondolnánk, hogy  létezik ember, akinek ez a jelszava, de én ismerek olyat, akinek ez a jelszava, ráadásul több helyre is! 

A jelszó: jelszó - Na ez mennyire kreatív? Sok-sok ember hatalmas szívességet tesz a csalóknak azzal, hogy a jelszó jelszó.

Fradi, fradi, fradi: Na, igen az emberek a tanulmányok szerint a kedvenc sportjuk, kedvenc csapatát vagy játékosát jelölik meg jelszóként. Akkor lehet, hogy itt valakinek a jelszava Liverpool? 

Henci: A jelszó ennyi, a keresztnév becézve, vagy még becézve sem. Szolgáltatók mindegyike figyelmeztet a jelszó megadásánál, hogy ne használjunk nevet, születési évet, lakhelyet, mert iszonyú könnyű kitalálni, hiszen ott van leírva!

A számok. A pasim/csajom száma. Benne van az ujjunkban a számsor, nincs is ennél furfangosabb ebből a top tízből.

Minek vesztegetnéd az idődet, agykapacitásodat különböző szavak kiötlésére, mikor itt van előtted egy teljes billentyűzet!? Csak szép sorban, hogy más is kitalálhassa: qwertz

Angolul nagyon megy a monkey, nyilván a hat betű miatt, és mert könnyű begépelni. „Mi lehet öt betű és a szívhez szól? Hegedű? nem mer' az hat betű.”

Ábécé: Nem logikátlan az 1,2,3,4,5,6 után az ábécé első betűit használni, nyilván ti is próbáltatok már ezzel belépni... illetéktelenül. 

19840608: Születési dátum, igen! Bármennyiszer is figyelmeztethetnek minket arra, hogy ekkora fatális dolgot ne kövessünk el, bizony nagyon sokan megteszik. 

Szerelmünk: Amennyiben van, nyilván becézzük is vagy ő minket. Ezeket a neveket is előszeretettel használja a netező társadalom. Amennyiben nem kezeljük ezeket elég diszkréten, a szemfüles hallgatók könnyen birtokba vehetik! 

Te mit használsz? Emlékszel életed első jelszavára? Hány jelszavad van?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások