Lélek

Nőből vagyok...

2889

…“tehát nem mondom meg mit akarok, de fenntartom a jogot, hogy hisztizzek, ha nem kapom meg” – tartja a mondás. Ami érdekes, női szemmel nézve is egyre több dolog miatt hisztizünk, sírunk, rinyálunk, pattogunk, és a többi. Néha – a “gyengébbik” nem szemszögéből nézve is – néha már idegesítő a helyenként állandó, jogosnak és tipikusnak vélt hisztéria. Ez függhet életkortól, szituációtól és neveltetéstől is. De miért is nyílik ki az a bizonyos női száj?

Menstruáció

A legtipikusabb. (A férfiak szerint két héttel előtte kezdődik, és két héttel utána fejeződik be a “roham”…) Ilyenkor a nők hangulata változékonyabb, és a legapróbb dolgokon is fennakadnak, durcáznak, felemelik a hangjukat, rosszabb esetben sírnak. Persze a hímek fogják a fejüket és a fülüket. Mindez a hormonok (elég hülye) játéka, de erre találtak fel már pirulát is. (Persze a férfiak nem tudják, milyen is a menses, megnézném őket, miként viselkednének, és mi történne a hősies, kitartó énjükkel, de ezt hagyjuk.)

Figyelmetlenség

A nők – kiváltképp a fiatalabbak – harapnak erre. Valljuk be, elég idegesítő, amikor tízszer szólsz valakinek, ő pedig tizenegyedszerre is visszakérdez: “Mondtál valamit?” És itt pukkad ki a lufi, kezdődik a csetepaté, aminek jogosultsága néha vitatható, ha igazán rákezd a női egyén, a férfi – főleg a tapasztalatlan – szóhoz sem jut, csak a levegőben hadonászik a kezeivel és hebeg-habog.

Rendetlenség

A másik legérzékenyebb pont. A rendetlenség fogalma széles skálán mozog, van akinél egy nem élére állított könyv is kivágja a biztosítékot, van akinél a koszos zokni a stresszfaktor, másnál csak az a kép a zavaró, amikor olyan a lakás, mint a csatatér. Ilyenkor az jön, hogy a hímnek magának kell elpakolnia, rendbe tennie a saját dolgait, vagy a nő durcázva, a férfiút szidva helyrerak mindent. (Mondjuk tény, van olyan helyzet, amikor jobb, ha a férfiak hozzá sem kezdenek.)

Haverok

Két lehetőség adott: a nő vagy szereti a haverokat, vagy rühelli. Első esetben nincs miről beszélnünk, utóbbi súlyos vitákat vonhat maga után. Ha a fiúcska bejelentés nélkül órákat van távol baráti társaságban, számíthat erre-arra. Ilyen például egy metál koncert hangulatú telefonhívás, Ozzy Osbourne hanglejtésben, de ez hazaéréskor is lehetséges. Viszont az is lehetséges, hogy szíve hölgye egyszerűen nem szól hozzá, ez amolyan néma tüntetés.

Teljesületlen kívánság

Itt jön a képbe az ígérgetés felelőssége. Ha megfogadod, hogy ezt vagy azt teszed, veszel valamit, tedd meg, különben kitörhet a vulkán, pláne, ha az előzmény egy komoly ajánlat volt, ez lehet például közös nyaralás, eljegyzés, házasság, elvetemültebb esetben egy három havi bért felemésztő táska vagy ékszer. Még nőként sem tudom megjósolni, melyik a rosszabb: ha elfelejted, vagy ha terelsz, de várható egy kisebb-nagyobb párbaj.

Mások megfigyelése

“Látod, a Gézukán milyen jó farmer van? Te miért nem veszel fel olyat?” Biztos ismerősek a hasonló szituációk, ez már tényleg a neccesebb része a kapcsolatnak, itt már az egyéniség átformálása a tét. Elgondolkodtató: beleszeretsz – jobb esetben – testébe-lelkébe, majd át akarod formálni. Én sokszor látok olyan férfiakat, akiket szabályoznak külsőleg is, érzelmi zsarolást alkalmazva. (“Ha nem veszed fel, nincs szex!”) Bár ugyanez fordítva is igaz, egyik nem sem angyal…

Várom, kinek mi a tapasztalata, és lányok, ne haragudjatok, hogy kicsit objektívebben látom magunkat, néha én is beletartozom ebbe. Tény, hogy sem a férfiak, sem a nők nem szentek vagy ártatlanok.


Az olvasói cikkek tartalmának valódiságáért a cotcot.hu szerkesztősége nem vállal felelősséget. Ezen szolgáltatásunkat olvasóink saját felelősségükre vehetik igénybe. A szerkesztés jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások