Közösség

Te hova ülsz a buszon?

2893

Arckifejezésünk, gesztikulációnk, testbeszédünk természetesen elkotyogja rólunk mindazt, amit esetleg nem is szeretnénk, de hogy még a buszon sem lehet békén az ember!? A Daily Telegraph egy cikke rávilágít arra, hogy abból is következtethetünk embertársaink személyiségére, hogy a buszra fölszállva hol foglalnak helyet. A dolog apró szépséghibája, hogy a britek emeletes buszokkal (is) közlekednek, így a teória nem ültethető teljesen át a magyar közlekedési eszközökre.

Az angol ember ezek szerint akkor ül az emeleten legelőre, ha jövőbe néző típust képvisel, és akkor kucorodik hátra, ha lázadó személyiség, és nem szereti, ha intim szférájába betolakodnak az idegenek. A középen ülők független gondolkodók, akik többnyire újságot olvasnak vagy zenét hallgatnak. Az alsó szinten, főleg középen a kommunikatívabb emberek utaznak, de Tom Fawcett professzor úgynevezett kaméleon utazókat is elkülönített a biztonság kedvéért, akik a busz bármelyik részében jól érzik magukat.

Biztos van ebben valami, én például többnyire hátul ülök, de ennek kényelmi szempontjai is vannak. Közel az ajtó, nem kell átmászni senkin, ha le akarok szállni, és a lábamat is föl tudom tenni az ablak melletti kis padkára. Elöl többnyire idősek ülnek megfigyelésem szerint, talán hogy közel legyenek a vezetőhöz, aki talán így látja, hogy nehezen szállnak le és fel. Persze lehet hogy ez hülyeség, de Londonban tuti, hogy minden turista fölmegy a városnéző helyre, a busz tetejére, és ha lehet előre

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások