Divat

Mániások

2872

Függtünk már a melótól, a kalapoktól, a táskáktól... Azt hiszem túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy minden nő mániás, sokan szenvednek vásárlási mániában, pontosabban ők nem szenvednek, csak a környezetük és a bankszámlájuk. Persze a mánia tárgya személyenként más és más. Én a legtöbb nőhöz hasonlóan táskamániában szenvedek, töménytelen mennyiséget felhalmoztam már különböző táskákból és retikülökből, de mindig találok újabbakat és újabbakat, amelyeknél azt érzem, hogy ez kell. A nők másik nagy százaléka rajong a cipőkért, és annyi lábbelivel rendelkeznek már, hogy egész életükben nem tudnának annyi elkoptatni, mégis halomra vásárolják az újabb és újabb darabokat (a kialakuló cipőmánia jeleit egyébként én is észrevettem magamon az utóbbi időben).

Mások megint másért rajonganak, Henci imád írószereket vásárolni, egy egész élet kevés lenne annyi noteszt teleírni, amennyit már megvett. Zsófi a DVD-k vásárlásával van így, mindig talál olyan filmeket amelyekre úgy érzi szüksége van.

Aztán megbeszéltük még azt is, hogy mindegyikünk imád könyveket venni, és nem bírunk könyvvásárlás nélkül kijönni egy könyvesboltból. A könyvvásárlást nem neveznénk mániának, hiszen nem felesleges, sőt hasznos a sok-sok új könyv, míg egy kétszázadik táska, vagy tűsarkú már egyáltalán nem az.

A mániás ember, felfokozott izgalmi állapotba kerül, megszállott lehet, és általában egy dolog körül forognak a gondolatai. Ne ijedj meg, nincs nagy baj, ha a kelleténél több cipőt, táskát, DVD-t, vagy éppen noteszt vásárolsz magadnak, egészen addig, amíg ez nem megy az anyagi helyzeted rovására, és amíg megálljt tudsz parancsolni magadnak. A következő alkalommal, amikor égető vágyat érzel arra, hogy megvedd azt a bizonyos valamit, akkor gyere ki a boltból, anélkül, hogy megvetted volna! Ha ez nem esik túlzottan nehezedre, és nem önt el a szomorúság, akkor semmi bajod sincsen, megnyugodhatsz! Nektek van mániátok? Mi az?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások