Közösség

Játsszunk a gépen!

2869

Míg a fiúk azt hiszem heteikig bírnák sorolni, hogy milyen számítógépes játékokra voltak rákattanva eddigi életük során, addig mi lányok jó ha egy-kettőt fel tudunk sorolni, de azért egy-kettőt mindenképpen. Lássuk én mivel játszottam az elmúlt huszonkét éveben. Előre szólok, nem lesz túl hosszú a lista!

Perzsia hercege

Nekem az első játék, amit imádtam, az a Prince of Persia volt. A Prince röviden összefoglalva a jump and run játékok közé tartozott, azaz ugrani és futni kellett. A játék még 1989-ben jelent meg, és Jordan Mechner fejlesztette, azóta persze készült számos új változata, például PSP-re, Xboxra és Wii-re is. A Price lényege, hogyha teljesítjük a különböző nehézségű pályákat, akkor kiszabadíthatjuk a hercegnőt. Aki esetleg nem emlékszik erre a nagy sikerű játékra, annak itt van az eredeti új, flash-es verziója! Egyébként számtalanszor sikerült végigcsinálnom a pályákat, és megmenteni a főhős szívszerelmét, de valahogy mégsem untam meg olyan hamar, mint a következő évek játékait.

Imperium Galctica

Az 1997-ben megjelent Imperium Galactica hazai fejlesztés volt - a Digital Reality készítette a játékot. Szuper stratégiai cucc, rengeteget játszottam vele, próbáltam irányítani a bolygókat, kereskedelmet folytatni a szomszéd bolygókkal és megvédeni a bolygóim lakóit a betolakodóktól. Azt hiszem azért szerettem, mert gondolkodni kellett, izgalmas  volt, és amennyire meg tudom ítélni, jó grafikával készült. 

Sims

Aztán jött a Maxis nevű cég által fejlesztett számítógépes szerepjáték, a Sims. A Sims-ben úgynevezett sim-eket, figurákat kell irányítani. A játék elején lehetett választani, hogy egy már meglévő családot akarunk irányítani, vagy egy sajátot szeretnénk létrehozni. Én mindig saját családot akartam, saját házzal. Azt élvezetem a legjobban, hogy kialakíthattam a családtagok karakterét, mind a belső, mind a külső tulajdonságaikat én határozhattam meg. Aztán jöhetett a házépítés, kódokkal hatalmas vagyonokat gyártottam a figuráimnak, és szebbnél szebb luxusotthonokat hoztam nekik létre. Később sorra jelentek meg a Sims új kiadásai és kiegészítői, például volt egy, ahol már utazni is lehetett, bútorok és ruhák is letölthetőek voltak. Imádtam, de nem csak én, minden barátnőm rákattant, akárcsak a világ számos más pontján élő lányok. Ez volt talán az első olyan számítógépes játék, amellyel nagy tömegben lányok is játszottak.

A Simssel véget is ért a "nagy" számítógépes játékos érdeklődésem, kivéve a Facebookon található PetSociety-t, hiszen Lukrécia gondozására napi tíz percet mindig szánok! De egyébként nem hiszem, hogy mostanában készülnének komolyabb olyan játékok, amelyekre azt a kevés szabadidőmet szentelném, vagy tévedek? Ti milyen játékokkal játszottatok/játszotok?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások