Közösség

Mekkora tévézombi vagy már?

2851

Rábukkantunk egy kutatásra, ami azt az örvendetes tényt tárta fel, hogy a fiatalok egyre kevesebbet televízióznak, azaz inkább azt, hogy az életkor és a tévé előtt töltött órák száma egyenes arányosságot vett.

Természetesen a kutatás Amerikát érinti, de azért vessünk rá egy pillantást! Az eredmények szerint a 14-25 év közöttiek heti átlag tíz és fél órát televízióznak, a 26-42 közötti korosztálynál heti 15,1 óra a normális, a 43-61 évesek heti 19,2 órát punnyadnak a doboz előtt, s végül a ott a nyugdíjasok rekordja: a 62-75 éves korosztály a 168 órából 21.5-öt tölt tévézéssel.

Az igazsághoz gyorsan tegyük hozzá, hogy a legügyesebbek, a legfiatalabbak azért nem a szabadban labdáznak, csak a tévé képernyőjét nem a műsornak szentelik, hanem DVD-znek rajta. Ők töltik a legtöbb időt a számítógépen való filmnézéssel is, és általában ők azok, akik a legtöbb idejüket szentelik a médiának általában - legyen az televízió, internet, filmnézés, zeneletöltögetés és azok rendezgetése, videójátékok, tehát az összes ilyen modern cucmó.

Kíváncsiak vagyunk, olvasóink között hogyan is alakul mindez, hisz annyian hangoztatják mostanában, hogy nincs tévéjük vagy egyáltalán nem néznek tévét, hogy a mutatóknak szignifikánsabban alacsonyabbaknak kell lenniük, mint tengerentúli pajtásaink esetében. Kivele, te mennyit bambulsz!?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások