Divat

Mobilórák

2829

A Prada és az LG már régóta együttműködnek, már ami a designer mobilokat illeti. A két márka új közös terméke a Prada mobilhoz bluetooth-szal kapcsolható óra-telefon, ami tökéletes ajándék azoknak, akik mindig is irigyelték David Hasselhoff kommunikációra használható óráját a Knight Riderből. Az óra tehát bluetooth-szal kapcsolódik az LG Prada telefonhoz, de más LG mobilokhoz is csatlakoztatható, így a csuklónkra pillantva egyből láthatjuk, ha bejövő hívásunk van vagy smsünk érkezett.

Persze nem a Prada és az LG az első, akik ilyennel próbálkoznak, 2008 elején egy ismeretlen márka kijött egy M800-asra keresztelt óratelefonnal. Az M800-as nem túl szerencsés, hiszen lényegesen kevesebb funkcióval rendelkezik, és sokkal kényelmetlenebbül használható mint egy rendes telefon. Manapság még nem megoldható - vagy csak nagyon drágán -, hogy mindent tudjon egy óra-szerű készülék, amit mobiljaink. Már csak a SIM kártya és a memóriakártya helye is problémás egy ilyen pici készülékben, az sms írásról nem is beszélve. A Prada terméke az M800-assal ellentétben csak a telefonon történt eseményeket jelzi ki, megkímélve a felhasználókat attól, hogy folyton kivegyék a zsebükből vagy a táskájukból telefonjukat: elég csak az órára pillantani, a telefont pedig csak akkor elővenni, ha valamilyen eseményt jelez karóránk.

Az ismeretlen márka mellett a - nálunk inkább csak az autóiról híres - Hyundai is gyárt mobilórát a tévéken és monitorokon kívül. A Hyundai terméke, akárcsak az M800-as szintén egy teljesen különálló telefon. A Prada-LG termékhez hasonló, bluetooth-szal csatlakozó karórát a Sony Ericsson is piacra dobott még 2007 első felében. Ez az óra sem tudott többet, csak rezgéssel figyelmeztetni a bejövő hívásokra és smsekre, de kezelni azzal sem lehetett őket. A Sony Ericsson, a Hyundai és az LG mellett a Samsung is jelentkezett egy karóratelefonnal nem is olyan régen. A technológiának még sokat kell fejlődnie, hogy ezek a karóra méretű telefonok jól használhatóak legyenek, de elképzelésnek mindenképpen tetszetősek.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások