Étel+Ital

Karácsonyi koktélozás

2831

Karácsonykor nagy a jövés-menés mindenhol: jönnek a rokonok és jönnek a barátok. Már adtunk ötleteket arra, hogy milyen ételekkel lehet elkápráztatni a vendégeket, de az italokról sem szabad megfeledkezni!

Az ételek mellett italkülönlegességekkel is lenyűgözhetjük a rokonságot. Ennek legjobb módja, ha koktélokat készítünk. Keverjünk alkoholmentes italokat az autóval érkezett vendégeknek, a szerencsés utasokat pedig alkoholos ínyencségeket készítsünk!  Számos ötletes és könnyen elkészíthető koktélrecept található a Metaxa honlapján, érdemes körülnézni, és jó néhányat kipróbálni. A Metaxa honlapja ráadásul különösen praktikus, hiszen a megtetszett koktélrecepteket azonnal kinyomtathatjuk vagy elküldhetjük magunknak és/vagy barátainknak e-mailben!

Először nézzük meg a Fruit Party Drink névre keresztelt koktélt, melyet könnyedén bárki elkészítheti otthon is, hiszen nem kell hozzá több éves mixertanfolyamos tudás. Szükségünk lesz négy cl ötcsillagos Metaxa-ra, két cl banánlikőrre, egy cl grenadine-re, hat cl narancslére, hat cl ananászlére és jégkockákra. A hozzávalókat öntsük bele egy shakerbe, jó erősen rázzuk össze, majd öntsük ki egy pohárba. A díszítéshez használjunk koktélcseresznyét és banánt, vagy a képen látható módon kivit.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások