Test

Cicik a fa alatt

2833

Egész napos munkánk során eszeveszett iramban szörfölünk a neten. A világhálón számtalanszor beleakadunk olyan hirdetésekbe, cikkekbe, beszámolókba, amelyek arról szólnak, arra buzdítanak, hogy ajándékozzunk műtestrészeket karácsonyra (is). Elsőre kiakadunk, másodikra újra, aztán belátjuk, hogy ez van. Sokan vágynak plasztikai műtétre, és sokan ajándékoznak plasztikai műtétet - szép kerek a világ.

Inkább költözz el!

Elképzelem a következő szituációt: december 24-e van, délután, épp a rotyog a fazékban a szentesti vacsi, miközben Frank Sinatra énekel a nappaliban, kint sűrűn és hatalmas pelyhekben hull a hó, a csávóm épp a karácsonyfát öltözteti. Eszünk, koccintunk, majd rohanunk a karifa alá, hogy megnézzük mit hozott a másik angyalkája. Bontogatunk, örülünk, pusziszkodunk, majd egy díszes borítékban találok egy kupont mell- (orr, has, segg, toka) plasztikai beavatkozásra. Ekkor ránézek az immáron exemre, és megkérem, költözzön el! Igen most! Mert milyen már, hogy így nem kellek, de ha átesek egy fájdalmasan formáló műtéten, amibe persze, hogy bele lehet halni, akkor nagyon fog szeretni. Mi van?! 

Etikátlan?

Tavaly Ausztráliában a Zoo férfi magazin furcsa versenyt indított. Férfiaknak kellett fotót beküldeniük a csajuk csöcséről, és a legrondább nyert egy tízezer dolláros mellplasztika utalványt. Persze sokan, főleg orvosok megbotránkoztak a versenyen, és etikátlannak, de leginkább ízléstelennek tartották a játékot. Ehhez képest, ha magyarul beírom a keresőbe, hogy plasztikai műtét ajándékba, akkor kidob hatvanezer találatot, és az első öt kiemelt ajánlat egy-egy plasztikai sebészorvosé, akiknél lehet venni ajándékutalványt. Tényleg vannak emberek, akik egy új mellnél romantikusabb ajándékot elképzelni sem tudnak?

Miért pont ünnepekkor?

Egy hazai plasztikai sebész nyilatkozata alapján a karácsonyi szabadságolásokkor tömve van a klinika, ahol dolgozik. Érthetetlennek tűnt elsőre, hogy ez miért van? Ki az, aki inkább vágyik a kórházi vagy otthoni lábadozásra, mint egy nyugodt szabadságra? Az orvos szerint az ok egyszerű: ilyenkor nem kell sokkal több plusz szabadnapot kivenni, van idő a regenerálódásra, és jellemzően ilyenkor kisebb beavatkozásokat végeztetnek el, mint a ráncfeltöltést, arcsavazást, zsírleszívást, ajakfeltöltést. 

Hogyan hozható össze a szeretet ünnepe egy ilyen ajándékkal? Van, akiknek tényleg ez a minden? Szép mell, kerekded popsi, sima arcbőr, feszes nyak és boldogság?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások