Divat

Húzzál lufit!

2819

Már párszor írtunk érdekes anyagokból készített ruhákról, például az egészségügyi gézből megálmodott estélyi szerelésekről, de most itt van egy még különlegesebb, persze a hétköznapokban nem nagyon hasznosítható anyag, a lufi.

A lufi alapanyagú ruhákat egy japán tervező készíti, akit csak Balloon Artist néven emlegetnek. A ballonművész valódi neve Rei Hosokai, a lufiruhákat pedig Daisy Balloon márkanév alatt árulja. A lufiruhák fantasztikusak, engem már azok az emberek is ámulattal töltenek el, akik egy-egy szerencsétlen uszkárt formálnak a hosszú léggömbökből, de hogy teljes szetteket varázsoljon valaki, ez már több, mint ámulatba ejtő! 

Persze ezek a ruhák inkább szép műtárgyak, hasonlóak az haute couture darabokhoz, nem hétköznapi viseletek. A felfújt lufik érzékenyek, könnyen kilyukadnak. Vicces lenne, ha a ruhát alkotó lufik viselés közben kipukkadnának, mi meg ott állnánk fedetlen testtel.

Rei Hosokai egyébként nemcsak ruhákat, hanem virágokat is készít lufikból, a virágok sokkal kidolgozottabbak és esztétikusabbak, mint a sok ajándékboltban kapható lufivirágok. Érdemes ellátogatni a honlapjára, ahol megnézhetitek a lufivirágokat, és még több érdekes ruhát láthattok.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások