Lélek

Meghalt Bettie Page

2789

A szexikon pár nappal halála előtt szívinfarktussal került kórházba, majd kómába esett, és csütörtökön, 85 éves korában meghalt. Bettie Mae Page szexikonként vált ismertté közel húszezer képének köszönhetően, melyekből ő anyagilag semmilyen szinten nem profitált. A fekete pin-up lány 1955-ben titkárnőként kezdte pályafutását, majd egy fotósnak köszönhetően hamarosan a kor számára nem igazán hétköznapi képek készültek róla. A fekete-fehér képeken a ma burjánzó BDSM szubkultúra alapjait láthatjuk, sőt, maradtak olyan videófelvételek is, melyekben Bettie megmutatja, érdemes még ma is a szexikon névre. A képek és felvételek csak pár éven át készültek, majd a modell magánéleti kudarcai miatt Istenhez fordult és soha többet nem vállalt ilyesmit, még ha nagy ritkán interjút adott, akkor sem. Munkásságával megalapozta a fehérnemű fétist, és mindig is ő marad a nem éppen szokványos szexualitást űző nők példaképe.

Bondage - kötözés

Bettie az ötvenes években megmutatta, hogy ha két asszony bugyiban karabinerek és kötelek közé kerül, akkor nem éppen teregetni fognak. A kötözés a pasik szexuális fantáziájában legtöbbször valamilyen alattvalóval párosul, olyan nő képét idézi fel, aki elég alázatos a játékhoz.

Bettie Page híres táncmozdulatai

A pin-up királynő erotikus tánca az ötvenes évekből ma is helytálló, sőt példaértékű lehet, hiszen az erotikus tánc mint műfaj mára közönséges formát öltött. Mozdulatait a lassú erotika jellemzi, percekig bíbelődik harisnyájával, közben csípőjét ringatja, jellemzően harisnyatartóban és magassarkúban táncol.

Bettie Page és a catfight

A modellnek számtalan kisfilmje készült, melyekben nőkkel verekedett össze és némi hajtépés és birkózás után elfenekelték egymást. A jeleneteket sokszor  többedmagával is elkészítette, akad olyan felvétel, amiben ketten kötöznek és ütlegelnek egy harmadikat. Hasonló csajbunyókat a korai James Bond filmekben láthattunk.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások