Test

Előbb a szívás

2779

Amíg megtaláljuk a megfelelő testmozgást, hosszú az út, míg megtanuljuk, mit lehet és mit nem a testmozgás során.

Ne egyél óra előtt!

Sose felejtem el, amikor életemben először mentem callanetics órára. Az történt, hogy előtte ettem egy sajtos croissant, mert este fél 7-re mentem, és éhes lettem 6 körül. Szóval megettem a croissant, és bementem tornázni. Úgy az óra közepéig nem is volt gond, ám a nagyon durva hasizom gyakorlatoknál borult bennem minden, és éreztem, hogy hánynom kell. Kirohantam, hánytam, majd visszamentem tornázni. Persze az egész terem hallotta, így megkérdezték páran, jól vagyok-e. Amúgy igen, feleltem, csak ettem óra előtt. Páran együttérzőn ááááztak, majd folytattuk az órát. Mellesleg nagyon jó sport, csak ajánlani tudom mindenkinek. Így történt meg az, hogy a barátnőmnek is szóltam erről az óráról, aki gondolta, kipróbálja. Valami oknál fogva megivott két sört az ominózus torna előtt, majd bement az órára, és teljes delíriumban próbálta végigcsinálni a gyakorlatokat, ám csődöt mondott. Többet oda nem ment.

Ne terheld magad túl!

Egyszer bepróbálkoztam egy fitness teremmel, ahol az aerobic óra előtt felültem félórára a szobabiciklire, majd tapostam húsz percig a futógépen, végül elkezdődött az óra. Kaptam két darab két kilós súlyzót a kezembe, a lábaimat térdnél össze kellett kötni gumiszalaggal, majd a step padon kellett volna ugrálnom, ami sosem volt az erősségem. Kábé félóra teljes gyötrelem után föladtam, a szívem a homlokomba költözött, és a tükörbe pillantván már éreztem, hogy ha nem mosom meg vízzel a fejemet azonnal, akkor meghalok. Megszabadultam mindentől, és az óra közepén kiviharzottam az öltözőbe, majd soha többet nem tettem be oda a lábam.

Csak fokozatosan!

A futással is érdekesen jártam, azt gondolom, a kitartással lehetett némi parám. A Margitszigetre járogattam futni, mert azt olvastam, hogy szakítás után naplót kell írni, sokat kell maszturbálni, és el kell kezdeni futni. Ezek együtt jó hatással lesznek a lelkemre. A futást eleinte kis körökben, kocogva tettem, majd erőt vettem magamon és lefutottam egy szigetkört. Mellettem ötven éves üzletemberek és szilikon mellű nők kezükben egy-egy súlyzóval úgy hagytak le a futás közben, hogy igazi szégyen volt. Beleerősítettem, és rendesen megtoltam a futást, hogy lássák, nem vagyok lúzer. A tüdőm szakadt ki körülbelül, majd napokig tényleg véreset pisiltem. Nem érte meg.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások