Közösség

Biztosítsd be kedvencedet!

2788

Pont hétvégén beszélgettünk arról, hogy milyen jó lenne, ha biztosítást lehetne kötni kis kedvencünkre is, hiszen Füles kutyusunk az elmúlt hónapban betegeskedett, és rengeteg pénzbe került a kezelése, és nyilván számos állattartó néz szembe ezzel a problémával időről időre. Mennyivel jobb lenne minden hónapban kisebb összeget fizetni egy biztosítónak, mint egyben kiadni egy nagyobbat?! Szerencsére a 21. században már erre is van lehetőség. Egy francia biztosító társaság, mely nemrég jött be Magyarországra ilyen szolgáltatást is kínál ügyfeleinek. Állatokra köthető biztosítás Nyugat-Európa országainak nagy részében már jó ideje létezik, és működik is kiválóan. Svédországban például az állatok hatvan százaléka, Angliában az ötöde biztosított.

Állatmentesek most biztos röhögnek, pedig ez komoly. Van egy lény, aki veled él, akivel nap mint nap foglalkozol, akit szeretsz, majd egyszer csak megbetegszik, baleset éri, és persze ilyenkor az összeg nem számít, csak gyógyítsák meg, mert a szíved is beleszakad a szenvedésébe. Ezeknek a problémáknak a kezelése hihetetlen összegeket emészthet fel, a szerető gazdi nem sajnálja a pénzt, de egy-egy ilyen váratlan esemény teljesen kiürítheti a családi kasszát és felboríthatja a költségvetést, az állatorvosok ugyanis szemrebbenés nélkül kérik el a súlyos tízezreket. Sokkal praktikusabb lenne, ha előre takarékoskodhatnánk, de még jobb, ha biztosítást kötünk kedvencünknek is.

Nem elhanyagolható az sem, hogy Európában a lakosok számára vetítve Magyarországon tartják a legtöbb háziállatot, ezek szerint minden második emberre jut egy kutya vagy egy macska, amely két és fél millió kutyát és ugyanennyi macskát jelent, kiknek kezelése hatalmas összegeket emészt fel a gazdik pénztárcájából. Tehát már csak a számok alapján is szükség van ilyen jellegű szolgáltatásra.

Hogyan?

Jó tudni, hogy biztosítást három hónapnál idősebb, de még a hetedik életévét be nem töltött állatra köthetünk, de bizonyos biztosításokra - prémium csomag - csak négy évnél fiatalabb állatok jogosultak. A biztosítás feltétele továbbá, hogy az állat rendelkezzen az azonosításra alkalmas mikrocsippel, valamint az addig szükséges kötelező védőoltásokkal is. A biztosítás előtt az állatnak túl kell esnie a biztosító valamelyik állatorvos partnerénél történő vizsgálaton is, melynek során ellenőrzik kedvencünk egészségi állapotát, ennek az összege 2009-ben ötezer forint lesz.

A biztosítás összege nem változik még ha cicánk nem ivartalanított és kijárós macska, pedig nagyobb baleseti kockázattal bírnak, mint a csak lakásban lakó társaik. Jó tudni, hogy a biztosítás nem fedezi a kötelező oltásokat és az ivartalanítást, valamint a külföldön történt balesetek kezelését.

A biztosítások havi díja jelenleg a következőképpen alakul az alapcsomag kutyákra 2390Ft, macskákra 2190Ft, prémium csomagban kutyákra 4390Ft, macskákra 3990Ft.

A biztosítás megkötése után, ha bármi baja lesz az állatnak - megbetegszik, vagy baleset éri -, a cég egyik állatorvos partneréhez kell a szükséges kezelésre vinni kedvencünket, és először nekünk készpénzben kifizetni a szolgáltatás díját. A beavatkozás összegének hetvenöt százalékát a biztosító a megfelelő dokumentumok bemutatása után visszafizeti, az ár huszonöt százaléka pedig a tulajdonos önrésze.

A biztosítás megkötése előtt azért érdemes számolgatni, ha átlagosan egy háromezer forintos havi díjat számolunk, akkor az éves szinten harminchatezer forint. Ez mondjuk felér egy baleseti, vagy komolyabb betegség kezelési költségével, de ne feledjük, hogy az oltási és az esetleges ivartalanítási díj nincs benne a biztosításban, tehát ezt minden évben nekünk kell fedezni, ami mindennel együtt tízezer forint feletti összeg is lehet még pluszban. Alapos mérlegelést igényel továbbá az is, hogy csak bizonyos állatorvoshoz vihetjük kutyánkat és macskánkat, akinek szerződése van a biztosítóval, tehát a biztosítás megkötésével lehet, hogy állatorvost kell váltanunk, ami nem biztos, hogy szerencsés, ha az orvossal egyébként meg vagyunk elégedve, és a kutyát, macskát is régóta ismeri, kezeli.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
dec
15
Feagil írta:
Hűha, nekem a lakásbiztosításom olcsóbb!
Az, hogy csak 7 évnél fiatalabb állatokra köthető, azt is jelenti, hogy 7 éves korában automatikusan felbomlik a biztosítás? Mert az ciki. Addig egy rendes (nem génhibás faj)-kutyával nincsenek is igazán gondok addig. Az én nyolcéves kutyámhoz egyetlen egyszer jött ki az állatorvos a rendes oltásokon kívül, amikor egy érme nagyságú területen kihullott szőre és vakarta valamiért... hogy mi volt az oka, nem derült ki, de azért el tudta mulasztani a doki.

Tesóm macskájának az állkapcsát 20ezerért drótozták össze, de az is kevesebb mint egy éves biztosítási díj, és olyan gyakran azért nem csapatja el magát egy macska.
Szóval jobb félretenni azt a pénzt.
13:53
2
dec
15
microtus írta:
Dolgoztam állatklinikán, tényleg egekben vannak az árak, de azért ez az összeg szerintem is sok. Főleg ha valóban csak 7 éves koráig biztosítják az állatot. Az pedig hogy csak bizonyos dokikhoz viheted...hát ez szintén hátrány szerintem.
14:24
3
dec
15
Elza írta:
Így Szerintem is hülyeség! Nekem macskáim is vannak, kutyám is, a legidősebb (macska) már a tizenhatodik (16 !!) évét tapossa, de még vagánykodik nagy ritkán! Ha biztosítást kötnék, ő lenne az első! De rég volt már, mikor még zsnge kis hétéves volt!... :)
15:14
4
dec
15
veLas írta:
Gyonyoru szeme van a kisfiunak a kepen...vagy ez photoshop? (O;
18:39
5
dec
15
Lina88 írta:
És a törpenyuszikra nincs is biztosítás? :D :D :D
18:59
6
dec
15
Capricornus írta:
Nekem a patkányaim hajlamosak daganatos betegségekre, szóval én rájuk kötnék, akár gazdaságos, akár nem, mert imádom őket, de ugyanez gond lehet a kutyákkal is. És ott vannak a fajkutyák, akiknek genetikailag hajlamosak sok betegségre a túltenyésztés következtében. A cicák meg hajlamosak elkódorogni, de ez érvényes a kutyusokra is, szóval szerintem mindenképpen megéri, elég, ha csak a patkányaim orvosi költségeit veszem alapul, ami azért egy több kezelést igénylő betegségnél nyomós indok lehet.
21:41
7
dec
15
Tatlim írta:
He he he:) Ne máár! Akinek van költse!:)) Nagy üzlet, kár hogy nem én találtam ki!!!:P
A mi cicunk 12 évig élt és ha összeszámolom, mennyit fizettünk a dokinak ezen évek alatt, pedig nem volt biztosításunk a drágára, és sajna nem csak oltásra kellett vinni, még mindig "olcsóbban jöttünk ki", mint ha fizettük volna a biztit, ami nem is volt még akkor:))
De hát az embereket sok mindenre rá lehet venni, ha a kedvencük élete forog kockán, tényleg forog? Mert azért ennyire nem kéne pánikolni, amíg nem volt ilyen biztosítási lehetőség állítom senki nem parázott be :P
Inkább bolhanyakörv helyett vegyetek ilyen bolha elleni porocskát az állatkákra, amit csak ritkán kell rájuk szórni, biztos jobb fej gazdinak tart majd benneteket, ha nem kell többet viselnie azt a kényelmetlen vackot:)))
23:11
8
dec
16
Sycrupol írta:
Ez egy elég nagy lehúzás, de ha van akinek megéri... Ha meg nincs úgysem lesz életképes a csomag.

De azért gondolkozzunk el rajta egy picit:
3 hónapnál nem fiatalabb, de 7 évnél nem idősebb, azaz (7*12)-3=81 hónapra biztosíthatjuk kedvencünket. Ha a normál csomaggal tesszük akkor ez átlagosan (a kutya és macska díjának átlagát véve) 81*2290=185490 Ft, míg prémium csomaggal ugyanez 81*4290=347490 Ft. Ebben nincsenek benne ugye az oltások és az ivartalanítás költsége, valamint a biztosítás már nem köthető idősebb állatra (nyilván amikor nagyobb szükség lenne rá). Jah és csak a szerződött orvosokhoz mehetsz, és ott is egy kezelésnek 25%-át önerőből kell állni (plussz kiadás a fenti szép nagy összegek mellé)...
Most komolyan költ valaki a kedvence kezelésére elkölt ennyi pénzt ez alatt az idő alatt? (oltásokat, amik ugye kötelezőek leszámítva mert azt okosan nem tették bele a csomagba)

És akkor még ne menjünk el a biztosítók azon szokása mellett, hogy ha megtörtént a baj, mondhatni eléggé ódzkodnak az összeg kifizetésétől :-)
09:32
9
dec
16
angelll írta:
őszintén becsüllek azért mert kitartasz a kedvenced mellett ebben a rettenetes betegségben. szerintem sokan az elaltatás mellett döntenének ebben a helyzetben, ha nem tudják fizetni a kezeléseket:(
az én cicám 9 éves folyton betegeskedik, szerencsére csak kisebb bajok, d mindig el kell vinni a dokihoz, és én el is viszem, ki tudja, az állatoknál leht ártaatlannak tűnő kis semmiség is komoly, jobb azt időben felismerni. ez a biztosítás szerintem nem igazán éri meg, nem hiszem, hogy sokan élnek ezzel a lehetőséggel, főleg , hogy csak 7 éves korig van. a legtöbb állat (szerencsére) tovább él, ezért nem jelent jó megoldást .
09:39
10
dec
16
flatcoated írta:
SZIASZTOK!
AZ ÉN DRÁGA KUTYÁM LASSAN 2 ÉVE DAGANATOS, AKKOR AZT MONDTA A DOKI, HOGY GYORS LEFOLYÁSÚ, AGRESSZÍV BETEGSÉG... TALÁLTUNK EGY NAGYON JÓ HUMÁN KÉSZÍTMÉNYT, AZT SZEDI LASSAN 2 ÉVE, HAVI ADAGJA KB 10.000 FT, DE NEM HISZEM HOGY EZT FEDEZNÉ A BIZTOSÍTÁS, MIVEL NEM MŰTÉT, KEZELÉS ..STB.
TEHÁT ÉN NEM VÁLASZTANÁM EZT A LEHETŐSÉGET, MIVEL ÍGY IS ÚGY IS KIFIZETNÉM A KUTYÁRA AMIT KELL.... ÉS A SAJÁT DOKINKHOZ JÁRHATUNK ....
AZT SEM TARTOM HELYESNEK, HOGY 7 ÉVES KORIG ÉL A DOLOG, MERT ÁLTALÁBAN IDŐSÖDŐ ÁLLATOKNÁL ELŐJÖHET SOKFÉLE BETEGSÉG ,NEM TÚL KORREKT EZ ÍGY.
SZÉP NAPOT MINDENKINEK!!
12:40
11
dec
16
tavirose írta:
A biztosasok mindig nagy uzletet jelentenek, ezen nem kell itt meglepodni. Ez a dolog nekunk hatarozottan nem eri meg, csak nagyon specialis esetekben.
Fog ez meg valtozni, es akkor talan jobban el is terjed. Most az kot biztositast a kutyajara, akinek szineszkedik az ebe. de azt akkor mar lopasra is biztosithatja. :D
12:51
Felhasználónév:
Jelszó: