HotCot

Alex Gopher Budapesten!

2765

A Merlin mindig jó partykkal szolgál, nem lesz ez máshogy december 13-án sem, amikor a french touch nagy alakja, a Child édes jó apukája, Alex Gopher vendégszerepel a Hypnotronik estjén.

A bulira jegyek elővételben 1500-ért, a helyszínen: 2500 Ftért válthatóak, jó hír a lányoknak, hogy ők pedig 21-22 óra között ingyenesen juthatnak be.

Ki is Alex Gopher?

Alex Latrobe egy narancs nevű pop bandával indít a francia szakmában, mely tagjaiból bomlik a világra a légies Air, Etienne de Crécy és maga Alex Gopher, történetünk centruma. Első lemeze, a "Gopher" után veszi fel neve utótagját, ami a kilencvenes években a french touch első hullámának egyik szinonimája lesz. Mondjuk ki bátran: a saját kiadó, az első album (You, My Baby, And I), majd az ezredfordulón a neves divattervező, Yves St. Laurent felkérése a bemutatói aláfestő zenéjének elkészítésére kifejezetten vagány! Alex erre tíz számot rak össze, amiből a sokat méltatott "Wuz" album születik, az egyiken maga Catherine Deneuve vendégszerepel. A fiatalabbak hátán is borzongás fut végig, ha felharsan a "The Child" refrénje, mely a Cadik és Mango közösen mixelte Tilos Rádió Night Vibes albumán is feltűnik.

Etienne-nel később is dolgoznak együtt: Kraftwerk-ket remixelnek (Aerodynamik), majd elkészítik a Superdiscount projektjük folytatását. 2007-ben jelenik meg újabb szerzői albuma, a prózai módon saját magáról elnevezett cucc. Ebbe híres szerzőtársa mellett az Air-es skacok és a Nouvelle Vague egyik tagja is bedolgozik. A Superdiscount ma már együttesként él tovább, akik a feldolgozásoktól sem idegenkednek: Who Made Who, Benny Benassi is bekerül a német őstekkknós robotskalpjaik közé.

Szabadidejében bütyköli az oldalprojektjeit: a tizenkét inches feketelemezek kifejezetten a mai francia vonal elektro hangulatának szellemében, a táncparketten hatnak. Ezek a BTK (Born To Kill), a PIAS és a trendi Kitsuné gondozásában kerülnek barázdára. A japánul rókát jelentő label posztót és slágereket szab kitűnő ízléssel. Eredetileg divatmárkának született, egy Tokyot is érintő Daft Punk turné során kipattant  ötlet nyomán. Amíg a tervezők és szabók serényen készítették az első kollekciót, maradt idő egy azóta legendás lemezkiadó gründolására is. A Black Strobe, a Digitalism, a Klaxons is dolgozott velük, Alex Gopher meg a Fischerspooner "The Best Revenge" dalát remixelte nekik. Tudjuk, hogy ez is eléggé vagány.

Alex 2008-ban is igen aktív: az "Aurora" és a "Belmondo" EP-k a mai electro house-nál mesélősebb, filmzeneibb hangulatban mozdítják táncra a népet, melyben az ősi acid mindig ott nyekereg, savban mállasztva le a szíveket. 

1999 óta szeretem Gophert, pont ezek miatt. Mivel most legendásan belibben a Merlinbe, viszem a medzsóim, és mintha tótágast állna a világ...

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások